Topptipset Tips Onsdag 13/11

Publicerad på 12 Nov 2019 - 22:33

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Nov 2019 - 22:33

Topptipset bjuder denna gång på spel från både Afrika, Sydamerika och Europa. Landslagsfotboll och klubblagskamper samsas på denna kupong som avslutas under torsdagen. Att hålla nere radantalet är att rekommendera den här gången. Finfint värde erbjuds!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19.59


1. Burkina Faso - Uganda 1
Afrikanska Mästerskapen inleder kupongen med sin första omgång. Burkina Faso visade starka takter tidigare i höst då de besegrade Ghana i en landskamp. Uganda har mött mindre meriterade nationer på senare tid, Burundi och Etiopien är inte några värdemätare värda namnet. Senast dessa nationer möttes var också i AM-kval. Den gången vann värdarna motsvarande möte efter att Paris FC-liraren Jonathan Pitroipa avgjort från elva meter. Att Burkina Fasos viktoria återupprepas betalar bättre än den borde. Ettan räcker långt.


2. Senegal - Kongo 1
Nästa afrikanska kvalpremiär står mellan två nationer som senast möttes 2017. Den landskampen vann Senegal med 2-0 efter baljor signerade Papa Ndiaye och Keita Baldé. Det råder ingen tvekan om att stora spelare som Monacos Baldé saknar motstycke i Kongo. Gästerna ska dock inte förväxlas med någon slagpåse. Kongo pressade exempelvis Egypten stenhårt på bortaplan i VM-kvalet, inte förrän i matchminut 95 lyckades Mohamed Salah avgöra i Alexandria. Ettan är berättigad favorit men streckningen har spårat ur. Plocka med krysset som rensar bra!


3. Angola - Gambia 1
Angolas huvudstad Luanda bjuder in till nästa stopp på kupongen. Värdnationen med smeknamnet “Palancas Negras” ställdes mot tisdagens motståndare så sent som vid förra landslagssamlingen. I september var det VM-kval som gällde och då vann Angola både hemma och borta. Primeira Liga-liraren Fabio Abreu blev hjälte i returen på hemmaplan då han satte 3-1-spiken i kistan. Gambia har spelat ytterligare fem landskamper sedan dess men inte lyckats vinna någon av dem under ordinarie tid. Det råder ingen tvekan om att Angola har ett stort mentalt övertag och även mer fotbollskompetens. När ettan erbjuder vackert värde finns verkligen inget att tveka på. Spikat och klart!


4. Sudan - Sao Tomé & Príncipe 1
Sista kvalmatchen från Afrikanska Mästerskapen innehåller två nationer som inte är särskilt kända på fotbollens scen. Sudan har trots allt gjort framsteg senaste åren. Värdarna har bland annat plockat poäng mot Marocko och kommit undan med hedern i behåll mot VM-nationen Senegal. Gästerna har däremot inte särskilt mycket heder i sitt bagage. Tolv av de senaste 14 landskamperna har slutat med torsk för Sao Tomé & Príncipe. Mauritius är det enda gäng STP har hävdat sig mot senaste tre åren. Ettan är väldigt trygg.


5. Flamengo - Vasco da Gama X
Vi skiftar kontinent för att beta av några brasilianska bataljer för klubblag. Först ut är ett hett Rio-derby. Flamengo toppar tabellen i Série A, 77 poäng på 32 omgångar är onekligen starka papper. De rödsvartas strålande offensiv har lagt grunden för vad som bör bli serieseger, Gabriel Barbosa har pangat in 21 baljor. Vasco da Gama ligger i mitten av tabellen och motiveras under slutspurten av att nå upp till en plats i Copa Libertadores-kvalet. Inför besöket på Maracana kan gästerna motivera sig med att de presterat betydligt bättre på resande fot än i hemmaborgen. Hela fem av de nio senaste inbördes har slutat oavgjort och krysset känns som en sund start även den här gången. Till rådande streckning är det helt rätt att måla tvärsöver och jobba in X2! 


6. Vila Nova - Guarani X
Vi kliver ner ett hack i den brasilianska hierarkin till Série B där det börjar bli svettigt nere kring strecket. Med fyra omgångar kvar av säsongen behöver Vila Nova plocka ikapp två pinnar för att knipa nytt kontrakt. Guarani har det lite lugnare med fem poängs avstånd ner till giljotinen. Värdarna är seriens sämsta hemmalag medan gästerna bara vunnit på två av sina 17 resor. Vad motsvarande möte slutade förra säsongen? 1-1. Strecken ser ut att landa logiskt och det är snudd på omöjligt att välja sida. Det är högläge att vara generös med garderingarna.


7. Botafogo SP - Sport Recife 2
Sport Recife har gjort en suverän säsong och ligger på andra plats med 60 inspelade poäng. Formen är det inte heller något fel på för gästernas del. Målet Guarani gjorde i 95:e minuten för ett par veckor sedan innebar enda förlusten sett till de elva senaste drabbningarna. Botafogo SP har inte lika fin form, tre torsk senaste fyra fighterna betyder att Pantrarna lär stanna i mittens rike hela vägen. Sport Recife är seriens mest svårslagna gäng med blott fyra nederlag på 34 uppgörelser. Nu dras BSP med stora problem eftersom hela fyra spelare är avstängda Murilo Henrique, Otavio, Gildson och Rafael Costa. X2 är att betrakta som ett lås.


8. Turkiet - Island 1
På europeisk mark är det EM-kval som står på agendan. Turkiet har gjort en oerhört imponerande prestation genom att ta sig hela vägen upp till toppen av gruppen. Till och med framför regerande världsmästarna Frankrike som skuggar med sämre målskillnad. Island har fyra poäng upp till tätduon inför de två sista rundorna. Erik Hamréns och hans vulkaniska mannar tappade med största säkerhet sin chans till avancemang då de fick stryk mot Albanien i senaste bortamatchen. Ettan ser ut att bli understreckad och kan mycket väl lämnas på egna ben.


Kupongens kassaskåp!


Angola
Efter vad Gambia visat mot blåbär som Kap Verde och Djibouti är det omöjligt att se hur gambianerna ska kunna rå på sina gamla banemän i Angola.


Varningens finger!


Vasco
Vasco da Gama bör vara mer motiverade än Flamengo som i princip dödat det brasilianska finrummet. Vasco har goda chanser att rå på Big Mengo och skapa friska vindar i kuponghögen!


144 rader
1. B. Faso - Uganda 1x
2. Senegal - Kongo 1x
3. Angola - Gambia 1
4. Sudan - Sao Tomé 1
5. Flamengo - Vasco 1x2
6. Vila Nova - Guarani 1x2
7. Botafogo - S. Recife x2
8. Turkiet - Island 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto