Topptipset Tips Onsdag 18/8

Publicerad på 18 Aug 2021 - 07:40

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Aug 2021 - 07:40

Champions League-kvalet är given mittpunkt på onsdagens lapp. Både skrällar och spikar hittas i nämnda turnering och Malmö FF:s möte mot Ludogorets ska också synas.The Championship gör kupongen komplett därefter. 250 000 extra kronor i potten gör det hela extra intressant, häng med!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 20:441. Malmö FF - Ludogorets 1
Det blev en klassisk afton hela havets stormar när Sveriges mesta mästare möttes på Eleda Stadion. Till MFF:s stora förtret var det Blåvitt som var vassast när visslan tystnade. Göteborgarna gick segrande ur både matchen på plan och matchen i matchen i spelartunneln efter matchen, där det blev “röj” enligt Erlingmark. Gott med lite känslor, och det bäddar också för ett revanschsuget såväl som taggat Malmö i Champions League-kvalet mot Ludogorets. Det kan behövas. Bulgarerna släckte Olympiakos eld efter straffdramatik i den senaste omgången och det kommer krävas en stark svensk insats för avancemang. Med Colak i fin form har de ljusblå dock ett fruktat vapen och känslan är att Malmö klarar åtminstone kryss även utan viktige Ahmedhodzic. 1X.

2. Benfica - PSV Eindhoven 1
Två gånger 2-0. Jordan och gänget från Moskva blev asfalterade av Benfica i förra omgången av kvalet. Under Jorge Jesus är portugiserna ett lag att räkna med och det kommer även PSV, som tappat stora stjärnan Malen till Dortmund under sommaren, bli varse. Joao Mario, Yaremchuk och tyske målmaskinen Waldschmidt har lett Benfica till raka segrar i både liga och Svampcup hittills. Som grädde på moset håller de dessutom tätt bakåt. Holländarna manövrerade ut Midtjylland i den senaste rundan men detta är ett motstånd av annat, klart högre snitt. Ettan singlas på Estádio da Luz.

3. Young Boys - Ferencváros X
Champions League-kvalet går vidare i Schweiz där ett lurigt möte står att vänta. Ferencváros tar stora kliv för var år som går, redan i fjol nådde de gruppspelsfas och här kan inte Young Boys känna sig säkra på ett avancemang. Laget från Bern har visserligen god eldkraft i spelare som Siebatcheu och Elia men gästernas vindsnabbe normann Nguen kan springa sönder vilket försvar som helst på den här nivån. Till dessa priser är ettan på tok för osäker för att inte säkras upp. Helgardera.

4. West Bromwich - Sheffield United 1
The Championship tar vid med en fajt som såg ut som ett toppmöte när spelschemat spikades. Dags datum förtäljer dock något annat. Det nyligen nedflyttade Sheffield har startat den nya säsongen som de slutade den förra – bedrövligt. Noll mål har gjorts, blott en poäng har plockats och man kan med det konstatera att nye coachen Slavisa Jokanovic ser ut att misslyckas även i sin tredje sejour i England. Inget man bör förvånas av förvisso, hans tränarkarriär har präglats av tidigt avslutade kontrakt och lag som blivit bättre när han lämnat. West Brom har inlett klart skarpare. 2-2 borta mot topptippade Bournemouth följdes upp av seger mot Luton efter att laget med timmen spelad gått ifrån till 3-0. Ettan ligger och skvalpar runt 50 procent, det är taget.

5. Birmingham - Bournemouth 2
Birmingham har startat hyggligt men på sikt är det inte ett lag för toppen. I fjol slutade värdarna på 18:e plats och även om de kryper upp någon placering är det troligtvis ett lag och en trupp som kommer hålla hus på nedre halvan. Bournemouth har klart högre kapacitet. Med Scott Parker parkerad på tränarbänken och spelare som Solanke och Billing (som redan gjort dubbla kassar från mittfältet) är det få Championship-lag som ser mer spännande ut. Strecka från höger.

6. Middlesbrough - QPR 1
Svårslagna Middlesbrough har inlett säsongen stabilt trots att stora stjärnan Assombalonga flyttat med Balotelli till Turkiet. Fyra pinnar finns i facit och detta mot starkt motstånd i form av Fulham och Bristol City. Neil Warnocks mannar siktar precis som i fjol på att vara med och kriga om uppflyttning och inledningen ligger helt i linje med det. QPR är mer ojämna och även om kvalitet finns i form av Austin så är det svårt att se laget nå de högsta höjderna. Till dessa streck är det inget snack. Tvåan slopas.

7. Nottingham - Blackburn 2
Armstrong öste in mål för Blackburn i fjol och det gick inte obemärkt förbi. När första dominobrickan föll i form av Grealish övergång till City dröjde det därför inte länge innan det började röra på sig längre ned i ledet. Vakensen av värstingvader i Villa fylldes av Danny Ings och hålrummet som därav skapades i Southampton täpptes till av just Armstrong. Det innebär att Blackburn inför den här säsongen tappat ungefär hälften av sina mål. Det är förvånansvärt nog inget som märkt av alls i inledningen. Permiärsegern mot Swansea följdes upp av kryss mot Millwall och ytterligare poäng ligger i korten här. Nottingham har haft en tuff start och efter två spelade omgångar är laget ett av blott två som står utan poäng. Blackburn ska gälla som favorit och strecken faller från höger.

8. Hull - Derby X
Det är höga toppar och djupa dalar när meriterade nykomlingen Hull spelar fotboll. Preston besegrades på bortaplan med 4-1 i premiären men därefter blev laget kölhalat av QPR (0-3). Vilken värdförening som vaknat lagom till veckoomgången är svårt att säga. Vilket Derby Wayne “Wazza” Rooney monterar ihop är också det höljt i visst dunkel – gästerna blandar och ger precis som i fjol och har stora problem med truppen på grund av ekonomiska oegentligheter. Ett ovisst möte är att vänta och när ettan ser ut att streckas hårt är det läge att gardera. Alla tecken!

Kupongens kassaskåp
Benfica
Kassaskåp är att ta i men Benfica är kollektivt ruggigt starka under Jorge Jesus. Inte minst i egen borg där få lag hämtar poäng. PSV är inte oävet, men i Portugal handlar det mest om att hålla liv i dubbelmötet. Etta.

Varningens finger!
Ferencváros
Ungrarna ska inte räknas bort i Bern. Klassikerlaget slog ut ett kompetent Slavia Prag i förra omgången och har god erfarenhet från matcher mot bland annat Barcelona och Juventus i fjol. Trevlig tvåa till låga procent. 

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Malmö FF - Ludogorets 1x
2. Benfica - PSV Eindhoven 1
3. Young Boys - Ferencváros 1x2
4. West Brom - Sheffield U 1
5. Birmingham - Bournem. x2
6. Middlesbrough - QPR 1x
7. Nottingham - Blackburn x2
8. Hull - Derby 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto