Topptipset Tips Onsdag 12/4

Publicerad på 11 Apr 2023 - 13:58

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Apr 2023 - 13:58

Nytt Topptips som präglas av två Champions League-kvartsfinaler. Ett helitalienskt möte väntar i Milano medan mesta mästarna får besök av Todd Boehlys cirkus i Madrid. Längre ner på kupongen hittar vi fem matcher från den argentinska ligan samt en från den colombianska diton. Här kommer analysen!

Spelstopp: 20:59

1. Real Madrid - Chelsea X
Precis som i fjol ställs Real Madrid mot Chelsea i kvartsfinalen. Då var det britterna som segrade på Bernabéu, men det räckte inte till något avancemang. Mycket har hänt sedan dess. Frank Lampard har nyligen återvänt till sitt kära Chelsea som haft en extremt stökig säsong. De kungsblå lyckades dock gräva fram två riktigt fina insatser i åttondelen mot Dortmund. Med tanke på att ligasäsongen är över för Chelseas del finns alla möjligheter att verkligen gå all in i CL. Real Madrid har som bekant en förmåga att växla upp i den här typen av matcher och givetvis ska Benzema och gänget gälla som favoriter. Nu när ettan överstreckas tydligt är det däremot läge att försöka fälla favoriten. Alla tecken och skrälljobb.

2. Milan - Napoli X
Napoli har slaktat det mesta i Serie A och även imponerat enormt i Champions League. Således är det inget mysterium att Luciano Spallettis gubbar ställs ut som klara favoriter i dubbelmötet mot Milan. Det första mötet som spelas i Milano känns däremot vidöppet. Napoli har inte riktigt lirat med samma fart och fläkt den senaste månaden och inför den här kvartsfinalen finns det en rad frågetecken hos de ljusblå. Stekhete Osimhen är fortsatt osäker till spel på grund av en skada och det är även den tänkta ersättaren Simeone. Att Milan har mer rutin från den här scenen samt att de slaktade Napoli med hela 4-0 i Serie A för tio dagar sedan måste även vägas in i ekvationen. Tvåan lockar minst till dessa streck.

3. San Lorenzo de Almagro - Boca Juniors 2
San Lorenzo har fått en mycket fin start på den argentinska ligan. Hemmaspelet framför fansen på Estadio Pedro Bidegain har varit felfritt. Efter fem spelade matcher på den här arenan har de rödblå fortfarande inte släppt in något mål. Med det sagt ska absolut inte San Lorenzo ses som någon storfavorit då de regerande mästarna kommer på besök, framförallt inte då kuggen Gastón Hernández är avstängd. Truppmässigt ser Boca Juniors minst lika starka ut och här uppges stjärnan Darío Benedetto vara tillbaka i spel efter att ha missat den senaste fajten mot Colón Santa Fe. X2 är en vettig lösning.

4. Racing Club - Newell’s Old Boys 1
Precis som i fjol då Racing Club slutade på andra plats i den argentinska ligan ser “La Academia” slagkraftiga ut. Innan förlusten mot Gimnasia La Plata, där La Plata fick stor hjälp av en Racing-utvisning, så radade Fernando Gagos gäng upp segrar. Flera spetsspelare hos Gagos Racing har levererat, inte minst Matías Rojas som har hittat nätmaskorna i sju av sina åtta senaste framträdanden. Messis gamla Newell’s Old Boys är ett mer begränsat gäng från Rosario som sällan trivs speciellt bra på resande tass. Den troliga ettan bankas in.

5. Belgrano - Huracán X
Listiga Belgrano har varit tajta bakåt och fått med sig ett gäng bortasegrar, utan att på något sätt övertyga spelmässigt. Hemmaspelet har däremot inte alls stämt så här långt. På fyra hemmamatcher har Córdoba-klubben noterats för blott två strutar. Huracán ska ha flera strängar på sin lyra. Gästerna inledde säsongen starkt men den senaste månaden har Buenos Aires-klubben varit inne i en sämre period, troligen på grund av kvalet till Copa Libertadores som kostat en hel del energi. Det bör dock bara vara en tidsfråga innan Huracán kommer igång igen. Det här känns öppet. Blir detta jämnstreckat går ettan sist.

6. Estudiantes - Atlético Tucumán 2
Efter en trög fjolårssäsong och en svag säsongsinledning har Estudiantes börjat komma igång. Mittbacken Zaid Romero tog revanschen på sig själv och avgjorde bortamötet senast mot Independiente som var Estudiantes tredje raka seger. Att värdlaget bara ska blåsa Atlético Tucumán av banan i La Plata är däremot långsökt. Diego Erroz gäng, känt som “El Gigante del Norte”, var ett topplag under fjolåret då de slutade 13 poäng före Estudiantes. Tucamán har varit svårslagna på slutet och här i La Plata finns absolut alla möjligheter på poäng. X2 rensar fint.

7. Rosario Central - Independiente 1
Rosario Central har prickat in formen. Krysset i bortaderbyt senast mot Newell’s Old Boys var fjärde matchen i följd utan förlust. I truppen finns det ett par välkända namn i form av Francesco Lo Celso och Francis Mac Allister som är bröder till Giovani Lo Celso och Alexis Mac Allister. Storebrodern Mac Allister är däremot skadad. Detta bör dock inte påverka utfallet på mäktiga Estadio Gigante de Arroyito där Rosario varit snudd på felfria. Independiente har underpresterat så här långt, både poäng- och spelmässigt. Blott en vinst har det blivit efter tio omgångar. 1X ska räcka för grön bock.

8. Unión Magdalena - Deportivo Pereira 1
I den colombianska ligan strålar två tabellgrannar samman på Estadio Sierra Nevada i Santa Marta. Unión Magdalena kommer till spel i bäst slag. Sex raka utan förlust har det blivit för värdlaget som varit stabila på hemmagräset. Med cupen inräknat har Unión spelat åtta hemmamatcher den här säsongen och inte torskat någon av dessa. Deportivo Pereira är ett lag med högre kapacitet som inledde Copa Libertadores-gruppspelet med att ta poäng av Colo Colo från Chile. Formen i ligan är däremot högst tveksam och mot ett hemmastarkt Unión Magdalena lär det bli svårt. Ettan tippas.

Kupongens kassaskåp

Racing Club
Racing Club ska kunna utmana om den argentinska ligatiteln även den här säsongen. Newell’s har fortfarande inte vunnit någon bortamatch i ligaspelet och den sviten kommer inte att brytas borta mot Racing. Stabil etta.

Varningens finger!

Chelsea
Chelsea är helt all in i Champions League och britterna vet vad som krävs för att besegra Real Madrid på Bernabéu, det gjorde nämligen The Blues så sent som i fjol. Med en rensade högersida är det läge att jobba skräll i Madrid.

144 rader
1. Real Madrid - Chelsea 1x2
2. Milan - Napoli 1x
3. San Lorenzo - Boca Juniors x2
4. Racing Club - Newell’s 1
5. Belgrano - Huracán x2
6. Estudiantes - A.Tucumán 1x2
7. Rosario C - Independiente 1x
8. U.Magdalena - Dep.Pereira 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto