Topptipset Tips Onsdag 5/4

Publicerad på 4 Apr 2023 - 14:53

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Apr 2023 - 14:53

Onsdagens Topptips domineras av högintressanta cupmatcher från fem olika länder. Där hittas två prisvärda spikdrag i Tyskland och Nederländerna. I övrigt är det Premier League och ett toppmöte i grekiska Super League som står på schemat. Svår runda och fint spelvärde gör kupongen riktigt bra. Nu kör vi!

Spelstopp: 19:59

1. Barcelona - Real Madrid 1
Barcelona har ett övertag på Real Madrid efter 1-0 i det första av två El Clásicon i Copa del Rey-semin. Insatsen var då inte den bästa från Xavis gäng men med hänsyn till rådande förutsättningar ska katalanernas flärdfulla offensiv kunna trivas med ytorna som Real Madrid tvingas erbjuda i jakten på minst en kvittering. “Marängerna” värmde upp inför denna tillställning med att slakta Valladolid med 6-0 där Benzema stod för ett hattrick på mindre än tio minuter. Det blir såklart tuffare emot på Camp Nou men gästerna ska inte räknas bort när det gäller som mest. Ettan går först men den lågt streckade tvåan får gärna hänga med på större bongar.

2. Manchester United - Brentford 1
Manchester United fick inte en lugn stund på St James’ Park där ten Hags gäng noterade 0-2 i nacken. Förlusten innebar att racet om topp 4 tätnat och det var uppenbart att The Red Devils saknade avstängda Casemiro extremt mycket. Brassen finns inte med mot Brentford heller och vi ställer oss således frågande till ettans hårda streckning. De tillresta förtjänade inte poängen mot Brighton (3-3) men det går samtidigt inte att komma ifrån det faktum att The Bees trivs otroligt bra när de får slå ur underläge. Toney och Mbeumo kan ställa till med oreda i Uniteds defensiv och upp mot 70 procent på värdarna känns magstarkt. Om råd hela spannet.

3. West Ham - Newcastle 1
West Ham fick med sig en förlösande trepoängare i bottenmötet med Southampton. Nyförvärvet Aguerd satte tidigt 1-0 för The Hammers och resultatet stod sig sedan matchen ut. Försvarsinsatsen var gedigen från Moyes gäng och kan de komma upp i samma nivå hemma mot Newcastle är mycket vunnet. The Magpies stod för en imponerande prestation mot Manchester United (2-0) där siffrorna faktiskt kunde blivit ännu större om skärpan framför mål hade varit bättre. Alexander Isak ser ut att ha hittat rätt längst fram men här får svensken med kamrater inte en så enkel resa framför sig som tipparna tycks tro. Blott fem vinster på 13 bortamatcher är inget att skryta med för Howes gäng som tidigare haft problem med att luckra upp lågt sittande motståndare. Nosar tvåan på 55 procent närmare spelstopp är 1X ett spännande val.

4. RB Leipzig - Dortmund 1
Dortmund har haft ganska stora problem på sin väg fram till kvartsfinalen av DFB Pokal. Såväl Hannover som Bochum har givit Terzic grabbar svårigheter och efter helgens rungande 2-4-förlust mot Bayern München finns frågetecken för dagshumöret hos gästerna. RB Leipzig tog så sent som i början av mars stryk av BVB på Signal Iduna Park, men 1-2 i nacken var missvisande siffror sett till matchbilden. “Tjurarna” var det bättre laget då och kan de bara skaka av sig den hemska 0-3-förlusten från helgens möte med Mainz är mycket vunnet. Ettan gillas skarpt på Red Bull Arena där hammaren åker fram.

5. Cremonese - Fiorentina 2
Cremonese kommer inte att lösa nytt kontrakt i Serie A, men innan de får lämna finrummet så ska de göra allt för att sätta avtryck i Coppa Italia. Värdarna har redan slagit ut Roma och Napoli och det finns inga tvivel om att de är all in i den här turneringen. Fiorentina är i grunden bättre på allt och visar ypperlig form. Så att tvåan är en trolig utgång är det inget snack om. Gästerna har dock ett betydligt tuffare spelschema då de fortfarande är med och slåss ute i Europa, vilket kan vara en faktor här. Så när Viola streckas upp väl högt är det väldigt lockande att få med alla tecken och hoppas att Cremonese står på huvudet och skräller igen.

6. Nantes - Lyon 1
Nantes vann som bekant Coupe de France i fjol och även den här säsongen är Koumbouarés manskap långt framme i samma cup. Helgens förlust mot Reims (0-3) var absolut inte så orättvis som siffrorna vittnar om och föga förvånande viger tipparna stort förtroende åt Lyon efter deras 1-0-triumf mot PSG. Laurent Blancs mannar stod för en kanoninsats mot serieledarna men här väntar en helt annan typ av fight. Les Gones har haft en tendens att blanda högt med lågt under säsongens gång och en motreaktion är inte alls omöjlig på Stade de la Beaujoire. När värdet faller solklart till vänster lockar 1X väldigt mycket. Avslag på favorittvåan.

7. Feyenoord - Ajax 1
Visst har Ajax höjt sig något under nya tränaren John Heitinga, men de har fortfarande väldigt långt kvar till nivån de hållit de senaste säsongerna. 0-0 mot mediokra G.A. Eagles, och en svag xG under 1, senast är ett tecken på det. Cupspel nu och Ajax stöter på tuffast möjliga motstånd i landets, för stunden, bästa fotbollsklubb Feyenoord. Värdarna visar brutal form och har inte förlorat en tävlingsmatch på över fem månader. De här lagen möttes i ligan för bara några veckor sedan. Feyenoord behövde inte alls skämmas för den 3-2-vinsten i Amsterdam. Hemma på De Kuip är värdarna fortsatt obesegrade i den inhemska spelet denna säsong och ska vara klara favoriter. När det svenska folket inte riktigt fattat att Ajax gått ner sig och sträckar den här matchen lite för jämnt så vankas det spelvärde till vänster. Fräck spiketta!

8. Olympiakos - PAOK X
Ett stormöte från den grekiska Super League avslutar kupongen. Det skiljer bara tre poäng mellan trean Olympiakos och fyran PAOK i Mästerskapsgruppen. Här väntar en väldigt viktig holmgång för båda sidor i jakten på att hämta in på topp 2-lagen, AEK Athen och Panathinaikos, som har Champions League-biljetterna just nu. Olympiakos är ruggigt hemmastarka och har bara torskat en hemmamatch i ligaspelet denna säsong. Med det sagt är kvällens gäster ett ruskigt svårslaget lag med starka siffror (6-6-1) på resande fot. Det ska också sägas att Olympiakos enda förlust hemma på Karaiskakis kom mot just PAOK. När ettan blir alldeles för hårt streckad så måste således spelvärda X2 prioriteras.

Kupongens kassaskåp

Leipzig

Leipzig har visserligen ett par tunga resultat i ryggen men totalt sett ska de rankas som Bundesligas näst bästa lag sett till Expected Points. Nu väntar en högintressant kvartsfinal i den Tyska Cupen där tjurarna ska vara klara favoriter mot ett Dortmund som inte får till det på bortaplan och kommer från en utskåpning mot Bayer München. Med hemmaplan i ryggen och spelvärde på ettan så är det en bra spik.

Varningens finger!

PAOK
Blytungt toppmöte i den grekiska ligan som kommer att bli jämnt. Olympiakos är hemmastarka, men PAOK har vunnit här på Karaiskakis tidigare under säsongen och är riktigt tighta på bortaplan. Spelvärda X2 får första tjing!

144 rader
1. Barcelona - Real Madrid 12
2. Man United - Brentford 1x2
3. West Ham - Newcastle 1x
4. RB Leipzig - Dortmund 1
5. Cremonese - Fiorentina 1x2
6. Nantes - Lyon 1x
7. Feyenoord - Ajax 1
8. Olympiakos - PAOK x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto