Topptipset Tips Tisdag 22/6

Publicerad på 21 Jun 2021 - 23:05

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2021 - 23:05

Tisdagens Topptips hämtar två fajter från EM, resten från Division 2. En spännande spridning som bör kunna ge klirr i kassan när lag som Grebbestad ser ut att streckas lågt. Häng med i jakten på åtta gröna!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:591. Tjeckien - England 2
Tjeckien möter England i den avslutande omgången i Grupp D. Matchen spelas på Wembley och i praktiken är det alltså britterna som är hemmalag och inget annat. Det är en fördel som kan komma att behövas då England faktiskt måste vinna för att kliva om tjeckerna i kampen om förstaplatsen. Vid kryss håller Patrick Schicks sällskap undan och det bör man ha med sig när kupongen ska målas. Ännu viktigare är att engelsmännen är ett klart bättre lag och säkerligen vill vinna framför hemmafansen. Motivation och grundkvalité talar för England, X2 räcker.

2. Kroatien - Skottland 1
Vinna eller försvinna i Grupp D där både Kroatien och Skottland behöver en seger efter blott en poäng vardera på de första två gruppspelsmatcherna. Kryss innebär att båda åker ur och således sållas mittenkolumnen bort direkt. I övrigt är det värt att notera att matchen spelas på Hampden Park i Glasgow och inte Zagreb vilket de facto gör skottarna till hemmalag. Det är såklart en välkommen fördel när de regerande vice-världsmästarna från Kroatien ska fällas. Schackrutorna har ett starkt lag på pappret men på planen har de inte riktigt fått till det. Modric, Perisic och Rebic måste steppa upp om det ska bli fortsatt spel. Robertson och gänget (här utan Gilmore på grund av covid) får gälla som underdog, men de ska inte räknas bort. Etta-tvåa.

3. Karlskrona - IFK Hässleholm 1
Division 2 utgör resterande del av kupongen. Kampen mellan Karlskrona
och IFK Hässleholm i Norra Götaland är först ut i en förväntat jämn och målsnål match. Senast lagen möttes slutade det 0-0 och det vore ingen jätteskräll om även detta möte snålar med målen. En visst fördel ska dock ändå ges värdarna, som spelade Division-1-fotboll i fjol, och som hittills plockat full pott på den egna mattan. Truppen håller bra nivå och bör klara åtminstone kryss mot Hässleholm. Gästerna har förvisso inlett säsongen bra rent poängmässigt, men det faktum att de mött idel bottenlag går inte att förbise. 1X räcker i regementsstaden.

4. Ullared - Onsala BK 2
Västra Götalands variant av Division 2 bjuder på nästa fajt där Onsala ger sig ut på en stark resa till Ola-Connys favoritställe, Ullared. Gästerna åkte på en riktig stjärnsmäll i den senaste omgången då serieledande Ängelholm blev för svåra, men i övrigt har det favorittippade laget gått rent den här säsongen. Männen från köpcentrums-meckat har haft större bekymmer och står ännu utan seger efter 0-4 mot Sävedalen senast. Endast två mål framåt har det blivit därtill och visst ska gästerna gälla som klar och tydlig favorit. Bra tvåa.

5. Grebbestad - Vänersborgs FK 1
Grebbestad har startat säsongen i Division 2, Norra Götaland, svagt med sina mått mätt. Säsongsinledningen har det svenska folket tagit fasta på vilket gör att ettan glömts bort. Skärgårdspärlan har huserat i toppen av denna division de två senaste åren, då de slutat tvåa 2019 samt trea 2020 och laget har klart mer kvalité i truppen än vad den tre omgångar gamla tabellen visar i nuläget. Bortasvaga Vänersborg ligger ungefär där de brukar ligga, det vill säga strax under mitten. Med fyra poäng på lika många omgångar är de knappast någon omöjlig nöt att knäcka för de lågt streckade värdarna. Grymt intressant etta!

6. Angered - Lidköping X
Lidköpings senaste match mot tabelltvåan Forward var en svängig historia. Västgötarna visade sin kapacitet, gick ifrån till 3-0 och matchen var till synes vunnen. Så var inte fallet och i andra halvlek tappade de in fyra raka mål till förlust med 3-4 när Forward gick framåt. Tufft såklart, men troligtvis har man lärt sig en viktig läxa inför fortsättningen. Angered har haft bättre flyt med resultaten i inledningen men totalt sett är det inte så stor skillnad mellan dessa lag som procenten gör gällande. Lidköping har chans på poäng och den hårt streckade ettan garderas både tidigt och brett. Alla tecken!

7. Yxhult - IFK Skövde 1
Nykomlingsmötet i Division 2 Norra Götaland mellan Yxhult och IFK Skövde står näst på tur. Bägge gäng har startat säsongen stabilt och efter tre respektive fyra spelade matcher parkerar de i mitten. Här och nu ser ingetdera lag ut att vara i farozonen vad gäller nedflyttning, speciellt inte hemmalaget som i den senaste omgången plockade ner dåvarande tabelltrean Gauthoid med klara 3-0 på bortaplan. Kommer de upp i likanande nivå bör de plocka poäng även här. Yxhult ska gälla som knapp favorit, 1X spelas.

8. Friska Viljor - Täfteå 1
Friska Viljor från Örnsköldsvik välkomnar Täfteå för tisdagens sista match. Gästerna från utkanten av Umeå är ett av seriens formsvagaste lag med tre förluster i facit över de fyra senaste fajterna. Även här ser det ut att bli tufft när de möter sitt boogey-team på bortagräs. FV har vunnit de fyra senaste inbördes mötena och trots att också värdarna haft en knepig säsongsinledning så är känslan att de löser minst ett kryss här. 1X avslutar.

Kupongens kassaskåp
Grebbestad
Något kassaskåp är det måhända inte, men för den som jagar utdelning är de senaste årens absoluta topplag ett strålande drag. Grebbestad är ett i grunden bättre lag än Vänersborg och ska ha kanonchans att vinna till finfin procent.

Varningens finger!
Lidköping
Lidköping visade att de har höjd i sin senaste match mot Angereds toppkonkurrent BK Forward. Om de lärt sig att inte slappna av i förtid kan de utan tvekan störa även göteborgarna. Tvåan måste med.144 rader
1. Tjeckien - England x2
2. Kroatien - Skottland 12
3. Karlskrona - Hässleholm 1x
4. Ullared - Onsala BK 2
5. Grebbestad - Vänersborg 1
6. Angered - Lidköping 1x2
7. Yxhult - IFK Skövde 1x2
8. Friska Viljor - Täfteå 1x

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto