Topptipset Tips Tisdag 20/7

Publicerad på 19 Jul 2021 - 21:41

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jul 2021 - 21:41

Det svenska damlandslaget inleder OS-mästerskapet mot tuffast möjliga motstånd i form av USA. Utöver detta hämtas bidrag från Champions League-kvalet, Superettan samt Gold Cup. Jakten på åtta rätt börjar med att vara väl påläst och vår analys finner ni här nedan, häng med!

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!


Spelstopp: 18.591. Celtic - Midtjylland 2
Ett intrikat möte stundar på Celtic Park i det första mötet av två. Värdskapet gick som bekant miste om ligatiteln i fjol efter att ha suttit som herre på täppan nio säsonger i följd. Därtill ser försvaret oroväckande tunt ut sedan Diego Laxalt samt Jonjoe Kennys låneavtal utgått. Midtjylland må sakna den spetskvalitet som värdskapet har i bland andra Odsonne Edouard men har en väloljad trupp som inte ska underskattas. Med riktigt fint spelvärde riktat åt öst inleder vi därifrån.

2. D. Zagreb - Omonia Nicosia 1
Rasmus Lauritsen och hans Dinamo Zagreb torde inte ha några som helst problem att avancera från detta dubbelmöte. Den offensiva kvartetten Ivanusec, Majer, Orsic samt Petkovic håller riktigt hög klass och på Stadion Maksimir ska dessa ha lekstuga. Omonia Nicosia har nyligen tagit över den cypriotiska tronen och säkrade förra veckan den inhemska Super Cup-titeln. I det europeiska finrummet har de grönvita däremot inte mycket att hämta. Högst trolig etta men finns tecken över är det understreckade krysset ett sunt komplement.

3. Ferencvaros - Zalgiris 1
Även i Budapest råder det klasskillnad där Ferencvaros har en betydligt högre kapacitet än litauiska Zalgiris. Kristoffer Zachariassen och Stjepan Loncar är två riktigt spännande nytillskott men det är högst oklart huruvida duon är tillgängliga redan här. Istället är det rutinerade Robert Mak som ska visa vägen för ungrarna. Zalgiris gjorde det väl i den förra omgången då nordirländska Linfield besegrades komfortabelt. Detta blir ett klart tuffare test och här gäller det att skaffa så bra förutsättningar som möjligt till returmötet. Ettan är en given utgång.

4. Rapid Wien - Sparta Prag 1
Ett intrikat möte stundar på Allianz Stadion. För andra säsongen i följd säkrade Rapid Wien andraplatsen bakom överlägsna Salzburg i Tipico Bundesliga. Fjolårssuccén Ercan Kara finns kvar i klubben och har sett riktigt vass ut under försäsongen. Dessutom har meriterade Kevin Wimmer anlänt från Stoke. Sparta Prag har dock ett ess i rockärmen i form av Adam Hlozek. 18-åringen har haft en sanslös utvecklingskurva och efter hans makalösa säsong i fjol har tonåringen sannerligen många blickar riktade mot sig. I övrigt är gästernas trupp inte direkt märkvärdig där tjeckernas möjligheter främst finns i returmötet. 1X prioriteras.

5. Falkenberg - Jönköping 2
Vi hade höga förväntningar på Falkenberg inför säsongen där kvalitetsspelarna Edi Sylisufaj och Adam Bergmark-Wiberg skulle föra hallänningarna tillbaka till Allsvenskan. Men efter elva spelade omgångar placerar sig FFF näst sist i tabellen med ynka tio pinnar plockade. Med det sagt gick det att se framsteg innan uppehållet där inte minst ovan nämnda Bergmark-Wiberg började komma igång. Jönköping Södra har visat betydligt mer vilket kommer som en överraskning då flera tongivande spelare lämnade inför säsongen. Nytillskottet Robin Book har dock fått igång maskineriet och framåt är anfallsduon Adrian Edqvist samt Eric Omondi sylvassa. Vid rimlig streckning är tvåan ett spikalternativ.

6. Costa Rica - Jamaica 2
På Exploria Stadium stundar en kamp om förstaplatsen i Grupp C där såväl Costa Rica som Jamaica redan har säkrat avancemang. De sistnämnda har, i vår mening, högst kapacitet av de två där offensiven i synnerhet sticker ut. Då syftar vi i synnerhet på Bayer Leverkusen-stjärnan Leon Bailey. Värdskapets rutin väger dock tungt i dessa sammanhang och spelare som Bryan Ruiz samt Joel Campbell har flera säsonger i den europeiska toppfotbollen. Ovisst är bara förnamnet och vi ser gärna att samtliga tecken synas på kupongen.

7. Honduras - Qatar X
Även Honduras har slutspelsplatsen säkrad efter två inledande segrar. För att säkra förstaplatsen krävs dock ett oavgjort resultat och det är ett scenario som Qatar kommer vara belåtna med likaså. “The Maroon” behöver nämligen åtminstone en poäng för att garantera andraplatsen. Noterbart är att Honduras får klara sig utan sin stjärna Alberth Elis som klev av skadad mot Panama. Vi inleder från mitten och vid gardering är det främst tvåan som tilltalar.

8. Sverige D - USA 2
Tuffast möjliga uppgift väntar för det svenska damlandslaget i OS premiäromgång. Det är nämligen de regerande världsmästarna USA som står för motståndet. Rutin saknas knappast hos gästerna där bland andra Carli Lloyd, Megan Rapinoe och Alex Morgan finns tillgängliga. Inbördes möten tenderar dock att vara relativt jämna även om “The Stars and Stripes” allt som oftast drar det längsta strået. Då svenska folket spelar med hjärtat och erbjuder strålande spelvärde på tvåan råder det dock inga tvivel om att denna ska singlas.

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Kupongens kassaskåp
USA
USA har dominerat den internationella scenen under en längre period nu och kliver in som storfavoriter även i detta mästerskap. Sverige är en av huvudutmanarna och brukar bjuda upp till dans men här är svenska folket på tok för partiska i sin streckning.

Varningens finger!
Midtjylland
Celtic befinner sig mitt i försäsongen och det finns en hel del frågetecken gällande skottarnas försvar. Midtjyllands främsta möjligheter att avancera finns på hemmaplan men visst ska danskarna kunna överraska och med ypperligt spelvärde på tvåan är denna ett givet tecken på kupongen.144 rader
1. Celtic - Midtjylland 1x2
2. D. Zagreb - Omonia Nicosia 1x
3. Ferencvaros - Zalgiris 1x
4. Rapid Wien - Sparta Prag 1x
5. Falkenberg - Jönköping 2
6. Costa Rica - Jamaica 1x2
7. Honduras - Qatar x2
8. Sverige D - USA 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto