Topptipset Tips Tisdag 18/4

Publicerad på 18 Apr 2023 - 11:03

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Apr 2023 - 11:03

Returerna i Champions League-kvartsfinalerna står i centrum den här tisdagskvällen. Den italienska returen ser vidöppen ut i Neapel medan allt talar för spanskt avancemang i London. Utöver CL är det fullt fokus på Championship där det står viktiga poäng på spel i både topp- och bottenstriden. Nu sparkar vi igång!

Spelstopp: 20:44

1. Napoli - Milan 1
Mike Maignan stod på huvudet på San Siro när Milan lyckades få med sig en 1-0-seger. Spelmässigt var Napoli starkare både före och efter Anguissas utvisning och i Neapel kommer det knappast att bli lättare för Maignan och hans Milan. Här byts Elmas ut mot målspottaren Osimhen vilket gör Napolis offensiv betydligt mer slagkraftig. Att både Anguissa och Kim Min-jae står som avstängda är naturligtvis inte optimalt för de ljusblå, men skapliga ersättare finns i truppen. Kommer firma Kvaratskhelia & Osimhen upp i normal standard ska det nog mycket till för att Maignan ska orka stå emot återigen. Ettan gillas och spikas.

2. Chelsea - Real Madrid 2
Real Madrid hade full kontroll på Santiago Bernabéu och vann fullt rättvist med 2-0. Skadeläget ser ljust ut i Carlo Ancelottis trupp och med Vinícius Júnior och Benzema i toppform talar ingenting för att Real ska slarva bort detta. Chelsea är fortfarande helt under isen. Det har blivit tre raka förluster sedan Frank Lampards återkomst. Mittfältet med Kovacic, Enzo och Kanté håller i grund och botten toppklass men i offensiven saknas det både spets och effektivitet för att vända på detta. Tvåan agerar utgång, men med risk för överstreckning rekommenderas ändå garderingar, framförallt med tanke på att Real kan spela på resultatet.

3. Blackpool - West Bromwich 2
Blackpool bröt en fyra matcher lång förlustsvit i helgen då The Seasiders vann bottenmötet mot Wigan med 1-0 hemma på Bloomfield Road. Läget är med det sagt fortfarande prekärt för Pool som har fyra poäng upp till säker mark. Till råga på allt stör alltjämt skadesituationen. Inte mindre än nio spelare riskerar att missa den här matchen på grund av skador, däribland nyckelspelare som Ekpiteta, Lavery och Madine. Ett playoff-jagande West Brom ska således ses med fin chans i tivolistaden. WBA kommer närmast från en moralhöjande seger mot Stoke som gör att The Baggies fortfarande har chansen på topp 6. Tvåan går först.

4. Millwall - Birmingham X
Efter att ha blivit nollade i fyra raka matcher lyckades Millwall studsa tillbaka i helgens sexpoängsmöte mot Preston som slutade 2-0 på The Den. Matchen var tajt och en liknande matchbild skulle det mycket väl kunna bli mot Birmingham som varit svåra att få hål på den senaste månaden. Jobe Bellingham och company har distanserat sig från den absoluta botten och här på The Den kommer The Blues kunna spela avslappnat. Hemmastarka Millwall ska gälla som favoriter men när ettan överstreckas är det läge att plocka fram garderingar. Alla tecken.

5. Rotherham - Burnley 1
Burnley har varit en klass för sig i Championship och Vincent Kompanys lag är redan klara för uppflyttning. Helgens poängtapp mot Reading (0-0) kändes därmed inte helt oväntat. Magikern Nathan Tella (17 mål) ådrog sig en skada mot Reading och här saknas troligen 23-åringen, så även erfarne Jay Rodriguez (9 mål). Med dessa underlag ska ett fullt motiverat Rotherham knappast vara uträknade på New York Stadium, trots att Viktor Johansson saknas i buren. The Millers har varit starka i hemmaborgen där de gått segrande från åtta av 20 ligamatcher. 1X rensar fint och prioriteras således.

6. Sheffield United - Bristol City 1
Sheffield United ser ut att sällskapa Burnley upp i Premier League. Fem pinnar är det ner till trean Luton Town, trots en match mindre spelad. The Blades är även framme vid semifinal i FA-cupen där Manchester City väntar till helgen. United har blandat och gett under våren men i helgen spände Paul Heckingbottoms mannar musklerna då Cardiff slaktades med 4-1. Bristol City är en på pappret tuffare motståndare som titt som tätt blixtrar till. Nigel Pearsons gäng har ett vasst kontringsspel och med Conway, Wells och Wiemann i spetsen går inget lag i serien säkert mot The Robins. Den överstreckade ettan bör garderas, först och främst med den rensade tvåan. Noterbart är att Sheff U har 15 matcher i följd utan kryss.

7. Stoke - Wigan 1
Stoke har gjort ett gäng fina prestationer under våren men efter helgens torsk mot West Bromwich kan vi räkna bort The Potters från topp 6. Råskinnet Ben Pearson blev utvisad på stopptid och är således avstängd här. Detta ska dock inte påverka utfallet den här tisdagskvällen då den hopplösa jumbon gästar Stoke-on-Trent. Wigan Athletic är tvärsist i serien och nu är det bara en tidsfråga innan The Latics blir matematiskt klara för nedflyttning. 0-1-förlusten senast mot bottenkollegan Blackpool var en ny blytung smäll. Högst trolig etta.

8. Sunderland - Huddersfield 1
Sunderland gör en mycket fin säsong som nykomlingar i Championship. Två raka vinster har gett The Black Cats vittring på topp 6. Att det ska bli en uppflyttning till Premier League är dock oerhört långsökt. Skadeläget är fortfarande prekärt, här är dessutom Dennis Cirkin avstängd. Bortaspelet har varit lovande under hela säsongen men hemma på Stadium of Light har Sunderland bara vunnit en match sedan februari. Bottenlaget Huddersfield har fått upp farten med Neil Warnock bakom spakarna. Hudds har besegrat lag som Millwall, Watford och Middlesbrough den senaste månaden så här ska knappast gästerna vara uträknade. Favoriten garderas tidigt med krysset.

Kupongens kassaskåp

Napoli
Med Osimhen tillbaka i spel ska Napoli ha goda chanser att vända på steken i Neapel. Utan Osimhen på banan såg napolitanarna väl så bra ut som Milan på San Siro, även efter Anguissas utvisning. Bra etta.

Varningens finger!

Rotherham
Motivation kan mycket väl besegra klass på New York Stadium. Burnley har redan säkrat spel i Premier League kommande säsong och här kommer troligen serieledarna till spel utan både Tella (12 mål) och Rodriguez (9). 1X rensar fint.

144 rader
1. Napoli - Milan 1
2. Chelsea - Real Madrid 12
3. Blackpool - West Brom x2
4. Millwall - Birmingham 1x2
5. Rotherham - Burnley 1x2
6. Sheffield U - Bristol C 12
7. Stoke - Wigan 1
8. Sunderland - Huddersf. 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto