Topptipset Tips Tisdag 11/5

Publicerad på 10 Maj 2021 - 23:10

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Maj 2021 - 23:10

Tisdagens Topptips är av den trevligare sorten. Flera fina fajter står att finna, bland annat i England där Manchester United möter Leicester samt i Spanien där Levante tar emot ett titeltörstande Barcelona. Åtta rätt ska rakas in, haka på!

8 rätt i går igen för oss i Rekatochklart-laget – gå med i gemenskapen du med! 
Köp dagens andel  för 100 kr – KLICKA HÄR! OBS! SLUTSÅLT!

Spelstopp: 18:291. Manchester United - Leicester X
Ett smålurigt möte i Manchester inleder lappen. Brendan Rodgers och hans Leicester har vacklat lite och senast stod de för ett riktigt bottennapp hemma mot Newcastle. Förlusten med 2-4 gör att de nog behöver poäng här om en Champions League-plats ska nås. Det behöver inte United, andraplatsen är redan säkrad och med en Europa League-final hägrandes två veckor bort skulle det inte förvåna om det trots allt roteras en del. Då bör ett motiverat Leicester, som dessutom kommer må bra av en kontringsvänlig matchbild, ha goda chanser att plocka åtminstone en pinne. X2 spelas.

2. Southampton - Crystal Palace 1
Det är inte något sprakande möte som väntar på St. Mary's. Dels för att Crystal Palace (som suger fotbollsglädjen ur det mesta bara genom sin närvaro) står för Southamptons motstånd men också för att inget av dessa gäng har särskilt mycket att spela för. För The Saints del kan de dock glädja sig åt att få spela på eget gräs igen, något de bara gjort en gång på de senaste fem matcherna, vilket brukar innebära en stor fördel mot just Palace. Hodgsons herrar har vunnit blott en av sina sex senaste matcher i hamnstaden och mycket talar för att de kammar noll återigen. Ettan spelas till trevliga streck.

3. Öster - GIF Sundsvall 1
Idrottsstaden Växjö mår alldeles utmärkt. Käppakrigarna slåss om guldet mot Rögle och i Superettan har Öster chans att närma sig den absoluta toppen. Detta trots den snöpliga förlusten (2-3) de åkte på borta mot serieledande GAIS i förra omgången. Värdarnas offensiva spel har sett otroligt vasst ut där Keene, Mortensen och Sörensen bankat in två mål vardera hittills. Annat kan man säga om Sundsvall som inte alls fått det att stämma. Våren har mest blivit en fortsättning på den formsvacka som började i slutet av förra säsongen och räknas matcherna från Svenska Cupen in har de bara vunnit en av sju tävlingsmatcher under 2021. Öster ser starkare ut, 1X räcker.

4. Napoli - Udinese 2
Napoli har hittat viss vårform och triumfen borta mot Spezia gör att laget fortsatt är med i kampen om en plats i nästa års Svampcup. Segern med 4-1 var dock inte lika enkel som resultatet antyder, bortsett Victor Osimhens enorma insats (två mål, en assist) var matchen relativt jämn. Liknande matchbild väntas även under tisdagen, då Udinese kommer på besök, och med lite sämre träffbild kan de ljusblå således få problem utan skadade Koulibaly och Mertens. De svartvita gästerna har, bland annat genom kapten De Paul som stod för ett läckert solomål senast, stått upp bra mot starkt motstånd och bortaformen är strålande med blott en torsk på de sex senaste. Udinese räknas inte bort, med värdet till höger är det helgardering som gäller.

5. Levante - Barcelona 2
Levante har fått rejäl soppatorsk. Två segrar sedan februari månad är ett magert facit och det gör att tisdagens värdar totalt vaskat den fina möjlighet de skaffade sig under hösten. Någon nedflyttning kommer det inte att bli, men som helhet ska de ändå vara klart besvikna med en placering på den nedre halvan. Barcelona grämer sig inte över Levantes avsågade mittenpostition, Messi & co tar all hjälp de kan få i jakten på ligatiteln och här har de formsvaga och motivationslösa hemmasällskapet inget att sätta emot. Tvåa.

6. Osasuna - Cádiz X
En kamp om mittens rike går av stapeln i Pamplona. Nykomlingen Cádiz har stått för en mycket fin säsong, spelet har hållit en bra nivå hela tiden och efter en skral poängmässig start under hösten har de nu fått börja skörda. Blott en torsk de senaste sju matcher finns noterad. Tendenserna är sämre i Osasuna, en poäng av nio möjliga har bärgats det senaste. Det motsvarar insatserna ganska väl och här kommer de återigen få det tufft. Strecken är i viss överkant, men X2 går ändå först.

7. Elche - Alavés 2
Det är knallhård kamp i både botten och toppen av La Liga. Vinnaren i matchen av Alavés och Elche tar ett stort kliv mot nytt kontrakt och här kan vi räkna med att det krigas för varenda centimeter. I en sådan tillställning ska ett hårdfört Alavés stå sig relativt bra. Guidettis gubbar skapar betydligt fler chanser framåt än herrskapet från Elx, som bara petat in två mål på sina fem senaste matcher, och den offensiva kompetensen kan mycket väl fälla avgörandet här. X2 känns bra i en förmodat tajt och målsnål tillställning.

8. Basel - Lugano X
Alla tecken används i Basel där schweiziska Super League stänger tisdagens kupong. Young Boys har växt ifrån övriga lag i det kuperade alplandet men där bakom gör Basel och Lugano upp i en jämn kamp. Blott fyra poäng skiljer kombattanterna åt i fajten om andraplatsen och om resultatet blir detsamma som i höstens möte, då Lugano segrade, reduceras avståndet till en ynka poäng. Om gästerna lyckas är en annan femma, Alexander Gerndts gäng kommer att få kämpa ordentligt med bland annat Basels formstarke brasse Arthur, och känslan är att detta kan gå åt bägge håll. 1X2.

Kupongens kassaskåp
Barcelona
Barcelona måste vinna för att hålla titeldrömmen vid liv. Det ska man lyckas med mot ett tröttkört Levante som är i bedrövlig form och inte har ett dugg att spela för. Tvåa.

Varningens finger!
Udinese
Napoli är ett dugligt lag, men några större höjder har de inte nått på senare år. Udinese har visat att de kan sätta käppar i hjulen för storlagen förr, de kan göra det igen i Neapel. Härligt skrällbud.144 rader
1. Man United - Leicester x2
2. Southamp. - Crystal P 1
3. Öster - Sundsvall 1x
4. Napoli - Udinese 1x2
5. Levante - Barcelona 2
6. Osasuna - Cádiz x2
7. Elche - Alavés x2
8. Basel - Lugano 1x2

8 rätt i går igen för oss i Rekatochklart-laget – gå med i gemenskapen du med!
Köp dagens andel för 100 kr – KLICKA HÄR! OBS! SLUTSÅLT!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto