Topptipset Tips Onsdag 25/8

Publicerad på 25 Aug 2021 - 07:23

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Aug 2021 - 07:23

Onsdagens Topptips tar vid där tisdagen slutade. Kvalet till Champions
League ska tas i mål och även den brittiska Ligacupen fortsätter leverera. I övrigt är det Ligue 2 och isländska Úrvalsdeild på tapeten. Fylgja!

8 rätt även igår! Gå med i vårt succélag!
Köp din andel till vårt Topptipset-system – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:591. Bröndby - Red Bull Salzburg 2
Vi inleder med dansken. Bröndby tar emot RB Salzburg i Köpenhamn där en vändning från det vändande mötet behövs för att männen på andra sidan sundet ska få fortsätta spela Champions League. Det är inte särskilt troligt. Österrikarna tog hem segern med 2-1 förra veckan men det borde varit klart mer. Skottstatistiken i Salzburg skrevs till enorma 29-2 (!) och med normal utdelning hade detta möte varit dött och begravet sedan länge. Nu behöver Adeyemi och övriga besökare göra jobbet även under onsdagen, men med tanke på att Bröndby ännu inte vunnit en match den här säsongen så bör det inte bli några större problem. Stark spik i högerled.

2. Shakhtar Donetsk - Monaco X
Mötet mellan Shakhtar Donetsk och Monaco blev precis som väntat väldigt jämnt. Ställningskriget pågick i 90 minuter och målmässigt var det snålt. Endast Shakhtars Pedrinho skrev in sig i protokollet vilket gör att ukrainarna har ett strålande läge att lugga Fabregas, Volland och Ben Yedder på gruppspelsplatsen. Någon enkel match blir det dock inte för brassekollektivet, namnen på nämnda Monacomän talar för sig själva och det är ingen tvekan om att monegaskerna ska kunna vända detta om offensiven klaffar. X2 ges högsta prio till dessa streck.

3. West Bromwich - Arsenal 2
Sju svåra år. Och några till. Arsenal har gjort allt annat än imponerat i inledningen av säsongen. Mikel Arteta har inte fått ordning på spelet och spelarna imponerar knappast de heller. Med Man City som nästa motstånd i ligan – vilket med stor sannolikhet kommer innebära förlust – behöver The Gunnars en seger i Ligacupmötet på The Hawthorns för att läget inte ska vara helt becksvart när landslagsuppehållet tar vid om en vecka. Kvalitén i truppen finns såklart. West Brom kommer inte göra det lätt för gästerna men viss klasskillnad ska råda trots allt. Valérien Ismaëls värdar har släppt in en hel del mål under säsongsstarten och det kan vara precis den islossning Arsenal behöver. X2 spelas.

4. Newcastle - Burnley X
Newcastle som spelförare. Ni hör ju själva hur skevt det låter. När Burnley kommer på besök är det dock den matchbilden som förväntas och då är känslan att det kan gå precis hur som helst. Inte minst då Steve Bruce med stor sannolikhet kommer leta i den svartvita andrasorteringen för att de livsviktiga lirarna Callum Wilson
och Allan Saint-Maximin ska få lite vila inför det klart viktigare seriespelet som rullar vidare redan till helgen. Burnley kan också tänkas rotera, inledningen av säsongen har varit tuff och fokus ligger på att plocka poäng i Premier League. Ovissa startelvor ger en oviss match, då smakar helgardering bäst.

5. Newport County - Southampton 1
Newport County kommer inte riktigt loss i League Two men i cupspel är laget ett jobbigt gäng att möta för de större klubbarna. Brighton tvingades hela vägen till straffar på denna arena i fjol och mot Hassenhüttels förmodat roterade herrskap ska ännu en liten skalp vara möjlig under onsdagen. Gästerna har haft bekymmer med målskyttet efter tappet av Ings och när ersättare Armstrong väntas vila är det inte svårt att se Southampton få problem. Med tanke på procenten till vänster helgarderar vi i hopp om skräll.

6. Ajaccio - Caen 1
Caen har startat säsongen i Ligue 2 fint men på Korsika blir det tufft. På bortabana är gästerna generellt sett mycket svaga och eftersom målskyttet låser sig som det gör med främmande mark under fötterna (mållösa tre av sina fyra senaste) har blott en trepoängare hämtats hem under hela 2021. Ajaccio är alltjämt obesegrade denna säsong och bör kunna dra nytta av att det gått troll i besökarnas bortaspel. 1X ska räcka på Stade Francois Coty.

7. FH Hafnarfjördur - Keflavik 1
FH Hafnarfjördur har växlat upp igen. 10-0 är facit från de senaste två matcherna och just Keflavik är ett av lagen som fått åka bananbåt (0-5). Med Jónsson, som piskade in 3 baljor senast, samt Lennon i de främre leden är FH otroligt svårstoppade när spelet stämmer och mot ett av ligans sämsta försvar gör det ofta just det. Keflavik läcker som ett såll för tillfället och laget har nu gått fyra fajter utan att vinna. Fler lär det bli, ettan spikas.

8. KA Akureyrar - Breidablik 2
Breidablik har höjt sin europeiska närvaro denna sommar. I kvalet till Europa Conference League slog gästerna ut ett lag som Austria Wien och islänningarna ställde svåra frågor också till Aberdeen. De fina resultaten kom dock knappast av en slump. Även i Ùrvalsdelid har spelet stämt bra och vid seger mot tabellgrannen KA Akureyrar går Breidablik upp i serieledning. Det senaste mötet lagen emellan vann onsdagens gäster med 2-0 och de får gälla som favorit återigen. X2 blir bra.

Kupongens kassaskåp
Salzburg
Det var bokstavligt talat spel mot ett mål senast lagen möttes och det finns absolut ingenting som talar för att Bröndby ska lyckas vända sin bedrövliga svit här. Salzburg vinner!

Varningens finger!
Newport
Ligacupen är lurig och inte minst när föreningar som Southampton ger sig ut på resor med roterade manskap. The Saints känns bräckliga och till dessa låga procent måste ettan med.

8 rätt även igår! Gå med i vårt succélag!
Köp din andel till vårt Topptipset-system – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!144 rader
1. Bröndby - Salzburg 2
2. Shakhtar - Monaco x2
3. West Brom - Arsenal x2
4. Newcastle - Burnley 1x2
5. Newport - Southampton 1x2
6. Ajaccio - Caen 1x
7. Hafnarfjördur - Keflavik 1
8. Akureyrar - Breidablik x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto