Topptipset Tips Tisdag 14/1

Publicerad på 13 Jan 2020 - 22:51

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jan 2020 - 22:51

Det vankas omspel i den tredje omgången av FA-cupen, närmare bestämt från sex olika arenor. Premier League-klubbar som Tottenham, Watford och Newcastle ska ut och veva denna tisdagskväll – kan någon av dessa giganter fällas? Övriga två matcher hämtas från League One. Mot 8 rätt!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 20.44


1. Tottenham - Middlesbrough 2
London är första anhalt, hemma i huvudstaden ska José Mourinho försöka få snurr på de liljevita styrkorna i den bistra verkligheten utan Harry Kane. Sedan lagkaptenen blev långtidsskadad ser det ännu sämre ut för ett redan stukat Tottenham. Spurs har en segerlös svit på fyra tävlingsmatcher nu, i första mötet med Middlesbrough var Spurs illa ute. Boro visade på Riverside att de kan hävda sig mot denna PL-elefant, dessutom har gästerna sprungit riktigt starkt i The Championship under vintern. Fyra segrar och en oavgjord är facit för Boro i de senaste seriematcherna. Värdet österut lockar för mycket för att undvikas, måla brett!

2. Tranmere - Watford 2
Publiken bänkar sig på Prenton Park med stora förväntningar på att få se en riktig fotbollsshow. Första dusten slutade 3-3 efter en sällan skådad upphämtning. Watford gick mot ett enkelt avancemang men mot alla odds åts tremålsledningen upp av det lilla League One-laget. Räkna med att Nigel Pearsons pojkar kommer att vara ruggigt resoluta i omspelet. The Hornets kommer från en formidabel 3-0-triumf borta mot Bournemouth medan Tranmere kommer från en 0-0-match mot Southend.
Watford får dock bara en dags vila och risken är att tvåan blir lite väl hårt streckad här. Så gardera gärna de brandgula.


3. Newcastle - Rochdale 1
Emil Krafth fick spela 90 minuter i 1-1-matchen mot Rochdale som dominerades av Newcastle i Manchester. Steve Bruce’s skator ägde över 65 procent av bollinnehavet och vi lär kunna räkna med en liknande matchbild nu när lagen drabbar samman på St. James’ Park. Rochdale ligger inte bättre än på 18:e plats i League One så det råder ingen som helst tvekan om att det ska skilja ett par klasser mellan klubbarna. Newcastle stod upp bra i helgens möte med Wolves och trots att värdarna har ett par avbräck i truppen känns ettan nära till hands i norra England. Om inte ettan dalar iväg med streckningen alltför mycket är The Magpies en fullt rimlig spik.


4. Blackpool - Reading 2
2-2 slutade första försöket att skilja dessa manskap åt på Madejski Stadium, det var Blackpool som låg närmast segern men Gnanduillet hade inte siktet inställt vid sin chans från elva meter. I grunden ska Reading hållas som klassen bättre än Blackpool, därom råder ingen tvekan. The Royals lirar i en högre division och har dessutom bättre form än hemmalaget. Senaste åtta tävlingsmatcherna bär facit fyra segrar och fyra oavgjorda för gästernas del. Börja med tvåan och täck upp efter plånbok.


5. Coventry - Bristol Rovers 1
Det gamla svensklaget Coventry verkar ha något på gång den här säsongen, trots att The Sky Blues tvingas spelas sina hemmamatcher på St Andrew’s Stadium i Birmingham. Coventry är obesegrade i fem raka matcher och återfinns på en stark fjärdeplats i League One. Piraterna från Bristol är en seriekonkurrent som för dagen inte alls ser lika vass ut. The Rovers torskade hemma mot Doncaster i helgen och Bristol-klubben har nu sju raka matcher utan seger. Hemmamötet mot Coventry slutade 2-2 men det ska sägas att de ljusblå var det klart bättre laget. Trolig etta i storstaden.


6. Shrewsbury - Bristol City 2
Assistkungen Niclas Eliasson spelade fram till Bristol Citys 1-0-mål i hemmamötet mot Shrewsbury Town, men The Shrews lyckades hitta in med en kvittering i den andra halvleken genom Manchester United-fostrade Sean Goss. Trots att omspelet går av stapeln på New Meadow ska ändå gästerna gälla som relativt klara favoriter. Det skiljer trots allt mer än en hel division mellan klubbarna, dessutom ska det nämnas att League One-klubben Shrewsbury inte lyckas skrapa ihop någon viktoria på fem raka matcher. Här ska pennan fattas från höger. Gardera sedan efter storleken på plånboken.


7. Burton - Milton Keynes Dons 1
Vi tittar till League One. Burton Albion har på pappret ett riktigt starkt lag för den här nivån där spelare som skotten Scott Fraser och Premier League-meriterade Stephen Quinn bland annat sticker ut. Brewers ligger dock inte bättre än på elfte plats men det ska nämnas att det endast är två poäng upp till playoff-platserna. Milton Keynes Dons, mer känt som MK Dons, är indragna i bottenstriden och gästerna har bara vunnit en av tolv bortamatcher i League One den här säsongen. Att The Dons ska lösa tre pinnar på Pirelli Stadium känns långsökt. 1X ska täcka detta.


8. Oxford United - Ipswich 1
Sist ut är ett toppmöte från Kassam Stadium. Oxford United är ett av ligans bästa hemmalag, på hemmaplan har The Yellows stabila 7-2-2 i League One. Dessutom ska det sägas att Oxford besegrat en klubb som West Ham på Kassam Stadium den här säsongen med hela 4-0 i Ligacupen. Ipswich Town trillade ur The Championship i fjol och som väntat tillhör Paul Lamberts mannar toppskiktet av League One. Men formen är tveksam och för att hitta senaste bortaviktorian i ligan måste vi sträcka oss ända till november månad. Inled därför med ettan och säkra upp med krysset om möjligheten ges. 

Kupongens kassaskåp


Newcastle
Det skiljer två divisioner mellan klubbarna och det känns väldigt långsökt att lilla Rochdale ska lyckas störa Newcastle på St. James’ Park. Ettan sitter!


Varningens finger!


Middlesbrough
Ett redan stukat Spurs kommer att få klara sig utan Harry Kane. Middlesbrough går i sin tur starkt i The Championship och Boro visade i det första mötet att de kan störa denna PL-elefant. Skrällen ska med i norra London!


144 rader
1. Tottenham - Mboro 1x2
2. Tranmere - Watford 1x2
3. Newcastle - Rochdale 1
4. Blackpool - Reading x2
5. Coventry - Bristol R 1
6. Shrewsbury - Bristol C x2
7. Burton - MK Dons 1x
8. Oxford - Ipswich 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto