Topptipset Tips Onsdag 28/4

Publicerad på 27 Apr 2021 - 23:48

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Apr 2021 - 23:48

Onsdagens Topptips tar fart i Champions League där kvällens riktiga Röyksopp hämtas. Mötet mellan PSG och Manchester City är en solklarhet i tv-soffan medan matcher från Spanien, Turkiet, Österrike och Frankrike får rulla i bakgrunden. Analysen är gjord, läs den nedan!

Spelstopp: 18:29

NYHET: Vinn Tillsammans med oss! Köp andel i vårt lag! 49 kr för Tipsexpertens utbyggda Topptipset-system! Klicka här!1. PSG - Manchester City 2
Den alldeles självklara höjdpunkten under onsdagen är matchen i Paris. Gulfderbyt mellan Qatar och Abu Dhabi är något av en inofficiell final i årets Champions League, vinnaren av den här semifinalen ska gälla som stor favorit mot både Chelsea och Real Madrid. Fördelen på förhand ligger hos City – som kollektiv är de en klass bättre än PSG som får sätta sitt hopp till individuell briljans från Neymar och Mbappé. Det har man gjort med god lycka mot skakade lag som Barcelona och Bayern men mot världens bäst drillade manskap, Peps ljusblå män från Manchester, kommer det bli tufft. City kommer stärkta från segern i Ligacupen mot Spurs, där de vitklädda hade en xGoals på 0,06(!), och känslan är att de är starkare även här. Strecka från höger, där tvåan erbjuder finfint värde.

2. Athletic Bilbao - Valladolid X
Athletic stod för en kanoninsats när de besegrade Atlético i söndags. 2-1 var högst välförtjänt och laget visade inga spår av att de trots allt inte hade något att spela för i mitten av tabellen. Att motivera sig mot serieledaren klarar nog dock de flesta av, mot Valladolid kan det vara svårare. Brasse-Ronaldos gäng har inga sådana problem, med en poäng upp till säker mark kommer de sälja sig dyrt. Faktum är att det benhårda kollektivet bara förlorat två av sina åtta senaste matcher och även om ettan verkar erbjuda hyfsat värde ska viss höjd tas. 1X.

3. Galatasaray - Konyaspor X
Skapligt skrälläge i Istanbul där Galatasaray av allt att döma får ge sig i titelracet. Formen är svag, blott tre segrar på de nio senaste i ligaspelet har bärgats och med Falcao skadad verkar laget fått rejäl soppatorsk. Konyaspor är i bättre slag, blott tre torsk sedan mitten av januari pekar på ett mittenlag som med fem pinnar ned till nedflyttning håller ihop spelet ganska bra. Till rådande streck är gästerna inte svåra att sympatisera med, alla tecken spelas.

4. Rizespor - Besiktas 1
Helgardering hägrar även på Çaykur Didi Stadyumu i Rize där stadens lag ställs mot serieledande Besiktas. Precis som i matchen ovan har den stora favoriten problem med skador och avstängningar – Aboubakar, Rosier och Uysal hade varit givna i elvan allihop om de funnits tillgängliga. Herrar som hade hade behövts med tanke på värdarnas facit i egen borg, där Loic Rémys lag bara förlorat en match under 2020 Tvåan streckas alldeles för hårt och här är det guldläge att gå för en skräll. Den lågt streckade ettan är ett måste, även om det inte skadar att måla på.

Köp en andel – totalt 10 st – i Tipsexpertens utbyggda Topptipset! 49 kr! Klicka här!

5. Red Bull Salzburg - Wolfsberger 1
Slutspel från den österrikiska Bundesligan stundar härnäst. Hålands före detta herrskap, Red Bull Salzburg, gör precis som vanligt rent hus i alplandet och de ser återigen ut att försvara ligatiteln ganska enkelt. När dessa lag möttes i söndags tog läskedryckgiganten, efter bland annat 11-3 i skott på mål och trots att de fick Bernéde utvisad, en relativt enkel bortaseger med 2-1. Känslan är att Berisha & co löser biffen ännu enklare med elva man på det egna gräset. Spiketta.

6. WSG Tirol - Rapid Wien 2
Tirol möter Rapid Wien för andra gången inom loppet av tre dagar. Föregående möte slutade något oförtjänt 4-0 till Wien efter att de gjort tre snabba mål mellan den 81:a och 86:e matchminuten. Spelmässigt var det jämnt, tyrolarna vann bollinnehavet och hade flera chanser att jämna ut innan de sista spikarna slogs i. Här finns därmed hyfsade chanser till ett förbättrat resultat och håller de reda på den 17-årige tvåmålskytten från senaste matchen, Yusuf Demir, har de kommit en bit på vägen. Vännerna från Wien får favoritskapet, men krysset kompletterar tidigt.

7. LASK Linz - Sturm Graz 1
Även dessa lag klämde på varandra i söndags. Tillställningen slutade då med en liten skräll, Sturm Graz tog nämligen sin första seger på åtta inbördes möten när de gick och vann med 3-1. Detta trots att de i långa stunder blev utspelade. Blixten slår dock som bekant inte ner dubbelt, speciellt inte med tanke på vilka problem männen från Graz haft på gräset i Linz. Gästernas tre senaste besök har genererat den föga smickrande förlustraden 0-2, 0-4 samt 0-2 och om LASK inte slaskar iväg fullt så många chanser som i helgen är segern i hamn. Ettan lämnas ensam.

8. Dunkerque - Amiens X
Dunkirk är känt för andra saker än sitt fotbollslag, men det kan det kanske bli ändring på under onsdagen. Nåja, Topptipsets betydelse för fransk Ligue 2-fotboll ska kanske inte blåsas upp för mycket, men det ska ändå bli kul att avsluta i snigelmeckat där Saman Ghoddos gamla gäng Amiens besöker Stade Marcel Tribut för ett härligt Hauts-de-France-derby. Historisk sett är detta ett relativt jämnt och målsnålt möte som så gott som alltid slutar med antingen kryss eller hemmaseger. Dunkerque har bara vunnit en enda bortamatch mot Amiens, som i sin tur aldrig vunnit på dessa historiska krigsmarker i modern tid. Med tanke på att mittenlaget Amiens inte heller har något att spela för medan värdarna slåss för livet i botten talar det mesta för att sviten står sig. 1X räcker.

Kupongens kassaskåp!
Salzburg
Tjurarna är i en klass för sig i Österrike. På hemmaplan har de sett mer eller mindre oslagbara ut den här säsongen och det mesta tyder på att processen med Wolfsberger görs kort. Etta.

Varningens finger!
Rizespor
Serieledare hit och serieledare hit. Besiktas har problem med både frånvaro och form, det ska Rizespor slå mynt av på Çaykur Didi Stadiums gröna gräs. Ettan är värd sin vikt i guld på onsdagens bong!144 rader
1. PSG - Man City x2
2. A.Bilbao - Valladolid 1x
3. Galatasaray - Konyaspor 1x2
4. Rizespor - Besiktas 1x2
5. Salzburg - Wolfsberger 1
6. WSG Tirol - Rapid Wien x2
7. LASK Linz - Sturm Graz 1
8. Dunkerque - Amiens 1x

Gå med i vårt Tillsammans-lag – köp en Topptipset-andel för 49 kr! Klicka här! 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto