Topptipset Tips Tisdag 20/4

Publicerad på 20 Apr 2021 - 09:35

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Apr 2021 - 09:35

Tisdagens Topptips bjuder som brukligt på en hel del engelsk fotboll. Chelseas match mot Brighton intresserar allra mest, men även uppflyttningskampen i The Championship lockar på öarna. Kvar på kontinenten hittas en stormatch från Deutschland samt en kamp från Superettan. 250 000 kronor extra finns i potten, mitkommen bitte!
Spelstopp: 18:59



1. Chelsea - Brighton X
Chelsea går som tåget under Tuchel, platser i semifinalen av Champions League och finalen i FA-cupen är redan säkrade. Återstår gör ligan där lagets fokus ligger på att säkra en plats bland de fyra bästa. Första hindret är Brighton, ett lag som spelat fin fotboll i stort sett hela säsongen men som fått dåligt betalt för mödan – åtminstone fram till nyligen. Potters påläggskalvar från sydkusten har plockat poäng i tre av sina fyra senaste matcher, med uddamålstorsken borta mot United som enda missräkning. Chelsea är i fint slag, men tufft matchande och motståndarnas fina form gör att de ska se upp. Helgardera i hopp om skräll.

2. Helsingborg - Örgryte 1
ÖIS premiär lämnade en hel del att önska – efter 90 minuters slit i “hemmamatchen” på Bravida förlorade de mot Öster med 0-1. Nyligen nedflyttade HIF inledde bättre, blott ett sent insläppt mål mot Giffarna skiljde laget från en primiärviktoria. Den ska kunna komma här istället. ÖIS är inget lag det slår gnistor om dessa dagar och även om helsingborgarna ser ut att få klara sig utan duktige Van den Hurk, som utgick skadad senast, så ska Granqvists uppflyttningsfavoriter vara snäppet vassare på det egna gräset. 1X räcker.

3. Bayern München - Bayer Leverkusen X
Det svänger fort i hockey. Knappt nio månader har gått sedan Bayern på typiskt tyskt vis krossade allt europeiskt motstånd och plockade hem Champions League-titeln, men redan nu är Hansi Flick en dead man walking i München. Lewandowskis skada har, ihop med en iögonfallande brist på bredd, ställt till med enorma bekymmer för de mesta mästarna som i den senaste hemmamatchen tappade poäng mot Union Berlin. Leverkusen är i sin tur på uppgång under nye coachen Hannes Wolf, förra helgen avfärdades Köln med klara 3-0 och kommer de upp i samma standard här kan de störa ett stukat Bayern. En vårknall vädras på Allianz, alla tecken spelas.

4. Brentford - Cardiff 1
Brentford har tajtat till defensiven, tre raka matcher utan insläppt mål är ett fint facit. Bekymmersamt för Ponne och övrigt manskap är att det delvis varit på bekostnad av offensiven, trögt målskytte gör att fem av lagets senaste sex matcher har slutat oavgjort. Fler poängtapp har de inte råd med om de ska ha en chans att komma ikapp Watford på andraplatsen. Det ska det inte heller behöva bli – åtminstone inte mot Cardiff. Gästerna såg länge ut att kunna utmana om playoff, men efter en svag vår har de tappat kontakten med lagen på topp 6-plats. Utan något att spela för är det svårt att se walesarna störa ett högmotiverat hemmalag. Bra etta.

5. Norwich - Watford 2
Efter ett år på savannen är Norwich åter klara för Premier League. I lördagens förlust mot Bournemouth anades en lätt baksmälla, känslan är att den kan hänga i även under tisdagens toppmöte. Kanariefåglarna har inget att spela för när den formstarka tabelltvåan Watford kommer på besök och större är inte skillnaden mellan lagen att motivation och form spelar roll. Gästerna kommer till spel med sju segrar på de senaste nio fajterna och när de gröngula befinner sig bland molnen bör X2 stå sig bra.

6. Preston - Derby X
Med endast en seger på de elva senaste matcherna är det inte undra på att Derby ligger pyrt till i The Championship. Waghorns skada hänger som ett mörkt moln över Wayne “Wazza” Rooney och hans mannar som nu bara har fyra poäng tillgodo på nedflyttningsstrecket. Preston går måhända inte heller igenom sin bästa period men det bör noteras att Lancashire-klubben bara förlorat en match under april månad. Försvarsspelet står att tacka för mycket, bortsett en genomklappning mot Brentford har de bara släppt in ett enda mål under samma period. Värdarna ska gälla som knapp favorit, 1X duger.

7. Sheffield Wednesday - Blackburn 2
Sju sorger blev inte åtta bedrövelser och istället för ett nytt nederlag kunde Blackburn äntligen bärga en seger senast. 2-1 mot Derby var kritiskt för att Rovers inte skulle bli ordentligt indragna i nedflyttningsstriden, där just Sheffield Wednesday befinner sig, och därmed kan de gå in i matchen mot bottenlaget ganska avslappnat. Hemmagänget har spelat med kniven mot strupen ett bra tag utan att lyfta sig och när nu Armstrong och company kommer på besök är känslan att ytterligare en spik sätts i nedflyttningskistan. Strecka från höger.

8. Swansea - QPR 1
Swansea har andraplatsen i sikte när tisdagens sista utpost synas i Wales. Värdarna har presterat på en hög nivå mest hela säsongen där defensiven, tillsammans med spjutspetsen Ayew och Lowe (som tillsammans gjort fem mål på de tre senaste matcherna), stått som främsta signum i jakten på uppflyttning. QPR jagar i sin tur ingenting av vikt, ännu en mellanmjölkssäsong i tabellens mittenrike läggs snart till handlingarna för The Superhoops som släppt in klart flest mål av lagen på den övre halvan. Ett högmotiverat hemmalag får förtroendet till skapliga streck. Etta!

Kupongens kassaskåp
Brentford
Kliv fram, Ponny Jansson! Den skånske pådrivaren har sett till att täta defensiven och när nu ett formsvagt och omotiverat Cardiff står för motståndet ska även offensiven kunna komma till. Fin singeletta.

Varningens finger!
Brighton
Chelsea har matchats hårt på senare tid och utan en garanti framåt sitter segrarna ofta långt inne. Ett bortglömt Brighton har spelet för att kunna utmana Abramovich adepter och när strecken lutar lite väl mycket vänster är det läge att spjärna emot. Tvåan måste med.



144 rader
1. Chelsea - Brighton 1x2
2. Helsingborg - Örgryte 1x
3. B.München - Leverkusen 1x2
4. Brentford - Cardiff 1
5. Norwich - Watford x2
6. Preston - Derby 1x
7. Sheffield W - Blackburn x2
8. Swansea - QPR 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto