Topptipset Tips Tisdag 10/8

Publicerad på 10 Aug 2021 - 07:05

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Aug 2021 - 07:05

250 läcka loppor läggs till lappen denna Topptips-tisdag. Champions League utgör den stora merparten av bongen som även tittar till Superettan mot slutet. Siktet är inställt på en åtta med god utdelning och en trygg rygg finns att följa nedan!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18:591. Rangers - Malmö FF 1
Bortamålsregeln har slopats och efter skottarnas sena reducering på Eleda Stadion kommer MFF därför inte undan med en taktisk uddamålstorsk. Det är istället minst ett kryss som krävs för att de ljusblå ska avancera. Ett uppdrag svårt som något med tanke på Rangers kvalité på hemmaplan. Blott en förlust under ordinarie tid finns i facit de senaste 18 månaderna. Med Morelos tillbaka efter coronakarantär på hotell, där han skippade gymmet till förmån för löprundor med klassiskt orangea koner på parkeringen, har Steven Gerrard dessutom fått rejäl förstärkning i offensiven. En jobbig uppgift väntar vår svenska representant och när både känsla samt streck säger samma sak får man lägga det blågula hjärtat därhän. Den spelvärda ettan spikas.

2. Midtjylland - PSV Eindhoven 2
Danskarna var aldrig ens nära i Nederländerna. 0-3 var ord och inga visor när dubbla assistmakaren Zahavi gjorde sin röst hörd ihop med målskytt Mario Götze. En smått avslagen tillställning står därför att vänta i Minkland där inget lag förväntas förta sig. Dansken kan mycket väl ställa ut skorna då en upphämtning knappast ligger i korten mot ett så här pass skickligt motstånd. PSV är i sin tur nöjda så länge de inte åker på en onödig förlust. Detta möte kan ticka på i promenadtempo i 90 minuter och X2 ska stå sig bra därmed.

3. Benfica - Spartak Moskva 2
I Portugal påminner läget lite om ovan. Benfica har 2-0 att gå på efter första mötet mot Jordan Larssons män från Moskva och det är inte mycket som talar för något annat än portugisiskt avancemang. Värdföreningen är gamla i gamet och är vana vid dessa situationer i det europeiska cupspelet. En ny seger är dock inte skriven i sten, de behöver helt enkelt inte vinna vilket kan öppna upp för ett annat resultat än den hårt streckade hemmasegern. Spartak kommer gå för ett tidigt mål och även om det inte räcker för avancemang i slutändan så kan de mycket väl få med sig ett rensande resultat. Vi håller tummarna för det och helgarderar.

4. Legia Warszawa - Dinamo Zagreb X
Precis som det flaggades för i denna spalt ställde Bodö/Glimts banemän Legia Warszawa till med stora bekymmer även för Dinamo. Matchen i Zagreb slutade 1-1 efter inhoppande Mucis sena Warzsawa-mål och det är därmed ett vidöppet möte som väntar i den polska huvudstaden. Det pratas mycket om att kroaterna är ett bättre lag på pappret, men det var ett tag sedan lirare som Dani Olmo var här och synar man truppen är det faktiskt inte mycket som sticker ut. Detta dubbelmöte kommer vara jämnt ända in i kaklet och alla tecken ter sig bäst.

5. Ludogorets - Olympiakos 2
Olympiakos såg länge ut att gå under mot Ludogorets. Kiril Despodov gav bulgarerna en chockartad ledning i början av andra halvlek och det dröjde ända till den 87:e minuten innan Camara kunde kvittera för de rödvita. Grekerna är därmed förvarnade inför avgörandet i match nummer två, där erfarenhet och grundkvalité till syvende och sist bör väga tungt. Det är ingen tvekan om att Olympiakos har en trupp av högre snitt än Ludogorets och det skulle förvåna stort om de inte löser ett avancemang i slutändan trots allt. Strecka från höger.

6. Shakhtar Donetsk - Genk 1
Säsonginledningen har varit kämpig för Genk. På de tre inledande ligaomgångarna har bara fyra poäng bärgats och i det vändande mötet mot Shakhtar Donetsk för en vecka sedan tappades ledning till förlust. När mötet går av stapeln på Olympiastadion i Kiev får chanserna att vända den tråkiga trenden anses vara små. Brassekollektivet är urstarka i egen borg där Dentinho, Tetê och Patrick med flera brukar trivas ypperligt. Karnevalståget gick redan i Belgien, Genk stod kvar på perrongen då och lär inte kunna hoppa på nu även om värdarna kan nöja sig med kryss för avancemang. 1X är ett bra lås.

7. Helsingborg - Landskrona 1
Skånederby från Olympia står näst på tur. Här är Helsingborg starka och ska de ha något med uppflyttning att göra börjar det bli dags att sjösätta en segersvit. Förutsättningarna finns. Den stekhete Anthony Van Den Hurk är en frontman inget annat lag i Superettan kan matcha och med sju mål på fem matcher står han nu i ensam skytteligamajestät. BoIS har gjort en strålande säsong hittills men förlusten med 1-3 mot Västerås senast gör att laget är stukat inför mötet med Jörgen Lennartssons manskap. Ettan är tillgänglig runt 40-45 procent. Taget.

8. Öster - Trelleborg 1
Trelleborg angör Växjö i jakt på poäng. Det är lättare sagt än gjort i de småländska skogarna där de flesta har problem att ens göra mål. Öster har lämnat tre av sina fyra senaste hemmafajter med målnollan intakt och det svårslagna laget har som vana att ta poäng här. Tabellfyran Trelleborg har bra koll på detta och senast skåningarna var på besök blev det mycket riktigt torsk. Värdarna ska gälla som favorit mot TFF, 1X tryggar avslutningen.

Kupongens kassaskåp
Rangers
Malmö sjabblade i slutet senast och får nu svårt att avancera. Skottarna är urstarka hemma på ön och får därtill förstärkning från senast. Ettan är både högst trolig och bra för plånboken.

Varningens finger!
Spartak Moskva
Nej, någon vändning blir det inte för ryssarna i stort. I smått kan det dock räcka för att hyfsa till siffrorna och det vore välkommet i jakt på dineros. Jobba Jordan!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Rangers - Malmö FF 1
2. Midtjylland - PSV x2
3. Benfica - Spartak Moskva 1x2
4. Leg.Warszawa - Din.Zagreb 1x2
5. Ludogorets - Olympiakos x2
6. Shakhtar Donetsk - Genk 1x
7. Helsingborg - Landskrona 1
8. Öster - Trelleborg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto