Topptipset Tips Tisdag 21/7

Publicerad på 21 Jul 2020 - 00:13

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jul 2020 - 00:13

Tisdagens Topptips sträcker sig över två dagar och innehåller bland annat livsviktiga matcher för både Watford och Aston Villa. Bidrag hittas även från Allsvenskan, Serie A och Primeira Liga innan ett toppmöte från den norska andraligan tar oss i mål. Avanti!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 21/7


1. Watford - Manchester City 2
Vi inleder i London där Watford inte alls hade någon lycka i fredags. 1-3 i baken mot West Ham resulterade i att styrelsen något kontroversiellt sparkade Nigel Pearson med endast två omgångar kvar att spela. Tre poäng är glappet som skiljer ner till Aston Villa under strecket, och det blir en gastkramande avslutning för The Hornets. Oavsett vem som tar över rodret blir det här dock en övermäktig uppgift. Manchester City pulveriserade värdarna i det vändande mötet (8-0), och även om siffrorna inte lär bli lika stora den här gången är tvåan odiskutabel.


2. Aston Villa - Arsenal 2
Mikel Artetas intåg börjar äntligen bära frukt i Arsenal. Både Liverpool och Manchester City har besegrats inom loppet av en vecka och segern mot City innebar också att The Gunners nu är framme i finalen av FA-cupen. En del slitna ben kan säkert finnas hos de rödvita som kommer hit med två dagars mindre vila jämfört med Aston Villa. Värdarna är tre poäng om fel sida av giljotinen, men att det ska bli en fullpoängare för Birminghamlaget här känns långsökt. Besökarna har förkrossande inbördes statistik och får lirare som Aubameyang och Saka ytor att ställa om på mot ett desperat Villa kan det här bli åka av. X2 är ett lås på Villa Park.


3. Häcken - AIK 1
AIK fick bara 2-2 mot Varberg och tränare Norling var allt annat än nöjd med sitt lags uppträdande. Nog för att spelsättet är nytt och att nya direktiv tar tid att sitta i ryggmärgen, men klart är att det tidigare så trygga Gnagar-försvaret inte är att känna igen. Här får dessutom Karol Mets stanna hemma i huvudstaden sedan han stämplat in i botstugan. Häcken lyckades inte följa upp Elfsborgs-krossen med mer än en pinne mot Östersund, men Getingarna får ändå ses som favoriter inför detta möte. Irandust och gubbarna löser nya poäng.


4. Djurgården - Östersund 1
De regerande svenska mästarna svajar en hel del i prestationerna. Senast blev det torsk mot Elfsborg efter ett dråpligt självmål signerat Une Larsson i slutminuterna. Här förväntas inget annat än en klar seger mot Östersund, men att Blåränderna ska fixa en beställningstrea är inte helt givet. ÖFK kommer från en pinne mot Häcken och visade även i kampen mot Malmö att de inte är någon slagpåse i Allsvenskan det här året. Krysset betalar riktigt bra och bör definitivt finnas med från start.


5. Atalanta - Bologna X
Atalanta har charmat hela fotbollsvärlden med sin frejdiga offensiv, men mot Hellas Verona fick Gasperini och company vända hem med endast en pinne. Det var ett hårt slag mot Scudetto-drömmarna, och nu dras även Bergamoklubben med en del bekymmer. Hateboer är avstängd och dessutom ser Ilicic ut att missa denna batalj på grund av skada, två kännbara avbräck. Bologna saknar Dijks, men i övrigt har Mihajlovic möjligheter att ställa ett slagkraftigt lag på banan. Kommer besökarna upp i samma nivå som i triumfen borta mot Inter (2-1) i början av juli ska de kunna ställa till med problem även här. Den hårt streckade ettan kräver garderingar.


6. Sassuolo - Milan X
Milan gör en riktigt stark sommar och tack vare fyra segrar på de fem senaste ser nu Rossoneri ut att kunna ge Roma en rejäl kamp om femteplatsen. Zlatans betydelse för de rödsvarta ska inte underskattas och frågan är om svensken stannar ytterligare en säsong i Milano? Här väntar dock en lurig uppgift mot ett starkt Sassuolo. De Zerbis extremt passningsskickliga gäng har slagit Lazio och luggat Juventus på poäng sedan mitten av juli, och att de ska kunna få något med sig från detta möte känns inte som någon utopi. Alla tecken ska med och vänstersidan ska jobbas in!


7. Sporting - Vitória Setúbal 1
Vitória Setúbal går mest och längtar efter att säsongen ska ta slut i Portugal. Sex raka nederlag innebär att kontraktet hänger på en skör tråd inför de två avslutande omgångarna. Gästernas möjligheter att vända på trenden ser heller inte särskilt ljusa ut inför resan till huvudstaden. Sporting innehar just nu tredjeplatsen som innebär Europa League-gruppspel, men de grönvita jagas i allra högsta grad av Braga. Formraden 3-1-1 vittnar dock om att Sporting är med på noterna och får vi en etta i trakter omkring 70 procent är det bara att trycka av spikpistolen.


8. Ranheim - Tromsö 2
Efter tre omgångar av OBOS-ligaen vankas det redan tidig seriefinal på EXTRA Arena i Rosenborg. Både Ranheim och Tromsö har siktet inställt på toppstrid hela säsongen då de trillade ur högstaligan ifjol, och så här långt har båda aktörerna infriat förväntningarna. Gästerna har ett mördande övertag sett till inbördes statistik med fem raka viktorior, men mot målglada Ranheim går det inte att spika av tvåan med endast en historisk synvinkel. Ta med ettan och missa för allt i världen inte denna holmgång!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Watford går kallt inför avslutningen och här väntar en riktig mardrömsmotståndare. City körde över The Hornets senast och kommer nu uppretade efter uttåget ur FA-cupen mot Arsenal. Tvåan är en bank.


Varningens finger!


Bologna
Bologna är ett högkapabelt lag som får alltför litet förtroende mot Atalanta. Värdarna saknar ett par kvalitativa lirare och högersidan är av högsta prioritet för de som jagar de stora pengarna. Forza Bologna!


144 rader
1. Watford - Man City 2
2. Aston Villa - Arsenal x2
3. Häcken - AIK 1x
4. Djurgården - Östersund 1x
5. Atalanta - Bologna 1x2
6. Sassuolo - Milan 1x2
7. Sporting - V.Setúbal 1
8. Ranheim - Tromsö 12


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto