Topptipset Tips Tisdag 15/6

Publicerad på 15 Jun 2021 - 07:38

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jun 2021 - 07:38

Det är mycket landslagsfotboll på kupongerna dessa dagar. Tisdagens topp är ej undantaget och förutom en Superettanmatch mellan Sundsvall och Gais är det nationernas respektive representationslag för hela slanten. Först ut är mötet mellan Frankrike och Tyskland. Mumma!

Succé får Andelsspel! 2x8 rätt även i söndags/måndag! Gå med i laget köp din andel här: 100 kr!

Spelstopp: 17:591. Frankrike - Tyskland 1
Gigantmöte från München där de regerande världsmästarna ställs mot de mesta Europamästarna. Frankrike går in som huvudfavorit till guldet och Didier Deschamps lagbygge saknar svagheter. Mbappé, Griezmann och Benzema är en helt otrolig trio längst fram. Den sistnämnda fick förvisso bytas ut efter 30 minuter mot Bulgarien, men det ska inte vara någon fara med hans medverkan här. Tyskland har gått igenom en motig tid de senaste åren och det är framför allt försvaret som spökat för Löw och company. Mot EM:s mest högoktaniga offensiv riskerar den att blottas. Ettan är en intressant spik.

2. Ungern - Portugal 2
Ungern har hamnat i den tuffaste gruppen i mannaminne då de ska kampera med Portugal, Frankrike och Tyskland. Dominik Szoboszlai hade onekligen behövts på plan med sin kreativitet, men storstjärnan har tvingats lämna återbud på grund av skada. Då blir det svårt att hävda sig i denna grupp. Portugal är regerande Europamästare och truppen är faktiskt ett snäpp bättre denna gång än vad den var 2016. Cristiano Ronaldo har siktet inställt på skytteligatiteln och här skjuter han Ungern i sank. Tvåan singlas trots att den överstreckas.

3. Sverige Dam - Australien Dam 2
Guldfågeln Arena i Kalmar står som värd för den andra träningslandskampen på kort tid. Förra gången löste svenskorna en seger mot Norge efter Blackstenius mål och även här ska Gulo Gulo gälla som favorit. Dock inte i den utsträckning som nu är fallet. Australien gör match två av två på sin skandinaviska turné, i den förra föll man knappt mot Danmark (2-3) och det är tydligt att damerna från ‘down under’ håller högre kvalité än sina manliga motsvarigheter. Laget har många spelare med meriter från utlandet, inte minst Damallsvenskan, och med tanke på att det trots allt är en kamp av vänskaplig karaktär kan allt hända. Helgardera och håll tummarna (?) för Australien.

4. Spanien Dam - Danmark Dam 1
Den spanska damfotbollen är på defenitiv frammarsch. Barcelona pangade hem Champions League i våras och landslaget har nu gått över ett år utan att släppa in mål. Det blir något att bita i för danskorna som med nöd och näppe, tack vare tre mål inom loppet av tio minuter, avfärdade Australien hemma i sitt röde och hvide Minkland. Enorm effektivitet då, men tuffare emot nu vilket gör det svårt att se en bortaseger. 1X räcker gott.

5. Nederländerna Dam - Norge Dam 1
Efter torsken i Småland beger sig Norges landslag till Enschede i Nederländerna. De orangea är knappast någon enklare nöt att knäcka. Absoluta världsspelare som Martens, Miedema, Spitse och Van de Donk finns att tillgå hos Holland som under sina två hemmamatcher 2021 besegrat Tyskland med 2-1 och Australien med hela 5-0. Utgångsettan kompletteras med kryss men mer än så mäktar inte vårt västra grannland med.

6. GIF Sundsvall - GAIS 1
En Superettanmatch från Medelpad ska också klämmas in. Giffarna slåss om viktiga poäng mot GAIS i vad som är ett ganska formsvagt möte. Värst är läget för göteborgarna som efter en förnämlig start nu förlorat fyra av sina senaste fem fajter. Den tidigare överprestationen börjar plana ut och laget lär fortsätta falla i tabellen vad det lider. För Sundsvalls del är två raka torsk med av en tillfällighet. Den normalt sett vassa offensiven med Hallenius & co har inte hittat nät på 180 minuter men det är svit som med hög sannolikhet bryts här. Makrillarna rensar inte kupongen. 1X blir bra.

7. Finland - Ryssland X
Finlands första EM-match var bland det jobbigaste vi sett på en fotbollsplan, om detta råder inga tvivel oavsett nationalitet. De enda som inte förstod det var Uefa som återigen visade noll bollkänsla efter Christian Eriksens otäcka kollaps och skickade ut spelarna på planen igen. Pohjanpalo kunde knoppa in det matchavgörande målet efter återupptagandet men det är såklart svårt att dra några växlar av det. Lättare blir det när man tittar på Ryssland som fick kärringstopp direkt. Belgien spelade skjortan av Moderlandet som inte fick ordning på vare sig försvar eller giganten Dzyuba på topp och torskade med 0-3. Flera frågetecken restes och att räta ut dessa är lättare sagt än gjort mot Finland, som med tre poäng i bagaget kan backa hem och kontra på Pukki. Lurigt möte där tvåan garderas trots fint värde. Gärna alla tecken.

8. Turkiet - Wales 1
På tal om kross, Turkiet glömmer nog gärna sin premiärföreställning de också. Då är det inte Bocellis magiska Nessun Dorma som avses utan snarare det faktum att Söyüncü & co blev totalt utrullade av Italien. Yilmaz vinkade efter bollar som aldrig kom och tillslut var det närmare med 5-0 än 3-1. Tufft turkiskt läge inför den långa resan från Rom till Baku således, där tre poäng behövs mot ett väntande Wales. Detsamma gäller även för Bale & co som måste vinna här för att de i praktiken inte ska vara ska vara piskade att vinna i sista matchen mot omöjliga Italien. Eftersom inget lag gynnas av oavgjort är det krysset som fimpas. Gubben (etta-tvåa) avslutar.

Kupongens kassaskåp
Portugal
Klasskillnad är att vänta i Budapest och även om Ungern har ett massivt publikstöd i ryggen har de inte en suck mot Portugal. Tvåan kan med gott samvete lämnas allena.

Varningens finger!
Australien Dam
Sverige ska gälla som favoriter på svensk mark men Tony Gustavssons gäster från Oceanien ska inte räknas ut. Australiensiskorna stod upp fint mot Danmark på andra sidan sundet och tvåan ska självklart få plats till dessa streck.144 rader
1. Frankrike - Tyskland 1
2. Ungern - Portugal 2
3. Sverige D - Australien D 1x2
4. Spanien D - Danmark D 1x
5. Nederl. D - Norge D 1x
6. Sundsvall - GAIS 1x
7. Finland - Ryssland 1x2
8. Turkiet - Wales 12

Gå med i Rekat-laget – köp en andel i vårt stora system för 100 kr – KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto