Topptipset Tips Tisdag 25/5

Publicerad på 24 Maj 2021 - 22:21

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Maj 2021 - 22:21

Det är, om man ska vara helt ärlig, något av en kantboll till kupong som föräras oss under tisdagen. Stålarna ska dock in lagom till löning och således är det bara att tugga i sig när Topptipset angör Island samt den sista gruppspelsomgången i Copa Libertadores. Vi ska sätta åtta rätt!

Spelstopp: 21:141. Leiknir Reykjavik - FH Hafnarfjördur 2
Islänningarna kan sin produktplacering. Nykomlingen Leiknir Reykjavik tog steget upp till Pepsiligan från Inkassodivisionen i fjol och efter fem matcher parkerar de i mitten av tabellen. Här slutar dock det roliga, fjorlårstvåan FH Hafnarfjördur är ett av ö-nationens allra mest kompetenta lag och de har inlett året fint. Efter fem spelade omgångar har de redan plockat dubbelt så många poäng som Reykjavik och precis som oddsen antyder lär avståndet knappast bli mindre under tisdagen. Högerstreck gäller.

2. Víkingur - Fylkir 2
Det är föga förvånande Reykjavik som huserar de allra flesta isländska klubbarna. Vikingur och Fylkir är inga undantag och det är således ett derby vi har att göra med på Víkingsvollur. Vikingarna, med svenskbekantade åldermannen Kári Àrnasson i mittbackslåset, brukar stå sig ganska bra på den egna mattan. Där har de 4-0 på sina två första matcher men här verkar hemmalaget få lite för högt förtroende. Gästande Fylkir slutade elva poäng före värdföreningen i fjol och ska ha bättre chanser än strecken gör gällande. Rensaren till höger måste med, även om alla tecken föredras.

3. KR Reykjavik - HK Kópavogur 1
HK Kópavogur är knappast ett lag som skrämmer Reykjaviks nästa bidrag på kupongen. Det gästande gänget har endast plockat två poäng på de fem första försöken den här säsongen och det blir högst troligt inte fler under tisdagen. KR har inlett lite knackigt med deras mått mätt, men de var med och krigade i toppen i fjol och med 2-0 i ryggen från den senaste bortamatchen mot FH Hafnarfjördur (dåvarande serieledaren) finns ambitionen att göra detsamma under 2021. Strålande spikläge.

4. River Plate - Fluminense X
Över till Buenos Aires, Argentina. Copa Libertadores är i senare skedet av gruppspelsfasen och efter River Plates kontrollerat kompetenta start behöver de bara klara en pinne för att säkra gruppsegern. Bra läge för 2018 års mästare med andra ord, men för Fluminense är läget knepigare. Om brassarna misslyckas med att vinna samtidigt som tredjeplacerade överraskningen Junior tar tre poäng mot ett avsågat Independiente bommar storklubben slutspel. En risk som är överhängande med tanke på utgångsläget i den argentinska huvudstaden. 1X måste ges företräde.

5. Independiente Santa Fe - Atlético Junior 2
Atlético Junior besegrade Fluminense senast och har därmed skaffat sig ett ypperligt läge inför avslutningen. Vinner Atléti matchen på den neutrala mattan i Ecuador (flyttad från Colombia på grund av de omfattande oroligheterna i landet) är de klara för slutspel på någon av ovan nämnda bjässars bekostnad. Bättre läge är svårt att önska sig på förhand för vasse målmannen Miguel Angel Borja Hernandez & co, men det verkar gemene tippare missat. Junior ser ut att bli gravt understreckade trots att de har både motivation, kvalité och form i sin ringhörna. Ruggig tvåa!

6. Cerro Porteno - América de Cali 1
Cerro Porteno och América de Cali gör upp om andraplatsen i Grupp 8. För att Cali från Colombia ska nå dit krävs en seger medan Porteno från Paraguay kan bida sin tid med vetskapen om att det räcker att matchen slutar som den började – med kryss. När lagen möttes i det vändande mötet i dansmeckat Cali var det Cerro som visade klassen och valsade hem med klara 2-0. Colombianerna var aldrig nära då och det skulle förvåna om de lyckas bättre denna gång när de målsnåla och kontringsstaka paraguayanerna parkerar bussen i huvudstaden Asunción. 1X räcker långt.

7. Racing Club - CA Rentistas 2
Skrällvarning utfärdas i Buenos Aires där Rentistas ska försöka fälla redan slutspelsklara Racing Club. Ingen omöjlighet med tanke på värdarnas motivationsläge och inte heller någon omöjlighet om man ser till den senaste matchen mellan lagen. Matchen i Montevideo såg länge ut att sluta med seger för CA och det var bara ett sent kvitteringsmål, i 89:e minuten närmare bestämt, som gjorde att Racing kunde plocka poäng. Kommer gästerna upp i liknande standard under natten till onsdag som de gjorde då finns goda chanser till en rejäl rensning bland kupongerna mot ett omotiverat Racing. Helgardera och håll tummarna för skrällen.

8. Sao Paulo - Sporting Cristal 1
Även Sao Paulo har säkrat en plats i slutspelet. I den brasilianska miljonstaden ska det dock vara större skillnad mellan lagen än i den argentinska diton ovan. Sao Paulo, rattade av ingen mindre än måltjuvslegendaren Hernán Crespo, har sett sanslöst stabila ut under de fem inledande gruppspelsmatcherna – på vilka de endast släppt in två mål. Sporting Cristal från Lima, Peru, har släppt in fem fler på lika många matcher och lägger man till att de dessutom bara mäktat med tre framåt förstår man att klasskillnaden är stor, inte minst i kontinentalspel där gästerna bara vunnit två bortamatcher sedan 2006. 1X är mer än tillräckligt.

Kupongens kassaskåp
KR Reykjavik
Huvudstadslaget bör inte ha några större problem med nästjumbon Kóvavogur. Värdarna håller, till skillnad från gästerna, hög isländsk nivå och när ettan finns till dessa streck är det inte läge att vila på hanen.

Varningens finger!
Rentistas
Det går att tälja värde i den argentinska huvudstaden. Racing har inget att spela för och det är sällan ett vinnande koncept. Rentistas visade framfötterna i det senaste mötet, tvåan måste med.144 rader
1. Leiknir - Hafnarfjördur x2
2. Víkingur - Fylkir 1x2
3. KR Reykjavik - Kópavogur 1
4. River Plate - Fluminense 1x
5. Inde. Santa Fe - At.Junior 2
6. C.Porteno - Am. de Cali 1x
7. Racing Club - Rentistas 1x2
8. Sao Paulo - Sp.Cristal 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto