Topptipset Tips Onsdag 9/6

Publicerad på 9 Jun 2021 - 10:16

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jun 2021 - 10:16

Sju blågula fajter från rikets Division 2-serier fyller upp kvällens Topptips. Flera matcher ser väldigt öppna ut och någon riktig rensare är svår att hitta i skrivande stund. Därmed kan det vara läge att hålla nere på systemen och öka antalet rader. Först ut är en landskamp från Lissabon där portugiser ska fäktas med israeler. Mot Sherwoodskogen och åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:591. Portugal - Israel X
Fernando Santos ställde ut en stark elva i genrepet mot Spanien (0-0), känslan är att det mycket väl kan bli mer B-betonat i onsdagens landskamp. Ronaldo gjorde 90 minuter mot spanjackerna så att Crickan får vila mot israelerna är inte alls otänkbart. Israel gjorde en fin match borta mot Montenegro (3-1) där målkungen Zahavi givetvis nätade. Mot de regerande Europamästarna blir det så klart tuffare för besökarna från Mellanöstern, men eftersom kupongen ser ut som den gör rekommenderas ändå garderingar i Lissabon. Går man för storkovan måste alla tecken med!

2. Räppe GoIF - IFK Berga 1
Kalmar-klubben IFK Berga, som leds av både Markus Thorbjörnsson och David Elm, fick en friplats i Norrettan förra säsongen men där blev smålänningarna lite av en slagpåse. Elms gubbar inledde sejouren i Division 2 Södra Götaland med att besegra FBK Balkan i lördags där Berga drog stor nytta av ett rött kort på malmöiterna. Räppe GoIF vann också sin premiär borta mot Sölvesborg med 2-0. Växjö-klubben var ett topplag i Östra Götaland i fjol och på Räppevallen går knappast Berga säkert. Svårsiat där en helgardering är att föredra.

3. Motala - Karlslund 1
Det blev degradering för både Motala AIF och Karlslunds IF i fjol. Trots degraderingen finns Samuel Wowoah kvar på tränarposten hos örebroarna, däremot har flera betydande pjäser lämnat klubben, så förlusten mot Syrianska i premiären var inte oväntad. Konrad Gustafsson blev utvisad mot Syrianska och är därför avstängd här. Motala AIF stod för en mer lovande premiär borta mot Tyresö FF (2-0) och hemma vid Göta Kanal ska MAIF ses som knappa favoriter den här aftonen. Strecka från vänster.

4. Skiljebo - Enköping 2
Jonny Rödlund är en Västerås-ikon med landskamper på CV:t, som fostrades Skiljebo SK. Under sin karriär representerade han även Enköpings SK. Gästande ESK gjorde en säsong i Allsvenskan 2003 men har under de senaste åren varit en klubb på nedgång. Dock stod Enköping för en fin säsong i fjol och den här säsongen inleddes med en viktoria mot Sandvikens SK. Skiljebo stod i sin tur för en hemsk premiär då det blev torsk mot Karlberg med hela 1-5. Med premiäromgången i bakhuvudet känns X2 som ett lås på Hamre IP.

5. Stockholm Internazionale - Enskede 1
Derby från Kungsholmen på Krillan. FC Stockholm Internazionale är ett väldigt spännande gäng som förväntas blir ett lag för den övre halvan den här säsongen. I premiären blev det tre poäng mot Upsala SK på ett varmt Gamlis IP där kaptenen Stefan Ostojic visade vägen. I hemmapremiären ska FC Stockholm bära ett tydligt favoritskap, något tipparna verkar ha missat helt. Enskede tog som väntat tre poäng i den första omgången mot ett blekt Kungsängen, men det är inget man ska dra för stora växlar av. Ettan är kupongens i mysigaste spik!

6. BK Astrio - Eskilsminne 2
BK Astrio är en klubb från Halmstad som huserade i Division 4 för blott två år sedan. Det blev torsk med 3-4 i den första omgången mot Torslanda och mycket talar för att hallänningarna kommer att få det svårt i Division 2. Eskilsminne ska vara minst en klass bättre. Trots degraderingen från Division 1 förra säsongen har helsingborgarna fått behålla flera bärande spelare, bland annat Emil Åberg som gjorde 19 påsar i Söderettan förra säsongen. Åberg gjorde ett av målen i hemmapremiären mot Frölunda (2-2) som Eskils “borde” ha vunnit. Tvåan ska ligga nära till hands – tänkbar spik om den inte blir alltför streckad.

7. Gottne IF - Friska Viljor 2
Derby från Örnsköldsvik. Marknaden gillar fortfarande Gottne IF trots att de grönklädda fått en usel start på säsongen. GIF torskade DM-finalen mot antagonisten Friska Viljor med hela 0-5 under säsongsupptakten och i seriepremiären blev Gottne nollade av Umeås akademilag. Friska Viljor är ett konstgräs-lag med mer kvalitéer, men i det här derbyt drar ändå Gottne viss fördel av hemmagräs. Enligt uppgifter håller Haraldsängens naturgräsplan “hyfsade” mått. Utgå från tvåan men säkerställ gärna med krysset.

8. Bergnäset - Notviken X
Sist ut är kioskvältaren på Bergvallen i Luleå. Även detta är ett derby. Bergnäsets AIK är en nykomling som gick obesegrad från Division 3 förra säsongen. Sejouren i Division 2 inleddes dock med ett nederlag, men det var borta mot seriefavoriten Boden (1-3). Bergnäset stod spelmässigt upp bra och när blott kvarten återstod var det 1-1 på tavlan. Notvikens IK stod för en rätt slätstruken premiär mot IFK Östersund (0-1) och mycket talar för att bortalaget likt i fjol blir ett lag för den undre halvan. Ovisst där krysset lockar mest och tvåan minst.

Kupongens kassaskåp
Stockholm Internazionale
Västerorts milaneser håller hög klass och förväntas bli ett topplag den här säsongen. Enskede är inget lag som skrämmer hemma på Krillan och då FC Stockholm streckas lågt måste det spikas på Kungsholmen!

Varningens finger!
Israel
Såklart väldigt långsökt att Israel ska vinna i Lissabon, men när det knappt finns några vettiga skrällar på bongen är det trots allt läge att gå emot ett förmodat roterat Portugal.144 rader
1. Portugal - Israel 1x2
2. Räppe - IFK Berga 1x2
3. Motala - Karlslund 1x
4. Skiljebo - Enköping x2
5. Sthlm Inter. - Enskede 1
6. Astrio - Eskilsminne 2
7. Gottne - Friska Viljor x2
8. Bergnäset - Notviken 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto