Topptipset Tips Tisdag 11/4

Publicerad på 10 Apr 2023 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Apr 2023 - 16:05

Champions League-kvartsfinalerna sätter färg på tisdagens Topptips. Slaget mellan Manchester City och Bayern München kittlar såklart lite extra. Damlandskamper från England och Frankrike samt skotsk ligafotboll ska även avhandlas i jakten på full pott. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:44

1. Manchester City - Bayern München 1
Tungviktsmötet mellan Manchester City och Bayern München har alla förutsättningar att bli en riktig klassiker. Senaste gången Pep Guardiola stötte på Thomas Tuchel i Champions League var i finalen 2021, och då var det Tuchels Chelsea som triumferade. Numera leder Tuchel Bayern München som imponerade stort i dubbelmötet mot PSG. Med det sagt slår ändå tyskarna från underläge på Etihad. Manchester City har slaktat allt och alla de senaste månaderna. I åttondelen mot Leipzig vann Haaland och gänget hemmamötet med hela 7-0! Ett så gott som skadefritt City kan gott spikas i det första mötet.

2. Benfica - Inter X
Dubbelmötet mellan Benfica och Inter känns vidöppet. Portugiserna imponerade stort i gruppspelet och slog som väntat ut Club Brügge utan några som helst bekymmer, men här lär det bli tuffare. Position för position ser italienarna minst lika starka ut. Inter har under den senaste månaden visat tveksam form i ligaspelet men känslan är att Simone Inzaghis mannar verkligen tankat inför den här Champions League-kvartsfinalen. Nerazzurri slog ut Benficas ärkerival Porto i åttondelen, detta trots att Inter inte på något sätt levde upp till sin fulla potential. Nu när ettan lutar åt att överstreckas är det högersidan som prioriteras. X2 agerar utgång.

3. England - Australien 1
England kliver in som stora favoriter i den här träningslandskampen som spelas i London. Brittiskorna vann EM i somras och är helt klart en av huvudfavoriterna i VM som drar igång i juli. Insatsen förra veckan mot Pia Sundhages Brasilien i Finalissima gav dock en del i övrigt att önska där England lyckades vinna efter straffar. Den andra halvleken var direkt svag. Australien håller liknande nivå som brasilianskorna. Tony Gustavsson har ett gäng spelare i truppen som håller toppklass, såsom Fowler, Raso och framförallt kaptenen Sam Kerr som alla spelar i den engelska ligan till vardags. Den troliga ettan bör åtminstone garderas med skrällkrysset.

4. Frankrike - Kanada X
Hervé Renard har tagit över det franska landslaget som träningsspelade mot ett synnerligen svagt Colombia (5-2) förra veckan där Frankrike otroligt nog låg under med 0-2 efter 50 minuter. Renards trupp håller i grunden toppklass men den här samlingen saknas ett par betydande pjäser, såsom PSG-duon Kadidiatou Diani och Marie-Antoinette Katoto. Således ska absolut inte Kanada vara uträknade i den här träningsmatchen. Christine Sinclair och gänget är trots allt regerande olympiska mästarinnor och till rådande procent är det läge att försöka fälla storfavoriten. Alla tecken i Le Mans.

5. Dundee FC - Raith Rovers 1
Anrika Dundee FC är på väg upp i det skotska seriesystemet. DFC toppar Championship tack vare bättre målskillnad än Queen’s Park, trots en match mindre spelad. Spelet hemma på Den Park har varit stabilt där Dundee vann sin senaste match med hela 7-0 mot Hamilton. I den kampen noterades den talangfulle mittfältaren Lyall Cameron för ett hattrick. Han skulle även mycket väl kunna bli tungan på vågen i hemmamötet mot Raith Rovers. The Rovers har gått kräftgång den senaste tiden och har nu till synes spelat bort sig från playoff-drömmarna. Stabil etta.

6. Inverness - Arbroath 1
Playoff-drömmen lever däremot i allra högsta grad för Inverness som vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher. Billy Dodds kumpaner har även nått fram till semifinalen i den skotska cupen efter att ha slagit ut Kilmarnock i kvarten med 2-1 hemma på Tulloch Caledonian Stadium. Full motivation ska det även vara hos Arbroath som slåss för ett nytt kontrakt i Championship. The Smokies är obesegrade i sju raka matcher och den sviten kan mycket väl förlängas på Caledonian Stadium. Tittar vi till de underliggande siffrorna så har faktiskt Arbroath presterat bättre än Inverness. Ettan går först men visst bör detta garderas.

7. Greenock Morton - Hamilton 1
Nästjumbon Hamilton Academical har två poäng ner till jumboplatsen och tre pinnar upp till säker mark. The Accies inledde april månad med en 0-7-förlust i Dundee och helgens poängtapp hemma mot jumbon Cove Rangers var en missräkning. I hemmamötet mot Cove hade Hamilton blott 36 procent av bollinnehavet. Lättare kommer det inte att bli mot Greenock Morton som är ett stabilt mittengäng. Morton är vinstlösa i sex raka matcher och här saknas anfallaren George Oakley (avstängd). Med det sagt ska ändå hemmasegern ligga nära till hands. Ettan går först.

8. Montrose - Falkirk 2
Nere i League One har inte Montrose mycket att spela för. Kontraktet har sedan länge varit säkrat men någon topp 4-placering kommer det inte att bli för MFC som fick pisk av Airdrieonians i den förra omgången med 0-3. Tabelltvåan Falkirk är ett lag med betydligt mer kvalitéer. I fronten finns bland annat Callum Morrison och Aidan Nesbitt, två spelare som tidigare huserat i Premiership. Den sistnämnda gjorde båda målen när Falkirk vann hemmamötet mot Montrose i januari. X2 ska räcka för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Dundee FC
Dundee FC är på väg tillbaka upp i Premiership. Serieledarna vann sin senaste hemmamatch med hela 7-0 och känslan är att det också kan rinna iväg mot Raith. Stabil etta.

Varningens finger!

Kanada
De regerande olympiska mästarinnorna har absolut alla möjligheter att störa Frankrike i en träningslandskamp. Då både krysset och tvåan rensar fint i Le Mans prioriteras högersidan.

144 rader
1. Man City - B.München 1
2. Benfica - Inter 1x2
3. England - Australien 1x
4. Frankrike - Kanada 1x2
5. Dundee FC - Raith R 1
6. Inverness - Arbroath 1x2
7. Greenock - Hamilton 1x
8. Montrose - Falkirk x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto