Topptipset Tips Tisdag 17/8

Publicerad på 16 Aug 2021 - 21:02

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Aug 2021 - 21:02

Tisdagens Topptips matar på med Championship-fotboll men det är knappast där höjdpunkterna hittas. Dortmund möter Bayern i den tyska Supercupfinalen och Monaco tar emot ett skrälltippat Shakhtar i kvalet till Champions League. Spännande!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 20:291. Dortmund - Bayern München 2
Haaland höll återigen hov under helgen när Dortmund fällde Frankfurt med 5-2. Dubbla kassar och lika många framspelningar därtill innebär att Big Erling Braut målat gånger 63 och gjort 18 assist på sina första 61 matcher för Tysklands gulaste klubb. Det är siffror som borde imponera även på stora stygga Bayern München, som i sin tur bara plockade en poäng i premiären mot Mönchengladbach. Såvida den blåröda guldmaskinen håller ordning på norrmanen ska de dock ha goda chanser att tillslut lyfta bucklan här. Dortmund har enorma bekymmer med truppen där bland andra Brandt, Meunier, Guerreiro och Hummels saknas. Bayern är en vettig, om än knapp, favorit när den tyska Supercupen ska avgöras. X2 blir bra.

2. Red Bull Salzburg - Bröndby 1
Champions League-kvalet tar vid på Red Bull Arena i Österrike. RB Salzburg flyger som vanligt högt i den inhemska ligan där laget har full pott och 12-2 i målskillnad efter fyra kamper. Även i Europa har de stått sig bra på senare år och mot ett för dagen mycket svagt danskt mästarlag ska det inte heller bli några bekymmer. Gubbarna från grannlandet har tappat folk från i fjol och dessutom inlett säsongen bedrövligt. Efter fem ligaomgångar står de ännu utan seger och till matchen i Salzburg har det dessutom hittats covid i truppen. Danskens förloraraura stärks ytterligare denna afton. Ettan spikas.

3. Monaco - Shakhtar Donetsk 2
Det är varmt kring medelhavet. Rivieran i Monaco är såklart inget undantag och här kan vi se fram emot både krampande vader och vätskepauser. Bäst vana vid värmen torde monegaskerna vara men det ska samtidigt icke förglömmas att Shakhtar till en inte obetydande del består av brassar som älskar att brassa. Formen är heller inget vidare hos värdarna som inlett Ligue 1 med kryss mot Nantes samt torsk mot Lorient. Yttre förutsättningar, inledande form och inte minst streck gör att höjd kan vara passande att ta. Helgardera och jobba högerskräll.

4. Millwall - Fulham 2
Londonderbyn finns det gott om dessa dagar, både i Premier League och i The Championship. Millwall mot Fulham är ett av dessa. Lagen har inlett ungefär som väntat där förväntade mittenlaget Millwall kryssat båda sina inledande kamper medan topptippade The Cottagers kommer från seger med 5-1 mot Huddersfield. Liknande stora siffror blir det troligen inte här men både trupp och inledning talar för fjolårets Premier League-lag. FCF saknar Wilson men ska ändå ha goda chanser att vinna. Tvåan ser ut att bli styvt streckad men ställs ändå på egna ben.

5. Swansea - Stoke 2
André Ayew har lämnat Swansea. Utan honom saknar walesarna både en herrans massa mål, stjärnglans och uppflyttningshopp. Något som märktes mer än väl i premiärtorsken mot Blackburn och i 0-0:an mot Robin Olsens (förmodat) nya klubb Sheffield därefter. Stoke har också tappat viss stjärnglans på senare år men kvar finns fortfarande lirare som Allen och Clucas vilket garanterar en hög lägstanivå. Precis som oddsen antyder är känslan är att gästerna ska hållas högre i år och med en halvgardering till höger kan vi tryggt gå vidare.

6. Peterborough - Cardiff 2
0-3 mot Luton. Nykomlingen Peterborough hade ingen rolig premiär och efterföljande match mot Wayne “Wazza” Rooneys Derby var inte heller någon höjdare. Åtminstone inte under matchens första 90 minuter. På stopptid lyckades man dock skicka in både kvittering och ledningsmål vilket gör att Wazza, om man får förmoda, troligen redan nu bokat in pass nummer två hos hårtransplantören. Ett liknande “spring” är med det sagt inte att vänta för värdarna under tisdagen när Cardiff kommer på besök. Walesarna avslutade den förra säsongen ruggigt skarpt och de har inlett den nya på samma sätt. I senaste segern mot Blackpool fick de dessutom igång store målskytten Kiefer Moore. Högertrafik tack!

7. Blackpool - Coventry X
Borås och Blackpool. Likheterna kanske inte är slående på uppstuds, men den som plockar fram väderkartan får en sak klart till halvklart för sig – det regnar ständigt och jämt. Så även under tisdagen, och en förmodad vecka framöver för övrigt. Spridda skurar både på och över planen att vänta därmed vilket tillsammans med lagens ganska beskedliga trupper gör att det kan sluta lite hur som i lervällingen. Hjärncellerna sparas till annat på Bloomfield Road. Alla tecken spelas.

8. Huddersfield - Preston 1
I Huddersfield ska värdarna vara det minst dåliga laget. Preston har inlett säsongen sämst av samtliga i serien med noll poäng och 2-6 i målkolumnen. Tappet av Ben Pearson till Bournemouth har varit påtagligt hittills och centrallinjen ser allt annat än svårforcerad ut. Det bör Hudds kunna dra nytta av. Värdarna har mycket rutin och kvalité i spelare som Fraizer Campbell och i egen borg, där poäng bärgades i 15 av 23 matcher i fjol, är de tunga. Den överstreckade tvåan lockar inte alls och 1X får företräde.

Kupongens kassaskåp
Salzburg
Det danska mästarlaget har varit klappkassa i inledningen av den nya säsongen. Spelartappen är svåra och här rår de helt enkelt inte på ett som vanligt spännande Salzburg på bortagräs. Österrikarna vinner!

Varningens finger!
Shakhtar
Det är i grunden två ganska jämna lag som möts i Monaco. Shakhtar visade inte minst i fjolårets Champions League-gruppspel att de är att räkna med på den europeiska scenen och till dessa streck måste brassekollektivet med på kupongen.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Dortmund - B.München x2
2. Salzburg - Bröndby 1
3. Monaco - Shakhtar 1x2
4. Millwall - Fulham 2
5. Swansea - Stoke x2
6. Peterbor. - Cardiff x2
7. Blackpool - Coventry 1x2
8. Huddersfield - Preston 1x

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto