Topptipset Tips Onsdag 19/2

Publicerad på 18 Feb 2020 - 21:32

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Feb 2020 - 21:32

Två nya Champions League-åttondelar sätter prägel på kvällens Topptips. Spurs får besök av Leipzig i norra London medan Atalanta ska ta sig an Valencia i Milano. Övriga matcher hämtas från Premier League, Segunda División, Skotska Cupen samt Copa Sudamericana. Mot 8 rätt!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 20:29. Topptipset tips 19/2.


1. Tottenham - RB Leipzig 2
Tottenham har med en gnutta tur fått med sig en hel del bra resultat från senaste tiden i Premier League. Men det är ett något sargat Spurs som kommer till spel den här kvällen, José Mourinho får nämligen klara sig utan Sissoko, Kane och Son. Tre riktigt tunga avbräck för “The Special One”. RB Leipzig ser ut att bli mer ordinarie och tyskarna ser fina ut under Julian Nagelsmann, inte minst Werner som gjort 20 strutar i Bundesliga den här säsongen. För dagen ser tyskarna något vassare ut och då tvåan lutar åt att streckas lågt ska pennan fattas från höger.


2. Atalanta - Valencia 2
Valencia gjorde ett starkt slutspel då spanjorerna vann gruppen före klubbar som Lille, Ajax och Chelsea. Los Che reser dock till Milano med tveksam form, dessutom har Celades ett par avbräck i truppen. Men rimliga chanser ska ändå finnas mot ett svårbedömt och något ojämnt Atalanta. Gian Piero Gasperin har med små medel lyckats förvandla Atalanta till en av Italiens bästa klubbar. Offensiven är oerhört fruktad med namn som Ilicic, Zapata och Gómez men någon tillförlitlig favorit är inte de blåsvarta. Noterbart är att matchen spelas på San Siro, alltså inte Atalantas vanliga hemmaplan. Skrällen ska med.


3. Manchester City - West Ham 1
I Premier League väntar en omöjlig uppgift för West Ham på Etihad. The Hammers rosar inte direkt marknaden i Premier League. Bubbelklubben är under nedflyttningsstrecket och David Moyes har fortsatt en del skador att handskas med. Manchester City är spelare för spelare bättre på varenda position. De negativa rubrikerna som präglat City den senaste veckan kan mycket väl ha gett tändvätska till spelartruppen, känslan är att Pep Guardiolas miljardbygge bara kör över ett mediokert West Ham. City har vunnit de åtta senaste mötena mot de vinröda, sex av dessa med mer än två måls marginal. Ettan är gjuten i sten.


4. Mirandés - Zaragoza X
Mirandés har gjort succé i Copa del Rey men i den spanska andradivisionen går det rätt trögt. De rödsvarta har inte vunnit i ligan under 2020 och under onsdagen kommer värdarna till spel utan nyckelspelare som Jon Guridi och Marcos André. Den sistnämnda brassen är lagets bästa målskytt med sina åtta fullträffar. Real Zaragoza återfinns på andra plats i serien och Aragonien-klubben kommer till spel på Estadio Municipal de Anduva i gott slag. Trots att den colombianske måltjuven Luis Suárez är avstängd ska X2 ska räcka långt.


5. Kilmarnock - Aberdeen 1
I den femte omgången av Skotska Cupen är det omspel mellan Kilmarnock och Aberdeen. Det brukar bli tajt och målsnålt när lagen drabbar samman och det första mötet slutade mållöst på Pittodrie Stadium. Aberdeen återfinns på tredje plats i Premiership efter giganterna Celtic/Rangers, men formen är rätt tveksam. Kilmarnock visar mer för dagen och faktum är att Killie vann den senaste hemmamatchen på Rugby Park mot Rangers. Ettan får därför stå som utgång, men detta ska utan tvekan garderas tidigt och friskt.


6. Huracán - Atlético Nacional 1
I Sydamerika ska tre returer från den första omgången av Copa Sudamericana avhandlas. Atlético Nacional har inlett ligaspelet i Colombia starkt och gästerna vann det första mötet mot Huracán med 3-0. På argentinsk mark lär man dock räkna med att Atlético får det tuffare. Huracán är en klubb från Buenos Aires som har ett rätt starkt lag på pappret, dessutom ska man ha i beaktning att värdarna endast förlorat en hemmamatch i Copa Sudamericana genom åren. Därmed lockar den lågt streckade ettan mest.


7. Luqueno - Guayana 1
I Paraguay väntar en väldigt svår uppgift för Guayana. Besökarna från Venezuela har inlett ligaspelet svagt och Luqueno vann bortamötet mot Guayana med 3-2. Att gästerna ska lyckas vända på steken i Luque känns långsökt. Värdarna är spelare för spelare klassen bättre och på Estadio Luis Alfonso Giagni brukar “Kure-Luque” trivas riktigt bra i dessa sammanhang. Luqueno har spelat nio hemmamatcher genom åren i Copa Sudamericana som slutat med sju vinster och två kryss. Ettan lämnas allena.


8. Oriente Petrolero - Vasco da Gama 2
Oriente Petrolero är en klubb från Bolivia som på förhand nästan var helt uträknade mot Vasco da Gama. Brassarna vann dock hemmamatchen med bara 1-0 så visst finns det viss nerv i returen som spelas i Santa Cruz de la Sierra. I grunden ska Vasco vara ett par klasser bättre, men precis som landslaget är den bolivianska klubben erkänt svårslagna på hemmaplan. Tvåan får därför sällskap av krysset.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City har åtta raka segrar mot West Ham och ingenting talar för att David Moyes ska lyckas trolla fram något på Etihad den här kvällen.


Varningens finger!


Valencia
Vinner man gruppen före Chelsea, Ajax och Lille känns onekligen Valencia som ett bra streck runt 15-20 procent mot ett ojämnt Atalanta som tvingas spela på San Siro.


144 rader
1. Tottenham - RB Leipzig x2
2. Atalanta - Valencia 1x2
3. Man City - West Ham 1
4. Mirandés - Zaragoza x2
5. Kilmarnock - Aberdeen 1x2
6. Huracán - Atl.Nacional 1x
7. Luqueno - Guayana 1
8. Oriente P - Vasco x2

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto