Topptipset tips onsdag 16/10

Publicerad på 16 Okt 2019 - 12:06

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Okt 2019 - 12:06

Förutom en spansk Segunda-match är det samba för hela slanten på onsdagens Topptips. Brasiliens högstaligan Série A bjuder på sju matcher att sätta tänderna i. Det ser ut att finnas fint värde när svenska folket kikar tabell och glömmer bort hur otroligt hemmabetonade resultaten i Brasilien generellt brukar vara. Här har ni hela analysen, mot åtta grön bockar!

Spelstopp: 20.59

Spela på Topptipset – klicka här!

1. Fuenlabrada - Real Zaragoza X
Den spanska andraligan är ett riktigt getingbo bakom Cadiz. Här möts två lag som båda inlett säsongen förtroendeingivande och nosar på andraplatsen bakom de suveräna serieledarna. Framför allt Fuenlabrada har gjort det otroligt bra med tanke på att de är nykomlingar och aldrig varit så här högt i seriesystemet. Hemma på Estadio Fernando Torres, efter Fernando Torres som är uppväxt i trakten, har de ännu inte förlorat och det var faktiskt ett år sedan de gick poänglösa härifrån sist. Real Zaragoza har en betydligt mer framgångsrik historia och kommer säkerligen vara ett av de lag som nosar på La Liga när säsongen summeras. Här ska de dock inte gälla som någon stor favorit och förväntningarna är en helt jämn tillställning. Då chansas den högre streckade favorittvåan bort. 1X.

2. CSA - Atlético MG 2
Bottenlaget CSA bjuder knappast på någon målrik samba i den brasilianska högstadivisionen. 15 mål framåt på 25 matcher vittnar om potensen i de främre leden. Atlético MG har haft en hel del skadeproblem i slutet vilket gör att formen ser något svajig ut. Nu börjar de dock få tillbaka spelare och totalt sett är kapaciteten betydligt större hos gästerna. Tvåan är i skrivande stund riktigt steckvärd, men vi vågar inte lita e fullt ut på Atlético då CSA gjort en rad fina insatser hemma på Estádio Rei Pelé. X2 ramar in det fint.

3. Gremio - Bahia 1
Gremio har ett ruggigt intressant material att jobba med i truppen. Inte minst skyttekungen Everton som fått en rad storklubbars blickar mot sig. Trots att en rad nyckelspelare, bland annat Everton, saknades senast så blev det en stabil 4-1 seger borta mot Atlético MG. Nu är det dock troligt att skyttekungen hinner ansluta från landslaget. Bahia har stått för en rätt bra inledning av säsongen men börjar tappa formen. Som för de flesta brasse-lag har de rödblå en skral statistik i bortamatcherna. Här på Arena do Gremio har gästerna faktiskt inte vunnit under hela 2000-talet. Favoritettan är mycket stark.

4. Fortaleza - Flamengo 1
Vid Atlantkusten uppe i nordöstra Brasilien hoppas vi däremot på en kupongrensare. Serieledande Flamengo saknar en rad viktiga spelare till detta möte. Everton Ribeiro och Bruno Henrique är avstängda medan centralfiguerna Felipe Luis, Diego och Giorgian De Arrascaeta är uppsatta på skadelistan. Tunga avbräck. Fortaleza kommer från två raka hemmasegrar och kan absolut störa här. När Flamengo i nuläget streckas upp över 70 procent är det bara att helgardera och jobba in hemmalaget. Då lär det bli korsdrag i kuponghögarna.

5. Cruzeiro - Sao Paulo 1
Storklubben Cruzeiro har inte kommit upp i nivå denna säsong och ligger faktiskt under nedflyttningsstrecket . Där lär de inte finnas kvar speciellt länge om man ser till truppen de befogar över. Trots en hel del stolpe ut har laget ändå bara förlorat en av de senste fem och hemma i Belo Horizonte är de blåklädda historiskt starka. Sao Paulo går betydligt bättre och har varit svårslagna. Här får de dock klara sig utan både Dani Alves och Juanfran, två av lagets bästa spelare. Cruzeiro ska vara klara oddsfavoriter framför hemmafansen, men streckas just nu som underdogs. Chans till supervärde åt vänster alltså och 1X blir valet.

6. Palmeiras - Chapecoense 1
De regerande mästarna Palmeiras är kupongens största favoriter. Inte så konstigt med tanke på att laget tagit 21 poäng på tolv hemmamatcher och är obesegrade på Allianz Parque. Eventuella orosmoln i att Luis Adriano är skadad och Ramires osäker till spel här dock. Stackars Chapecoense är jumbo i Série A och har det kämpigt. Gästerna som förlorade i stort sett hela laget i en flygkrasch 2016 har dock stått för en hel del ok prestationer på slutet. Som i uddamålsförlusten mot serieledande Flamengo och senast 1-1 mot Cruzeiro. Visst är ettan mycket trolig här, men när den riskerar att streckas upp rejält över 80 procent är det svårt att inte chansa med krysset för chans på de stora pengarna.

7. Goias - Corinthians 1
Formtoppade Goias har vunnit fem av de sex senaste och har framförallt gjort det riktigt bra hemma på Serra Dourada. De grönvita har därmed börjat klättra i tabellen till en stabil mittenplacering. En bit högre upp, på en fjärdeplats, ligger klassiska Corinthians. Mästarna från 2017 har varit svårslagna med bara fyra förluster på 25 matcher, men samtidigt har alla torsk kommit på bortagräs. De senaste tre fajterna har dessutom varit tveksamma utan seger. Värdet ligger åt vänster, men helgardera gärna.

8. Vasco da Gama - Botafogo 1
Vi avslutar med en riktigt fin spik i Rio de Janeiro-derbyt. Botafogo går kallt och har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Det är framför allt offensiven som är riktigt tafflig med bara två mål framåt på dessa sex tillställningar. Här saknar de även den kreativa mittfältaren Alex Santana som brukar stå för de få idéerna framåt. Vasco da Gama har haft en tung inledning på säsongen, men börjar se ljuset. Formen är på uppåtgående och poängen har trillat in på slutet. Framförallt är Vasco extremt understreckade just nu runt 40 procent. Faktum är att ettan är en bra spik hela vägen upp mot 60 prollar!

Kupongens kassaskåp!
Gremio
Gremio ser fina ut för stunden och får dessutom tillbaka viktiga kuggar här från landslagsuppdrag. Bortasvaga Bahia får det mycket tufft. Stark etta!

Varningens finger!
Fortaleza
Fortaleza är inget oävet hemmalag och mot ett Flamengo som saknar mängder av spelare ska det absolut finnas chans till en lågprocent-skräll.

144 rader
1. Fuenlabrada - Zaragoza 1x
2. CSA - Atlético MG x2
3. Gremio - Bahia 1
4. Fortaleza - Flamengo 1x2
5. Cruzeiro - Sao Paulo 1x
6. Palmeiras - Chapecoense 1x
7. Goias - Corinthians 1x2
8. Vasco da Gama - Botafogo 1

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto