Topptipset Tips Söndag 13/6

Publicerad på 13 Jun 2021 - 07:56

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2021 - 07:56

Söndagens Topptips är något alldeles extra. Sex gruppspelsmatcher från den första omgången av Fotbolls-EM kompletteras med två fighter från premiäromgången i Copa América. Som grädde på moset har vi en kvarts mille extra att slåss om – nu gasar vi mot full pott!

Spelstopp: 14:591. England - Kroatien 1
England målas upp som en solklar guldkandidat och med tanke på vilken urkraft till offensiv som Gareth Southgate har att laborera med är det inte särskilt konstigt. Kane, Grealish, Foden och Mount är bara några namn ur den offensiva armadan. Försvaret och det defensiva mittfältet ser desto mer sårbart ut, men mot ett Kroatien som saknar spets i anfallsleden ska det räcka till seger ändå. Mario Mandzukic har lämnat ett stort tomrum efter sig och även om Kroatien säkerligen kan stå upp bra rent spelmässigt ska ettan ligga nära till hands på Wembley. Potentiell spik.

2. Österrike - Nordmakedonien 1
Nordmakedonien är kraftigt nederlagstippade inför starten av EM, men Igor Angelovski och company underskattas väl mycket enligt oss. Försvaret har imponerat stort och framåt finns stort kunnande i lirare som Pandev, Bardhi och Elmas. Österrike är med det sagt ett bättre fotbollslag och lyckas Franco Foda elda igång sina adepter tillräckligt ska det räcka till seger i Bukarest. Ettan ser dock ut att streckas väldigt hårt och med hänsyn till värdet är det absolut inte fel att göra plats för krysset som rensar fint.

3. Nederländerna - Ukraina 2
Nederländerna är klar favorit till gruppsegern i Grupp C men Oranje har knappast imponerat spelmässigt. Frank de Boer har stor press på sig redan i inledningen och utan Virgil van Dijk har försvaret minst sagt darrat. Vi tror att Nederländerna får problem mot Ukraina trots att matchen spelas i Amsterdam. De gulklädda trivs som fisken i vattnet med att ligga lågt och spela på omställningar, något som passar spelare som Yarmolenko och Malinovskyi utmärkt. Alla tecken åker med ögonaböj.

4. Brasilien - Venezuela 1
Härliga Copa América går av stapeln på brasilianskt mark och värdnationen är tydliga favoriter till att försvara guldet från 2019. Venezuela är en av få nationer som aldrig vunnit Coppan och i den här öppningsmatchen som spelas i Brasília lär det bli åka av för La Vinotinto. Brasilien har slaktat allt i det sydamerikanska VM-kvalet och dagens trupp ser oerhört stark ut med tunga namn som bland annat Firmino, Marquinhos, Casemiro och Neymar. Som både streck och odds indikerar talar det mesta för att det här blir kattens lek med råttan. Spik!

5. Colombia - Ecuador 1
Ecuador gjorde väldigt fina resultat i VM-kvalet förra året men i återstarten fick Gustavo Alfaros landslag däng av både Brasilien och ett blekt Peru. I det här mästerskapet ser Alfaro ut att få klara sig utan sina största namn på grund av olika anledningar. Varken Caicedo, Ibarra eller kaptenen Enner Valencia finns med i truppen. Detta ska ett mer stjärnspäckat Colombia kunna utnyttja. Med Atalanta-duon Muriel och Zapata längst fram lär knappast Los Cafeteros gå mållösa. Trots att Colombia fick smörj av Ecuador förra året med 1-6 känns 1X som ett tryggt lås.

6. Spanien - Sverige 1
Vissa oklarheter råder kring både Spanien och Sverige då spelare i respektive lag lämnat positiva Corona-tester. I Blågult har bland annat Svanberg och Kulusevski ådragit sig viruset och det återstår att se om fler spelare tvingas lämna återbud. Busquets och Diego Llorente är hittills de smittade i Spanien, men med tanke på den breda trupp Luis Enrique förfogar över ska det inte betyda alltför mycket. Hemma i Sevilla kommer La Roja att få publiken med sig och senast Sverige var på spansk mark blev det överkörning (0-3). Mycket tyder på att Janne och company torskar igen. Ettan är trolig.

7. Skottland - Tjeckien 2
Viktig match på Hampden Park mellan två länder som spås göra upp om tredjeplatsen bakom England och Kroatien. Skottland kommer att vara massivt påhejade av fansen i Glasgow men avsaknaden av en förstklassig anfallare är ett klart minus. Tjeckien har gått framåt i utvecklingen de senaste åren och spelare som Schick och Soucek kan ta öl-fantasterna långt. Tvåan är en möjlig spik till runt 35 procent, men i en fajt där det inte väntas bli någon målfest får krysset gärna sällskapa om finanserna tillåter.

8. Polen - Slovakien X
Polen har drabbats av väldigt tunga avbräck inför EM. Varken Piatek eller Milik kommer till spel vilket innebär att Lewandowski får dra i princip hela offensiven på sina axlar. Zielinski är den som ska hitta fram med passningar till superstjärnan, men Slovakien lär lägga extra hård bevakning på nämnda herrar. Lyckas de hålla stjärnduon i schack är mycket vunnet. Slovakerna kommer i sin tur att satsa mycket på omställningar och fasta situationer och då Polen inte sett alltför bra ut defensivt är det en taktik som kan visa sig framgångsrik. Helst alla tecken då ettan övervärderas.

Kupongens kassaskåp
Brasilien
Klasskillnaden är monumental. Brassarna har världsspelare på alla positioner och hemma i Brasília blir det en walk in the park mot ett trubbigt Venezuela.

Varningens finger!
Ukraina
Ett omställningsstarkt Ukraina med Yarmolenko och Malinovskyi i spjutspetsen kan absolut såra Nederländernas bräckliga försvar. Ingenting ska uteslutas i Amsterdam!144 rader
1. England - Kroatien 1x
2. Österrike - Nordmak. 1x
3. Nederländ. - Ukraina 1x2
4. Brasilien - Venezuela 1
5. Colombia - Ecuador 1x
6. Spanien - Sverige 1
7. Skottland - Tjeckien x2
8. Polen - Slovakien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto