Topptipset Tips Söndag 14/6

Publicerad på 14 Jun 2020 - 12:46

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jun 2020 - 12:46

Topptipset söndag 14 juni med fantastiska matcher från allsvenskan, La Liga och Bundesliga.

Spelstopp: 14:29. Topptipset tips 14/6.

1. Real Madrid - Eibar 1
Vi börjar med omstarten av La Liga. Noterbart är att den här matchen inte spelas på Santiago Bernabéu utan på “träningsplanen” Alfredo Di Stéfano-stadion som rymmer 6000 åskådare. Det ska dock inte ha någon större betydelse för matchens utgång. Real Madrid är klasser bättre än Eibar och Zinedine Zidane ser ut att riktigt fin truppstatus inför omstarten. Baskerna har aldrig tagit poäng av marängerna i Madrid och inför den här tuffa bortamatchen saknas både Ramis och Escalante. Det blir därför svårt att göra något annat än att spika favoriten trots hård streckning. Det finns bättre skrällar på kupongen!

2. Real Sociedad - Osasuna 2
Här kan det skrälla. Osasuna är ett sammansvetsat gäng som varit rätt svårslagna under säsongen och den senaste matchen vann Pamplona-laget mot Espanyol med 1-0. Real Sociedad har varit den stora överraskningen den här säsongen och spelare som Ödegaard och Isak har imponerat stort. Utan publik på Reale Arena blir det dock svårt att backa ett överstreckat La Real. Dagsformen i båda lagen är väldigt oviss och till dessa streck ska pennan fattas från höger. Gardera sedan efter storleken på lädret.

3. Schalke - Bayer Leverkusen 2
Schalke 04 har inte många rätt i Bundesliga. Sorgliga prestationer har radats upp på löpande band sedan återstarten och de blåvita står nu på tolv raka ligamatcher utan någon seger. Skadeläget är även prekärt – Serder, Matondo, Mascarell, Nastasic, Todibo, Harit och Burgstaller missar mötet mot Bayer Leverkusen. Det är så gott som halva startelvan. Leverkusen ska således ha toppchans på tre poäng även fast Havertz är out. Kusarna har vunnit fem raka bortamatcher och den sjätte triumfen i följd lär komma på Veltins Arena. Bortaseger.

4. Mainz - Augsburg 1
På Opel Arena står det väldigt viktiga poäng på spel i bottenstriden av den tyska högsta-divisionen. Förvånande nog kommer både Mainz och Augsburg från fina prestationer. Quaisons Mainz vann mot Frankfurt med 2-0 förra helgen medan Augsburg tog poäng mot Köln. En poäng mot Köln kanske inte är så mycket att hurra över men spelmässigt sett stod Heiko Herrlichs mannar för en bra prestation. Kommer de upp i liknande nivå på Opel Arena kan söndagens dust sluta hur som helst. De fem senaste mötena mellan lagen har slutat med hemmasegrar, därför ritas ettan ner först. En gardering ska dock vara på sin plats tidigt.

5. Hammarby - Östersund 1
Premiär. Så var det äntligen dags för Allsvenskan 2020! Östersunds FK har haft det väldigt turbulent det senaste året och i slutet av förra säsongen var de så kallade falkarna iskalla. Truppen har blivit uppköpt och under vinterfönstret har bland annat kapten Pettersson lämnat klubben. Hammarby ska vara en klass bättre och visst bör Stefan Billborns sylvassa offensiv kunna göra ett par bollar på detta ÖFK. Bojanic, Kacaniklic, Tankovic och Paulinho är en typ av spetsspelare som ska kunna bemästra ett lag som ÖFK på egen hand. Hammarby får fullt förtroende i premiären trots överstreckning.

6. IFK Göteborg - Elfsborg 1
Jimmy Thelin och hans Elfsborg hade det rätt kämpigt i fjol och inför den här säsongen har Elfsborg tappat både Levi och Lundevall. Dock har Borås-klubben fått in Johan Larsson från Bröndby vilket måste ses som en bra förstärkning. IFK Göteborg vann hemmapremiären mot Ellos i fjol med 3-0 på Ullevi och visst ska Blåvitt ses som favoriter i den första omgången. Poya Asbaghi har fått in fina pjäser som Alexander Farnerud samt Jakob Johansson (ej tillgänglig här), dessutom är Paka tillbaka i träning. Elfsborg har haft det sanslöst svårt för bortamatcher mot Blåvitt genom åren och runt 50-strecket är ettan en klok utgång. Jag väljer dock att helgardera.

7. Örebro - AIK 2
Intressant möte där svenska mästarna från 2018 går in som favoriter i premiären. AIK gjorde det rätt bra i Svenska Cupen under “försäsongen” och Rikard Norlings gäng är alltid tunga att möta. Örebro väger lättare och de vitsvarta hade det svårt i fjol efter att skyttekungen Strandberg lämnade klubben. I vintras tackade även Prodell för sig då han lämnade klubben för spel utomlands. Axel Kjäll har fått in ett par fina gubbar som huserade i Superettan förra säsongen men spelare för spelare är Gnaget tveklöst en klass bättre än närkingarna. Börja med tvåanoch strecka så mycket ni har råd med.

8. IFK Norrköping - Kalmar FF 1
På Östgötaporten har Jens Gustafssons passningsorienterade fotboll lyckats väldigt bra de senaste åren. Sedan säsongen 2018 har Norrköping 22-5-3 på hemmagräset – otroligt vass statistik. Mittfältet ser väldigt spännande ut med Fransson och Thern, dessutom har Peking fått in Levi från Elfsborg. Att Kalmar ska vinna kampen på mitten känns väldigt långsökt. Smålänningarna brukar ha problem på konstgräs och på Östgötaporten har KFF fem raka nederlag. Ettan är trolig men jag streckar även krysset.

162 rader
1. Real Madrid - Eibar 1
2. Sociedad - Osasuna 1x2
3. Schalke - Leverkusen 2
4. Mainz - Augsburg 1x2
5. Hammarby - Östersund 1
6. IFK Göteborg - Elfsborg 1x2
7. Örebro - AIK 1x2
8. Norrköping - Kalmar 1x

Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto