Topptipset Tips Tisdag 23/6

Publicerad på 23 Jun 2020 - 01:10

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2020 - 01:10

Fyra matcher från den andra omgången av Superettan tar plats på tisdagens Topptips. Två möten från Premier League och ett varsitt bidrag från Serie A och La Liga ska även avhandlas i jakten på en helgrön kupong. Så här lyder analysen!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 23/6


1. Tottenham - West Ham 1
Vi börjar med ett London-derby från Premier League där José Mourinhos Spurs bör kunna lösa en efterlängtad triumf. Tottenham såg helt okej ut i återstarten mot Man United som slutade 1-1. Nu när Harry Kane är tillbaka i spel bör man definitivt kunna räkna med att Spurs rycker upp sig från i våras. Dele Alli är även tillbaka i spel efter sin tidigare avstängning. West Ham har varit ett sorgligt gäng den här säsongen och The Hammers ligger onekligen pyrt till i tabellen. Truppen ser inte alls sammansvetsad ut och frågan är om David Moyes har vad som krävs för att hålla klubben kvar i det engelska finrummet? Oklart. Något som känns mer givet är att West Ham bör få det svårt i norra London. 1X räcker långt.


2. Leicester - Brighton 2
Under Graham Potter har Brighton spelat en väldigt trevlig fotboll och topparna har varit rätt höga. Givetvis var Fiskmåsarnas triumf mot Arsenal i återstarten ett stort styrkebesked. Brighton har bara kammat noll i en av de sex senaste matcherna och på King Power Stadium bör gästerna ha rimlig poängchans. Leicester ska såklart hållas högre men Brendan Rodgers gäng har tappat en hel del fart sedan årsskiftet och senast fick de så kallade Rävarna nöja sig med 1-1 mot Watford. Ricardo Pereira är fortfarande skadad och till dessa skeva streck blir det omöjligt att backa favoriten. Plocka med skrällen!


3. Hellas Verona - Napoli X
I Serie A har nykomlingen Hellas Verona imponerat stort. Ivan Juric försvarsspel har varit mer eller mindre felfritt och de så kallade Mastifferna har faktiskt häng på Europaplatserna. Hellas är ligans fjärde bästa hemmalag och faktum är att det endast är topp trion som släppt in färre mål än Juric mannar i Serie A den här säsongen. Napoli vann Coppa Italia förra veckan så visst finns det risk för en viss mättnad hos gästerna. Gennaro Gattusos mannar är redan klara för Europa League och har därför inte speciellt mycket att spela för i ligaspelet. Tickar tvåan över 50 procent är det inte alls fel att slopa favoriten på Bentegodi.

4. Levante - Atlético Madrid 2
I La Liga ställs Valencia-klubben Levante inför en svår uppgift på Estadio Camilo Cano. En arena som är beläget 15 mil utanför Valencia, således är hemmaplansfördelen kraftigt reducerad i det här mötet. Atlético Madrid har växlat upp sedan återstarten och innehar i skrivande stund tredjeplatsen i det spanska finrummet. Diego Simeones försvarsspel är som bekant väldigt stabilt samtidigt som Félix, Carrasco, Morata och Diego Costa visat fin form sedan serien återupptogs. Får vi Atlético omkring 65 procent är det bara att spika av favoriten i La Nucia.


5. Trelleborg - Öster 1
Trelleborg inledde med en väldigt övertygande triumf i Superettan. Skåne-laget besegrade topptippade Halmstads BK i premiären med 1-0 på Örjans Vall. Resultatet var kanske inte helt rättvist men att vinna och hålla nollan borta mot seriefavoriten imponerar givetvis. Östers IF kvalade sig kvar i serien i fjol med nöd och näppe. Dennis Velic spelarmaterial bör hålla lika liknande kvalité som förra säsongen och på Vångavallen lär smålänningarna vara nöjda ifall de lyckas ta poäng. Senaste gången Öster besegrade Trelleborg var 2012. 1X.


6. Dalkurd - AFC Eskilstuna 1
Dalkurd var det bättre laget i premiären mot Akropolis (0-0) och när AFC Eskilstuna reser till Uppsala ska de grönklädda ha toppchans att lösa tre poäng. Det är nämligen kris i AFC som torskade premiären mot Västerås SK med 0-1, då med blott fyra gubbar på bänken. Björkman, Ljungberg och Rödin har drabbats av corona, Jemal, Hartzell och Somi har även visat liknande symtom. Därmed lär det bli svårt för Özcan Melkemichel att ens få till en startelva på Studenternas IP. Ettan är både sannolik och spelvärd – given spik!


7. Jönköpings Södra - Ljungskile X
Ljungskile SK, som tränas av klubblegendaren Jörgen Wålemark, är tillbaka i Superettan. LSK torskade premiären mot Örgryte IS med 2-3 men de grönvita såg inte alls så tokiga ut i den första omgången. Kommer de upp i samma nivå på Stadsparksvallen kan mycket väl Brännans Jönköpings Södra få problem. Värdarna var det spelförande laget mot GAIS i premiären men det blev detta till trots förlust med 0-1 på Gamla Ullevi. J-Södra lyckades inte alls få det att lossna i den sista tredjedelen mot GAIS:s parkerade buss, något Wålemark definitivt har koll på. Så räkna inte bort LSK. Detta bör garderas hela vägen.


8. Örgryte - Halmstad 2
Segertippade Halmstads BK fick däng med 0-1 i hemmapremiären mot Trelleborg. Inte alls vad Magnus Haglund hade hoppats på, men spelmässigt såg HBK ändå rätt lovande ut. Med spelare som Allansson, Djuric och Wiedesheim-Paul finns det såklart stora förväntningar på de blåsvarta som vann de fem sista matcherna av Superettan förra säsongen. Örgryte hade problem med nykomlingen Ljungskile SK i den första omgången och känslan är att det blir tuffare mot ett revanschsuget HBK. Tvåan streckas därför först på Gamla Ullevi.


Kupongens kassaskåp


Dalkurd
AFC har drabbats av flera coronafall och tränaren Özcan Melkemichel ser ut att få problem med att ens mönstra en startelva i Uppsala. Således ska givetvis Dalkurd ha toppchans på tre poäng. Glasklar spik!


Varningens finger!


Brighton
Leicester har inte alls spelat med samma självförtroende under 2020 och har Brighton en bra dag kan mycket väl Graham Potter slå Brendan Rodgers på fingrarna.


144 rader
1. Tottenham - West Ham 1x
2. Leicester - Brighton 1x2
3. H.Verona - Napoli 1x
4. Levante - A.Madrid 2
5. Trelleborg - Öster 1x
6. Dalkurd - AFC Eskils. 1
7. Jönköping - Ljungskile 1x2
8. Örgryte - Halmstad x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto