Topptipset Tips Tisdag 1/6

Publicerad på 1 Jun 2021 - 09:22

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Jun 2021 - 09:22

Fem landskamper utgör den stora merparten av tisdagens Topptips som i övrigt bjuder på två svenska matcher samt en cupfajt från Brasilien. Först ut är Polen mot Moderlandet i Wroclaw – Da vai, Da vai!

Spelstopp: 17:591. Polen - Ryssland 1
Uppvärmningen inför sommarens EM är i full gång och lagen gör här sin näst sista match inför det stundande mästerskapet. Det gäller därför att få bitarna på plats pronto, varpå starka elvor lär mönstras. För Polens del kommer det vara vitalt att få spelare som Lewandowski, Milik och Zielinski att dra åt samma håll medan ryssarna behöver sätta ett försvarsspel, för att sedan med gott samvete kunna lobba långt på jätten Dzyuba. Får bjässen rätt bollar och rätt löpningar runt omkring sig kommer Björnriket bli riktigt tuffa att möta när det verkligen gäller. Här kommer dock troligtvis de sista procenten av kampviljan sparas och då ska polackerna hållas högre på den egna mattan. 1X bör räcka.

2. Kroatien - Armenien 1
Kupongens enklaste etta hittas i Zagreb där Kroatien och Armenien samlas för lite lättare sparring. Modric med övriga mannar i det schackrutiga sällskapet laddar för fullt inför EM medan Armenien mest är på plats för att landets landslagsmän ska få en chans att mingla inför höstens VM-kval. Med det sagt hade det nog inte spelat så stor roll om armenierna hade haft något att spela för eller ej ändå, skillnaden mellan dessa lag är trots allt stor. Världens, enligt Dejan Lovren själv, bästa mittback är lite småskadad och vilar måhända men nog ska Kovacic & co göra processen kort. Etta, tack.

3. Slovakien - Bulgarien 2
Neutral matta i Österrike är det som gäller för tisdagens tredje kombattanter. Slovakien kliver ut till bataljen mot Bulgarien för att räta ut vissa frågetecken, inte minst gällande storstjärnan Hamsik som blandat en hel del i Blåvitt under våren. Bulgarien kommer inte spela EM i sommar men det har hänt en del i laget sedan kvalgrupperna avgjordes i slutet av 2019. Inte minst har framtidshopp som Kraev, Despodov samt Antov blivit ett drygt år äldre och det ska bli intressant att se dem testa slovakerna här. Ettan måste garderas till dessa streck, alla tecken spelas.

4. Nordmakedonien - Slovenien 1
Nordmakedonien är att räkna med dessa dagar. Med kapten/lagpappa Pandev i fronten slipper Elmas, Alioski och Levante-kreatören Bardhi den värsta pressen och även om “outsider” är att ta i så är känslan att det lilla landet med den stora prefixen knappast kommer bli någon slagpåse i sommarens stora mästerskap, nationens första någonsin. Slovenien har gjort det sämre och landet har inte kvalificerat sig för årets EM-slutspel, i Skopje får de finna sig i att vara underdog. 1X.

5. Litauen - Estland 1
Baltiska Cupen, jo man tackar. Fotbollens Karjala Cup går av stapeln vartannat år men den här gången missar jättarna i sammanhanget, Finland, den stora festen. Pukkis plan har inte blivit kapat utan anledningen är enklare än så – Lejonen har helt enkelt bättre saker för sig då de kvalificerat sig för EM. I den blåvita vakansen ska tisdagens hemmagäng Litauen gälla som minifavorit där “stora” stjärnan Novikovas lyser starkast på himlen. Estland har inte vunnit en landskamp sedan de skickade hem Gibraltar med 1-0 i mars 2019 och de är inte att räkna med här. Bra etta.

6. GIF Sundsvall - Jönköpings Södra 2
Superettan är det som gäller när Sundsvall och J-Södra ska skärskådas. 500 personer är välkomna på matchen i Medelpad, som dock mycket väl kan sluta i moll för herrarna i hemmasfären. 2020 års tabelltrea, Jönköping, ser ut att ha hittat tillbaka till fjolårets fina form och insatsen i den senaste matchen (3-1) mot topplaget Landskrona imponerade stort på Vapenvallen. Tvåmålsskytten Book hittade rätt inställning på kikarsiktet då och fortsätter han på samma spår kommer vännerna från Vätterns södra spets avancera uppåt i tabellen på bland annat Sundsvalls bekostnad inom kort. Ettan får ett förtroende den inte förtjänar, X2 är vägen att gå.

7. Vila Nova - Bahia 2
Copa do Brasil välkomnar oss till Sambastaten på andra sidan Atlanten där vi till tonerna av Bellinis goe gamla dänga ger oss i kast med matchen på Estádio OBA mellan Vila Nova och Bahia. Gästerna från brassarnas finaste rum, Série A, känner de flesta till sedan tidigare men trots detta dukas det upp fint värde när de ställs mot andradivisionslaget Vila Nova. Ett ganska märkligt faktum med tanke på Bahias kvalité i allmänhet och deras senaste match, som slutade med 3-0-seger mot jätten Santos, i synnerhet. Högersidan lockar.

8. Sollentuna - Hammarby Talang X
Ett ovisst Stockholmsderby mellan Sollentuna och Hammarby TFF avslutar lappen. Två formsvaga sällskap gör upp, hemmalaget äntrar mattan med tre raka torsk och 2-12 i målskillnad medan talangerna i Bajen bärgat blott en seger på åtta försök. Vilket lag som är minst sämst är därmed frågan som ska besvaras, vilket är lättare sagt än gjort. Klart är dock att de grönvita inte är lika chanslösa som procenten gör gällande och således skadar det inte att avsluta med en helgardering.

Kupongens kassaskåp
Kroatien
Kroatien är ett klart mer kompetent lag än Armenien och ibland är det inte svårare än så. Modric & co vinner i Zagreb!

Varningens finger!
Jönköpings Södra
J-Södra har startat något trögt men det råder ingen tvekan om att stora kvalitéer finns hos laget som missade allsvensk uppflyttning med minsta möjliga marginal i kvalet fjol. Tvåan kupongens kanske allra bästa tecken.144 rader
1. Polen - Ryssland 1x
2. Kroatien - Armenien 1
3. Slovakien - Bulgarien 1x2
4. Nordmak. - Slovenien 1x
5. Litauen - Estland 1
6. Sundsvall - Jönköping x2
7. Vila Nova - Bahia x2
8. Sollentuna - Ham. Talang 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto