Topptipset Tips Söndag 31/5

Publicerad på 30 Maj 2020 - 00:16

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Maj 2020 - 00:16

Bundesliga bjuder på två fajter under Mors dag, övrig fotboll hämtas från Danmark, Kroatien, Vitryssland samt Tjeckien. Flera kluriga matcher ska bemästras så en noggrannare analys av kupong krävs för att öka chanserna att lösa en helgrön kupong. Häng med!

Spelstopp: 15:29. Topptipset tips 31/5.


1. Mönchengladbach - Union Berlin 1
Efter en fin höst- och vintersäsong har det hackat en del i maskineriet för tabellfyran Mönchengladbach. 1-3-torsken hemma mot tabellgrannen Leverkusen följdes upp av en miserabel insats borta mot Werder Bremen där Die Fohlen hade tur som fick med sig poäng (0-0). Marco Rose har sannerligen en del att fundera över och en trepoängare är nästan ett måste när Union Berlin gästar. Huvudstadsmännen har bara fått med sig en poäng sedan omstarten och Sebastian Andersson har inte hittat rätt på tre fighter. Union kan dock sprattla till om de har en bra dag så visst bör ändå ettan garderas hyfsat tidigt.

2. Paderborn - Dortmund 2
Det blev en tung förlust för Dortmund som tvingades se de värsta rivalerna Bayern lämna Signal Iduna Park med samtliga poäng i tisdags. Där försvann troligen också titelchanserna för Håland och company. Den norske gutten åkte på en smäll i den fighten och är ett tveksamt kort när Paderborn väntar på bortabana. Det har emellertid mindre betydelse för att jumbon ska vålla några problem känns föga troligt även om de har sprattlat till och kryssat tre gånger i följd. Tvåan streckas dock alldeles för hårt och får därför sällskap av rensarkrysset.

3. Esbjerg - Aalborg 2
Aalborg ligger sexa i danska Superliga som nu drar igång. Två omgångar återstår innan klubbarna delas upp i en mästargrupp och en nedflyttningsgrupp där alltså de sex främsta lagen avancerar till slutspel. Det ser ut att bli ett race mellan Aalborg och Randers om den sjätte och sista slutspelplatsen. För hemmalagets del kommer det bli spel i nedflyttningsgruppen och Esbjerg får dessutom klara sig utan avstängde Joni Kauko. Aalborg brukar ha lätt för Esbjerg vilket två raka inbördes vinster och en målskillnad på 8-1 understryker. Utgå från tvåan och gardera med krysset ifall möjligheten ges.


4. Rijeka - Osijek 1
En semifinal stundar i den kroatiska cupen. Osijek har haft en rätt tacksam väg fram till semin till skillnad från Rijeka som slog ut Dinamo Zagreb i kvarten. RJK återfinns på andra plats i ligan bakom Dinamo och ska således ses som favoriter den här söndagen. På Stadion HNK Rijeka är de vitklädda väldigt pålitliga och på den här arenan har Osijek haft det väldigt svårt de senaste decenniet. Lägg därtill att besökarna har sju raka ligamatcher på bortagräs utan någon seger. Ettan gillas därför skarpt som utgång.

5. Bate Borisov - FC Isloch 2
Den vitryska ligan toppas av bate Borisov efter tio omgångar. Bate har på knappt två veckor besegrat de regerande mästarna Dinamo Brest vid två tillfällen, i ligan och i cupen, så formen är utan tvekan på topp. Nu väntar dock klurigt motstånd, nämligen Bates boogie team. FC Isloch grundades 2007 och har inte direkt något välfyllt prisskåp i klubbhuset. Men huvudstadslaget återfinns på den övre halvan av tabellen och mot Bate har Isloch trivts riktigt bra mot de senaste åren. Sett till de sex senaste mötena har Isloch skrapat ihop tre segrar, de resterande tre fajterna har slutat oavgjort. Räkna därför med en jämnare drabbningen än vad strecken visar. Helgardera och hoppas på skrällen är rätt väg att gå.

6. Rukh Brest - Dinamo Brest 2
I Brest går ett historiskt derby av stapeln. Lagen har aldrig tidigare mötts i den vitryska ligan. Rukh Brest grundades 2016 och så sent som 2018 var Rukh ett farmarlag till Dinamo Brest. Men nu är det alltså andra förutsättningar. Dinamo är regerande vitryska mästare och således en klar favorit i det här derbyt, även fast gästerna haft en allt annat än lyckad säsong så här långt. Truppen är stjärnspäckad med flera landslagsspelare och vid normala fall ska Dinamo klara av den här typen av motstånd. Backa storebrodern och spika tvåan till låg procent.


7. Bohemians - Ceske Budejovice X
I den tjeckiska ligan väntar en tuff bortamatch för Karel Poborskýs moderklubb Ceske Budejovice. Bohemians 1905 har endast förlorat en hemmamatch i ligan den här säsongen, men frågan är om hemmaspelet kommer att vara lika framgångsrikt utan publik? Det låter vi vara osagt. Ceske är ett par pinnar före Bohemians i tabellen och spelare för spelare ska gästerna hållas något högre. Utgången känns väldigt oviss så plita gärna ner alla tecken tidigt.

8. Karvina - Sparta Prag 2
Sist men inte minst ska det tas ställning mellan Karviná och Tjeckiens mest framgångsrika klubblag, Sparta Prag. Huvudstadslaget har vunnit 33 ligatitlar genom åren men den här säsongen har varit allt annat än lyckad. En nionde plats efter 25 omgångar är en grov missräkning. Trots att David Moberg-Karlsson nätade senast blev det noll poäng mot Viktoria Plzen. Nu när Karviná står för motståndet bör dock Sparta kunna studsa tillbaka. Värdarna är ett bottenlag och samtidigt ett av seriens sämsta hemmalag. När då Sparta lutar åt att streckas lågt är tvåan en fullt rimlig spik.

Kupongens kassaskåp


Dinamo Brest
Det ska vara en hel del kvalitetsskillnad mellan Rukh och Dinamo. Vid normal utdelning ska de regerande mästarna kunna bemästra sitt gamla farmarlag utan några större bekymmer. Dagens spik!


Varningens finger!


FC Isloch
Är det något lag serieledarna Bate Borisov brukar ha extra svårt för är det just FC Isloch. Sett till de sex senaste mötena mellan lagen har Isloch tre vinster, tre oavgjorda och noll förluster. Den lågt streckade tvåan ska därmed såklart med!


144 rader
1. M-gladb. - Union Berlin 1x
2. Paderborn - Dortmund x2
3. Esbjerg - Aalborg x2
4. Rijeka - Osijek 1x
5. Bate Borisov - FC Isloch 1x2
6. Rukh Brest - Dinamo Brest 2
7. Bohemians - Ceske Bud. 1x2
8. Karvina - Sparta Prag 2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto