Topptipset Tips Tisdag 16/6

Publicerad på 16 Jun 2020 - 11:00

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jun 2020 - 11:00

Under tisdagskvällen är det dags för Superettan att rulla igång. Fem trevliga matcher från premiäromgången tar plats på Topptipset. Den stora höjdpunkten får anses vara klassikermötet på Örjans Vall även fast Norrlandsderbyt på NP3 Arena även kittlar lite extra. En match från Bundesliga och två duster från La Liga ska också avhandlas i jakten på 8 rätt. Nu tar vi avspark!

Spelstopp: 18:59. Topptipset tips tisdag.

TOPPTIPSET TIPS 16/6

1. Freiburg - Hertha Berlin 2
Vi börjar med Bundesliga. Hertha Berlin är ett av de lagen som sett bäst ut sedan återstarten. Den nye tränaren Bruno Labbadia har verkligen fått det att stämma för huvudstadslaget. En spelare som sett extra het ut är den före detta Milan-anfallaren Piatek – tre mål har polacken gjort på de fyra senaste matcherna. Hertha fick dock stryk i den förra omgången mot Frankfurt, men det berodde till stor del av Boyatas utvisning i den första halvleken. Freiburg uppträder i sin tur ojämnt och för dagen ser Hertha ut som det något bättre laget. Streckas Hertha som underdogs på smarriga Schwarzwald-Stadion smakar tvåan utsökt!

2. Villarreal - Mallorca 2
I La Liga stod Villarreal på tre raka förluster innan coronan gjorde entré. Den gula ubåten hade även vissa problem med bottenlaget Celta Vigo i återstarten där segermålet gjordes på stopptid. Trots detta streckas de gulklädda upp som solklara favoriter under tisdagskvällen vilket inte känns helt befogat. I synnerhet inte när varken Iborra eller Funes Mori kommer till spel. Mallorca är inte heller något dålig lag. Grabbarna från Mallis hade inte en suck senast mot Barcelona, men sett över hela säsongen är det inte många matcher gästerna har fallit igenom. Skrällen ska med på El Madrigal.

3. Getafe - Espanyol X
Espanyol må vara jumbo i La Liga men riktigt så usla är inte katalanerna. Truppen är på pappret kompetent och Raúl de Tomás, som kom till klubben i januari, har verkligen gjort skillnad. Den Real Madrid-fostrade anfallaren är redan lagets bästa målskytt med sina fyra fullträffar, på ynka sju framträdanden. Segern senast mot Alavés var även ett styrkebesked. Getafe gör precis som i fjol det riktigt bra under José Bordalás men det blev förlust mot Granada i den förra omgången och under tisdagskvällen är Etxeita avstängd. Så räkna inte bort katalanerna i Madrid. De två senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort. Utgå från mitten.

4. AFC Eskilstuna - Västerås X
AFC Eskilstuna har tappat flera tongivande spelare från fjol då de orangefärgade huserade i det svenska finrummet. Varken Hodzic, Nalic eller Rashkaj finns kvar i truppen. På Tunavallen bör man dock kunna räkna med att AFC tar sina poäng, 2018 gick värdarna obesegrade på hemmagräset i Superettan. Västerås SK är ett annat konstgräs-lag som levde mycket på målvakten Fagerström under fjolåret. 28-åringen finns kvar i buren samtidigt som VSK fått in fina spelare som brassen Riberio samt poängspelaren Awad. Detta känns svårtippat men då värdet hamnar åt vänster blir det enklare att ta ställning. Utgå från 1X.

5. Halmstad - Trelleborg 1
Halmstads BK levde inte upp till förväntningarna i fjol men den här säsongen bör HBK vara ett topplag. De blåsvarta kom trots allt igång under Magnus Haglund förra säsongen – i de sju sista omgångarna av Superettan i fjol skrapade HBK ihop sex segrar. Djuric, Allansson samt stjärnskottet Wiedesheim-Paul finns kvar i truppen, dessutom har hallänningarna fått in Östlind som var en av seriens bästa spelare 2018. Trelleborg håller inte samma kaliber. Skånelaget slutade på den undre halvan i fjol och mycket talar för att gästerna får det tufft i premiären på Örjans Vall. Topptippade HBK får fullt förtroende.

6. GIF Sundsvall - Umeå FC 2
Precis som AFC Eskilstuna har GIF Sundsvall tappat mängder av nyckelspelare från i fjol då de huserade i Allsvenskan. Björkander, Wilson, Moreno och Batanero är fyra viktiga pjäser som har lämnat. Känslan är att det kommer att ta tid innan Henrik Åhnstrand får alla bitar på plats och i premiären lever Giffarna farligt. Umeå FC är nederlagstippade men truppen ser rätt så spännande ut där flera spelare med allsvensk rutin tar plats, däribland Takahashi och Jakob Bergman. Umeå har även fått in anfallaren Ajeti som senast kommer från spel i den turkiska andraligan. Gästerna spelade jämnt med Giffarna under försäsongen och allt talar för att det här Norrlandsderbyt blir jämnare än vad det svenska folket tror. Vi går för skrällen!

7. Akropolis - Dalkurd 1
På Grimsta IP kan det gå åt vilket håll som helst. Både Akropolis och Dalkurd är två gäng som brukar kunna vara inblandade i mystiska tillställningar. De förstnämnda är nykomlingar i Superettan efter att ha kört över allt motstånd i Norrettan. Den trogne offensiva mittfältaren Rajamohan hade stuga i Division 1 förra säsongen då han noterades för 19 fullträffar och tio målgivande passningar. Återstår att se hur 27-åringen klarar sig i Superettan. Dalkurd har tappat Mcvey, Moenza, Awad samt Andreas Andersson och mycket talar för att de grönklädda kommer att få slåss på den undre halvan. Premiären på Spånga IP är väldigt oviss vilket gör etta-tvåa till ett smart val.

8. GAIS - Jönköpings Södra 2
Sist ut är en batalj från Gamla Ullevi. GAIS hade stora problem under stora delar av den förra säsongen och Makrillarna känns för dagen väldigt svårbedömda. Under uppehållet har de grönsvarta haft stor omsättning av spelare. Jönköpings Södra ska man kunna ha större förväntningar på, i synnerhet under inledningen av säsongen. J-Södra var trots allt ett topplag i fjol och Alexander Brännström har ett starkt lag på pappret där framförallt Hamidovic sticker ut. Under 2019 gjorde 26-åringen 15 påsar i Superettan. X2 ska räcka långt i Lilla London.

Kupongens kassaskåp
Halmstads BK
HBK är favoriter till att vinna hela serien vilket absolut går att köpa. Magnus Haglund har både rutin och talang i truppen och visst ska hallänningarna kunna bemästra ett ordinärt Trelleborg på Örjans Vall. Wiedesheim-Paul dunkar in ettan i Halland!

Varningens finger!
Umeå FC
Giffarna har blivit av med stommen från i fjol och troligtvis kommer det att ta sin tid innan Henrik Åhnstrands gäng kommer in i det. Ett laddat Umeå FC, som kommer att kunna spela helt utan press, bör ha fint slagläge på NP3 Arena!

144 rader
1. Freiburg - Hertha Berlin 2
2. Villarreal - Mallorca 1x2
3. Getafe - Espanyol 1x
4. AFC Eskils. - Västerås 1x
5. Halmstad - Trelleborg 1
6. GIF Sundsvall - Umeå 1x2
7. Akropolis - Dalkurd 12
8. GAIS - Jönköping x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto