Topptipset Tips Onsdag 14/7

Publicerad på 14 Jul 2021 - 07:38

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jul 2021 - 07:38

Onsdagen inleds med returer i det pågående kvalet till Champions League där Baku och Legia Warszawa spås lösa varsitt avancemang på hemmaplan. Sedan är det bara att dra igång kaffebryggaren då inte mindre än sex stycken nattmackor från Sydamerika hittas på menyn när fajter från både Copa Libertadores och Série B ska avhandlas. Kavla upp ärmarna och häng med i jakten på full pott!

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!


Spelstopp: 18:591. Baku - Dinamo Tbilisi 1
I detta slag om Kaukasus är det fördel för hemmahörande Baku som äntrar den egna borgen Bakcell Arena med ett 2-1-övertag från mötet i Georgien. Gästerna står därmed inför en minst sagt tuff utmaning i detta returmöte i Azerbajdzjan, och allt talar för att Bakari Kardava och company i Dinamo Tbilisi tvingas göra sorti ur kvalet efter denna tillställning. Hemmalaget är vassare på samtliga positioner och målskytten från senast, Namiq Alasgarov, kan få agera hjälte på nytt om han lyckas näta för femte matchen i följd. 1X ska räcka.

2. Legia Warszawa - Bodö/Glimt 1
Mot Polen för nästa returmöte i det pågående Champions League-kvalet. Den norska Eliteserie-suveränen Bodö/Glimt ligger risigt till och dras med skadebekymmer då viktige vänsterbacken Fredrik Björkan saknades senast och är ett osäkert kort inför returen. De gulklädda baggarna har rejäl uppförsbacke i och med 2-3-förlusten hemma i oljeriket och kommer således tvingas blotta sig defensivt på Wojska Polskiego eftersom de måste jaga mål. Något som hemmalagets vasse striker Mahir Emreli (två mål i senaste mötet) definitivt kommer att försöka utnyttja för att spä på den fina målskörden. Ettan agerar utgångstecken och garderas med den lågt betrodda tvåan hellre än krysset i vad som troligen blir en öppen match.

3. Universidad Católica - Palmeiras 1
Vi byter kontinent från Europa till Sydamerika och tittar till Copa Libertadores där en rad spännande åttondelsfinaler väntar. Först ut är dubbelmötet mellan Universidad Católica och de regerande cupmästarna Palmeiras. Tipparna tror onekligen på en enkel seger för de sistnämnda, och läge att gå emot uppstår därmed. Vid närmare anblick är “Katolikerna” ett riktigt skickligt sällskap som dessutom gått oerhört starkt i den inhemska ligan. Anfallsduon Zempedri/Bounanotte är både flitig och effektiv och kommer att kunna ställa till med stora problem i gästernas backlinje. Med supervärde till vänster bör den hårt betrodda tvåan skippas helt och hållet. 1X.

4. Vélez Sarsfield - Barcelona ECU 1
Den första av tre fajter i Buenos Aires spelas mellan Vélez Sarsfield och Barcelona SC från Ecuador. Det är inget snack om att gästerna från nordväst besitter ett lägre fotbollskunnande än de hemmahörande argentinarna. Med tanke på att klasspelare som Janson och Cáseres återfinns i värdarnas trupp bör de blåvita vinna hemma på Estadio José Amalfitani relativt komfortabelt om de bara kommer upp i normal nivå. Fabian Bustos resenärer förlorade sin senaste bortamatch i ligan och mycket talar för att de kommer att kamma noll på nytt denna afton. Stark etta.

5. Defensa y Justicia - Flamengo 2
Flamengo från Brasilien är regerande mästare i den inhemska högstaligan Série A. Känslan är att Barbosa, De Arrascaeta och grabbarna nu har nästa titel inom räckhåll då de rödsvarta från Rio sett svårstoppade ut hittills. Defensa y Justicia i Buenos Aires är ingen enkel uppgift för något lag, men här är Sebastian Beccaceces hemmahörande manskap troligen för korta i rocken. Formen hos värdarna är dessutom aningen tveksam då de endast lyckats vinna en av sina sex senaste fajter. Gästerna skaffar sig en fördel inför returen i Brasilien genom att vinna på Estadio Norberto Tito Tomaghello. Tvåan kan gott lämnas allena till cirka 55-60 procent.

6. River Plate - Argentinos Juniors 1
Ett stekhett Buenos Aires-derby presenterar sig på bongen när anrika River Plate välkomnar Argentinos Juniors till stadsdelen Belgranos. Räkna med känslorna utanpå på El Monumental, och även om hemmalaget hålls som det starkare laget så är bortaskrällen knappast otänkbar. Som de flesta vet kan allt hända i derbyn och faktum är att de Gabriel Milito-coachade “Juniorerna” spelat minst oavgjort mot de rödvita på andra sidan i de fem senaste mötena rivalerna emellan. Rutinerade uruguayanen Javier Cabrera har fått mer speltid på slutet och är en tänkbar hjälte för gästerna. Gardera ettan tidigt.

7. CSA Al - Goiás X
Kryssrisk i Maceió när CSA AI och Goiás drabbar samman. Två sällskap som båda sätter defensiven i första rummet ska göra upp om viktiga poäng i jakten på topp 5. Svenska folket verkar luta sig väl mycket åt höger i denna match, men det är faktiskt svårt att se hur denna fight ska rendera i en bortaseger. CSA, med kantspringaren Iury i kalasform (dubbla kassar senaste hemmamatchen) är alltid starka hemma på Estádio Rei Pelé och vann också senast kvällens antagonister var på besök. Med risk för en målsnål tillställning inleds streckandet som sagt i mitten, men lägg även till den smaskiga ettan och du har kupongens bästa lås.

8. Remo - Brusque 2
Nästa Série B-möte som synas i sömmarna är en spännande duell mellan två nykomlingar i form av Remo och Brusque. Gästerna har startat seriespelet betydligt bättre än “Kungarna av Amazonas”, som äntrar denna fajt i hemmaborgen som tabelljumbo. Tillresta BFC är därför favoriter på förhand, om än knappa, men det som däremot talar emot Thiago Alagoano och hans följeslagare är att resultaten på resande fot varit horribla den senaste tiden. Tre raka förluster alla kategorier och 3-9 i målskillnad totalt i dessa talar sitt tydliga språk. Börja måla från höger, men eftersom hemmasegern inte kan uteslutas helt är rekommendationen ändå att låta penseln vandra hela vägen.

Kupongens kassaskåp
Flamengo
De brasilianska ligamästarna Flamengo är favoriter till att kamma hem hela Copa Libertadores. Defensa y Justicia är förvisso inga duvungar och kommer knappast ge upp utan en fight, men tvingas troligen vika ned sig i Buenos Aires. Tvåa.

Varningens finger!
Universidad Católica
Palmeiras är regerande mästare i Copa Libertadores och agerar inte helt oväntat favoriter mot Universidad Católica. Men “Katolikerna”, med Zampedri i spetsen, är vassare än vad många tror och kan mycket väl slå ut brassarna över två möten.13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!

144 rader
1. Baku - Dinamo Tbilisi 1x
2. Legia War. - Bodö/Glimt 12
3. Uni.Católica - Palmeiras 1x
4. Vélez - Barcelona ECU 1
5. Defensa - Flamengo 2
6. River Plate - Argentinos 1x2
7. CSA Al - Goiás 1x
8. Remo - Brusque 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto