Topptipset Tips Tisdag 16/5

Publicerad på 15 Maj 2023 - 15:18

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Maj 2023 - 15:18

Det kryllar av prestigefyllda matcher på tisdagens Topptips. Returen mellan Inter och Milan i Champions League följs bland annat upp med derbyn från Brasilien och Turkiet. Mycket talar för att Inter når CL-finalen men i tisdagens Derby della Madonnina men frågan är om procenten på Nerazzurri är befogad i returen?

Spelstopp: 18:59

1. Inter - Milan X
Inter fick med sig en rättvis 2-0-seger från den första matchen. De blåsvarta tryckte gasen i botten från start och sköljde verkligen över stadsrivalen under den första halvleken. Den här tisdagskvällen kommer det knappast att bli ett lika offensivt inriktat Inter. Här handlar det främst om att stänga ner ytorna för Milan, framförallt om Rafael Leão är på banan – Milan-stjärnan uppges vara tillbaka i matchtruppen inför returen. En jämn match är troligtvis att vänta, således känns den överstreckade ettan helt ointressant. X2.

2. Örebro - Örgryte X
Efter fyra omgångar av Superettan var Örebro mållösa. Detta har följts upp med två raka vinster mot AFC Eskilstuna och Skövde, men alltför stora växlar kan man inte dra av dessa. AFC och Skövde är trots allt två förmodade bottengäng. Tuffare borde det bli mot Örgryte som har en trupp för den övre halvan. ÖIS må vara vinstlösa men göteborgarna har stått upp bra i samtliga matcher och fått med sig fyra kryss efter sex omgångar. Det här känns öppet, åtminstone mer ovisst än vad procenten pekar på. X2 prioriteras.

3. Luton - Sunderland 1
På Kenilworth Road väntar en häftig retur mellan Luton Town och Sunderland i Championship-semin. Att nykomlingen Sunderland löste en playoff-plats var ett smärre mirakel men nu är det inga mil ifrån en Premier League-comeback. The Black Cats vann hemmamötet mot Luton med 2-1 i helgen efter att Sunderland vänt ett underläge till seger. Sett över hela säsongen har Luton presterat på en mer stabil nivå och faktum är att The Hatters avslutade Championship med 14 raka matcher utan förlust. Känslan är att Luton mycket väl kan vända på detta. Spikad etta.

4. Annan Athletic - Clyde 1
Ett nervkittlande kval står på den skotska menyn. Notera att detta är den första matchen i ett dubbelmöte. Annan Athletic har huserat i League Two denna säsong. De gulsvarta spände verkligen musklerna i playoff-semin då Dumbarton slaktades med hela 6-0 i hemmaborgen. Bortagänget Clyde FC slutade näst sist i League One och här förväntas Glasgow-klubben få det kämpigt. Faktum är att Clyde endast gick segrande från en av 18 bortamatcher i ligaspelet. Ettan ses därför som en potentiell spik till skaplig procent.

5. Fluminense - Flamengo 1
I åttondelsfinalen av Copa do Brasil väntar Brasiliens hetaste derby på Maracanã i Rio de Janeiro, känt som “Fla-Flu”. Fluminense har öppnat säsongen bäst av dessa parter. “Big Flu” har varit så gott som felfria i hemmaborgen där River Plate slaktades med hela 5-1 för ett par veckor sedan i Copa Libertadores. Den rutinerade argentinaren Germán Cano stod då för ett hattrick. De regerande Libertadores-mästarna Flamengo har haft det tufft i matcherna mot Fluminense de senaste åren och i fjol slutade de rödsvarta åtta poäng bakom stadsrivalen i Série A. Ettan går först.

6. Istanbulspor - Galatasaray 2
Kupongens största favorit hittas på turkisk mark. Serieledarna Galatasaray toppar Süper Lig med fem poäng före Fenerbache när fyra omgångar återstår. Gala har gått lite sämre de senaste veckorna men i den förra omgången blev det en 1-0-seger i derbyt mot Basaksehir där Mauro Icardi gjorde matchens enda balja från straffpunkten. Istanbulspor har varit en pigg nykomling som är obesegrad i fyra raka matcher. Mot Galatasaray kommer det såklart att krävas någonting extra för att ta poäng, men till rådande procent bör ändå skrällkrysset övervägas.

7. Alanyaspor - Konyaspor 2
Den tidigare Premier League-anfallaren Mame Diouf har gått i bräschen för sitt Konyaspor som bara torskat en match sedan februari. Konya har varit stabila bakåt och endast släppt in 36 bollar efter 32 omgångar, 23 färre än Alanyaspor. Detta trots att Alanyaspor-keepern Rúnar Runarsson, som har ett förflutet i Arsenal, varit riktigt vass mellan stolparna. Här bör ett till synes mer stabilt Konyaspor kunna lösa minst en pinne. Tvåan först, krysset därefter.

8. Cantolao - Sport Boys 2
Sist ut är ett derby från Peru mellan två klubbar som delar arena. Någon större hemmaplansfördel är det därför inte tal om i det här bottenmötet. Jumbon Cantolao bröt en sex matcher lång förlustrad i den förra omgången då Binacional besegrades med 1-0 i hemmaborgen. Nästjumbon Sport Boys har inte fått smaka på segerns sötma sedan mars månad men på neutralt gräs mot Cantolao ska det finnas goda chanser på poängplock. De tre senaste inbördes har “sportgrabbarna” vunnit. Tvåan agerar utgång men samtliga tecken är att föredra så tidigt som möjligt.

Kupongens kassaskåp

Luton
Lilla Luton har absolut alla möjligheter att vända på detta. The Hatters har varit oerhört stabila hela våren och i grundserien slutade man hela elva poäng före Sunderland. Bra etta.

Varningens finger!

Milan
Matcherna mellan Inter och Milan lever alltid sina egna liv. Nu när Inter har en 2-0-ledning att spela på ska knappast de blåsvarta ses som storfavoriter i den enskilda matchen. X2 är ett mycket fint lås.

144 rader
1. Inter - Milan x2
2. Örebro - Örgryte 1x2
3. Luton - Sunderland 1
4. Annan Athletic - Clyde 1
5. Fluminense - Flamengo 1x
6. Istanbulspor - Galatasaray x2
7. Alanyaspor - Konyaspor x2
8. Cantolao - Sport Boys 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto