Topptipset Tips Onsdag 4/8

Publicerad på 4 Aug 2021 - 09:31

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Aug 2021 - 09:31

Topptipset blandar återigen kvalet till Champions League med vår vackra svenska fotboll. Höjdpunkten på kontinenten hittas i Moskva men den bästa spiken finns i Division 2, där Ahlafors går för tre poäng mot favoritmotstånd. Mot åtta raka!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18.591. Spartak Moskva - Benfica X
Jordan Larsson har inte riktigt fått plats hos Janne Andersson men i Spartak Moskva har han blivit en riktigt favorit. Fjolårets skytteligatrea i Ryssland bildar en vass offensiv tillsammans med bland andra Promes. Här stöter de dock på tufft motstånd när jätten Benfica kommer på besök. Med nyförvärvet från Inter, Joao Mario, har portugiserna spetsat till truppen ytterligare från föregående säsong och sett över dubbla kamper ska de rutinerade Örnarna gälla som ganska klar favorit. I Moskva behöver de emellertid inte nödvändigtvis gå all in för segern och då skadar det inte att ta höjd. Alla tecken.

2. Dinamo Zagreb - Legia Warszawa 2
Dinamo Zagreb stod för en rejäl knall i förra årets Europa League då de slog ut Tottenham över två matcher. Den här säsongen har laget gjort det klart sämre. På tre matcher i ligan, där de normalt sett ska vara ganska överlägsna, har det bara blivit en enda seger hittills. Således sätts stora frågetecken för sommarformen när Legia kommer på besök. Gästerna imponerade stort genom att slå ut Skandinaviens kanske bästa lag Bodö/Glimt i den förra kvalomgången och ska kunna ställa till besvär även här med tanke på kroaternas svaga start. Alla tecken tar plats i hopp om skräll.

3. Ferencváros - Slavia Prag 2
Ett spännande östeuropeiskt möte går av stapeln i Budapest. Den sovande ungerska jätten Ferencváros har börjat vakna till liv på senare år och laget börjar så sakteliga få upp kapaciteten även i Europa. På Slavia Prags nuvarande nivå är de dock ännu inte riktigt än. Tjeckerna tog sig hela vägen till kvartsfinal av Europa League i fjol och årets ligasäsong har också inletts starkt, med sex poäng på två matcher. Store målskytten Schranz har gjort tre mål på dessa fajter. Ungrarna inledde säsongen med en torsk i ligan och stöter på än tuffare motstånd här. X2 spelas till fina streck.

4. Vasalund - Helsingborg 2
Granqvist slåss i baren istället för i mittförsvaret och Helsingborg har, trots Van der Hurks makalösa målform (sju mål på de senaste fyra matcherna), alltjämt ett par poäng upp till både kval- och uppflyttningsplats i Superettan. Att truppen har kapacitet nog för att närma sig toppen råder dock inget tu tal om och mot Vasalund ska gästerna gälla som favorit. Stockholmarna har en tuff säsong bakom sig med nästan två insläppta mål i snitt per match och även om de tog en seger senast så känns en halvgardering i högerled väldigt tryggt.

5. IFK Skövde - Ahlafors 2
Ahlafors har stått för en storslagen resa. Laget från utkanten av Göteborg har gjort det mesta rätt sedan de bestämde sig för att satsa mot högre höjder efter många år i division 4. Bakåt finns stabilitet i Oresjö och Elofsson och framåt finns måltjuvarna Leckborn/Zetterlund samt det gamla hollandsproffset Robin Ericsson, som en gång i tiden – i konkurrens med spelare som Christian Eriksen – utsågs till den största talangen i hela Nederländerna. Kombinationen gör att laget gått som en raket genom seriesystemet och vid seger mot Skövde går de upp på andra plats i tabellen. Värdarna är nya i Division 2 för året och har gjort det över förväntan, men precis som när Ahlafors vann med 3-0 i vårens vändande möte så kommer IFK få det tufft. Bra tvåa.

6. IFK Berga - Räppe 1
Henrik Rydströms gamla klubb IFK Berga toppar Division 2 Södra Götaland i en lite haltande tabell. Här ska kalmariterna ta emot toppkonkurrenten Räppe från Växjö i ett äkta smålandsderby. Berga ska ses som rätt klara favoriter här sett till spelarmaterial och hemmastyrka. Hemma på Bergavik IP har nämligen 14 pinnar tagits på sex omgångar. Det finns även goda minnen från det här derbyt då Berga har riktigt fin inbördes statistik. På de senaste sju matcherna har Berga vunnit fem och spelat en oavgjord. I Barrow och Eliassi finns dessutom offensiv kraft som heter duga. Här får Räppe det tufft. Håller sig ettan runt 50-55 procent så är det en vettig spik.

7. Lidingö - Karlberg 2
Lidingö toppar Division 2 Södra Götaland och har fått en strålande start efter nio spelade omgångar och 20 poäng. Det svenska folket ger dock hemmalaget väl stort förtroende när vassa Karlberg kommer på besök för Stockholms-derby. Gästerna har nämligen kapacitet att blanda sig i den absoluta toppstriden. Den haltande tabellen visar att Karlberg ligger på en mittenplacering, men med tre matcher mindre spelade än värdarna kan det snart bli ändring på det. I alla fall om Karlberg fortsätter sin fryntliga offensiv med den unge skyttekungen Gustav Lindgren (9 mål på 6 matcher) i spetsen. Spelvärdet ser helt klart ut att hamna åt höger. X2.

8. Karlslund - Motala 2
Efter tre tunga torsk på rad lyckades Karlslund äntligen vinna efter 2-1 mot Värmbols senast. Underbart är tyvärr som bekant kort och glädjen ser ut att bli kortvarig när Motala möter upp. Gästerna är ett svårslaget gäng, blott två gånger har de förlorat denna säsong och trots att formen inte varit den allra bästa har de lämnat fyra av sina fem senaste fajter med minst två gjorda mål. Kan de fortsätta på inslaget offensivt spår ska MAIF kunna utmana i toppen när säsongen summeras. X2 räcker på sista raden!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Kupongens kassaskåp!
Ahlafors
Skövde är ett dugligt lag men Ahlafors är bättre. Gästerna har imponerat stort under säsongen och kommer vara med i toppen hela vägen in i kaklet. Tvåan är en solid spik och strecken gör inte saken sämre.

Varningens finger!
Legia Warszawa
Dinamo har inte imponerat under säsongsinledningen och stora frågetecken sätts för formen. Warszawa vann bägge möten mot fina Bodö och ska inte räknas bort till dessa priser. Kupongrensare!144 rader
1. S. Moskva - Benfica 1x2
2. Dinamo Z. - Legia W. 1x2
3. Ferencváros - Slavia P. x2
4. Vasalund - Helsingborg x2
5. IFK Skövde - Ahlafors 2
6. IFK Berga - Räppe 1
7. Lidingö - Karlberg x2
8. Karlslund - Motala x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto