Topptipset Tips Tisdag 2/5

Publicerad på 2 Maj 2023 - 06:38

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Maj 2023 - 06:38

Det är en go mix av matcher på tisdagens Topptips som bjussar på spel från sex olika länder. Storklubbar som Real Madrid och Barcelona ska upp i ringen den här aftonen, Arsenal och Chelsea går även i klinch i ett spännande Londonderby. Notera att kupongen går i mål på torsdag då mötet mellan Udinese och Napoli går av stapeln. Säkrar napolitanarna titeln på Stadio Friuli månne?

Spelstopp: 18:59



1. Helsingborg - GAIS X
Om detta vore en premiär så hade Helsingborg ställts ut som storfavoriter, men efter blott fyra omgångar av Superettan är allt uppochnervänt. Helsingborg har inlett katastrofalt och efter hemmaförlusten mot Västerås fick Granen, Lindström och Alvaro Santos sparken. Numera är det Stuart Baxter som håller i spakarna, men dessvärre såg det inte bättre ut i förlusten senast mot Brage. Ett helt annat läge är det hos nykomlingen GAIS som fått en fenomenal start på säsongen. Makrillarna har verkligen gjort sig förtjänta av den fina poängskörden, men med det sagt känns ändå detta ovisst. Att det skiljde två divisioner mellan klubbarna så sent som i fjol går inte att förringa. Alla tecken ska med.

2. Arsenal - Chelsea 1
Arsenal har tappat greppet i Premier League. I seriefinalen mot Manchester City blev det väldigt tydligt vilket lag som är Englands bästa. En efterlängtad ligatitel är nu oerhört långsökt, men när slagpåsen Chelsea står på andra sidan ska Gunners tveklöst ha toppchans att studsa tillbaka. Todd Boehly och Frank Lampard håller på att köra ner The Blues i avgrunden. Efter Lampards återkomst har de kungsblå torskat rakt ut och stora delar av truppen ser totalt ointresserade ut att slåss för klubbmärket. Att Arsenal streckas högt kan inte hjälpas. Ettan spikas utan tvivel.

3. Barcelona - Osasuna 1
Barcelona stormar fram mot ligatiteln i Spanien. När sex omgångar återstår är det hela elva poäng ner till Real Madrid som verkar ha checkat ut i ligaspelet. Katalanerna har sett aningen oinspirerade ut i ett gäng matcher den senaste tiden, men i helgen spände Blaugrana musklerna då Real Betis krossades med 4-0 hemma på Camp Nou. Ska det bli liknande siffror mot Copa del Rey-finalisten Osasuna måste Barca komma upp i en bra insats. Gästerna från Pamplona har presterat på en stabil nivå och varit tajta bakåt hela säsongen. Överstiger ettan 80 procent är det inte alls dumt att få med skrällkrysset.

4. Almería - Elche 2
Den hopplösa tabelljumbon Elche är redan klar för degradering. Dock verkar inte Sebastián Beccaceces mannar ha kastat in handduken. I helgen körde Elche över Real Valladolid med hela 4-0 där den landslagsmeriterade argentinaren Lucas Boyé gjorde ett av målen. Om Elche är på hugget mot ett både ihåligt och pressat Almería finns alla chanser att vinna ytterligare en match här. Andalusierna släpper till enormt med målchanser match efter match och faktum är att Almería har fyra raka utan seger mot Elche. X2 rensar fint och prioriteras således.

5. Real Sociedad - Real Madrid 1
Formstarka Real Sociedad, som har greppet om den sista Champions League-platsen i La Liga, hade knappast kunna ställas mot de regerande mästarna i ett bättre läge. Real Madrid har sakta men säkert börja stämpla ut från ligaspelet. Med tanke på att finalen i Copa del Rey väntar till helgen och Champions League-slutspelet drar igång nästa vecka är det ingen vild gissning att Carlo Ancelotti vilar ett par gubbar i San Sebastián. Modric och Alaba missar den här tillställningen på grund av skador, så även Camavinga och Vinícius Júnior som är avstängda. Ettan går först.

6. Udinese - Napoli 2
Det var som uppdukat för fest i Neapel i söndags. Allt som krävdes för att säkra den efterlängtade ligatiteln var tre poäng hemma mot Salernitana, men det hela slutade med ett antiklimax efter Boulaye Dias sena kvittering. Istället blir det en ny chans på Stadio Friuli för Kvaratskhelia, Osimhen och gänget. Mittenlaget Udinese kommer att kunna spela avslappnat och givetvis göra allt för att skjuta upp den napolitanska festen. Hemma på Friuli har de vitsvarta bara torskat en match det här året. Tvåan går först men här är det inte fel att få med någon gardering.

7. Freiburg - RB Leipzig 2
På Stade Europa-Park spelas en semifinal i DFB-pokal. Klubbikonen Christian Streich har gjort underverk med sitt Freiburg som parallellt med framgångarna i Bundesliga har slagit ut Bayern München i den tyska cupen. Vincenzo Grifo och hans lagkamrater har radat upp tre raka vinster i ligaspelet där de letat sig upp på den sista Champions League-platsen. Med det sagt ska ändå Forsbergs Leipzig hållas som knappa favoriter. Leipzig sitter inne på en starkare trupp och mot Freiburg har man sju raka matcher utan förlust. Lagen möttes i finalen i fjol och då vann tjurarna efter straffar. Tvåan först, krysset sedan.

8. Toulouse - Lens 2
Loïs Openda går i bräschen för det franska succélaget Lens som har skaffat sig ett stadigt grepp om den sista Champions League-platsen i Ligue 1. I den förra omgången stod Lens för en maktdemonstration då Monaco krossades med 3-0 i sexpoängsmötet. Här väntar Ola Toivonens gamla Toulouse i ett till synes passande läge. Det finns viss risk för baksmälla hos de lilafärgade som firade segern i Coupe de France i lördags efter att ha slaktat Nantes i finalen. Lens har i sin tur haft spelledigt i över en vecka. Tvåan känns vettig.

Kupongens kassaskåp
Arsenal
Med Boehly och Lampard bakom rattarna är det inte mycket som talar för att Chelsea ska vakna ur dvalan. Arsenal är för dagen klasser bättre och det lär visa sig på Emirates.

Varningens finger!
Elche
I takt med att Elche fått rikta in sig på Segundan har laget spelat både bättre och mer avslappnat. Mot ett både pressat och ihåligt Almería har den hopplösa tabelljumbon definitivt chansen att överraska till låg procent.



144 rader
1. Helsingborg - GAIS 1x2
2. Arsenal - Chelsea 1
3. Barcelona - Osasuna 1x
4. Almería - Elche 1x2
5. Sociedad - R.Madrid 1x
6. Udinese - Napoli x2
7. Freiburg - Leipzig x2
8. Toulouse - Lens 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto