Topptipset Tips Tisdag 27/7

Publicerad på 27 Jul 2021 - 08:06

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jul 2021 - 08:06

Tisdagens upplaga av Topptipset är en tvådagarsmeny som innefattar ett antal olika tävlingar. Startskottet sker i Helsingfors där Malmö FF strider i Champions League-kvalet, därefter vankas kvällsmackor från Superettan. OS för herrar bidrar med två duster under onsdagen. Åtta rätt bör ge bra pröjs!

Spelstopp: 17.591. HJK - Malmö FF 2
Jon Dahl Tomasson är en rutinerad man som vet vad som krävs för att en trupp ska hållas fräsch. Inte mindre än sex spelare vilades i helgens serielunk mot Mjällby mellan de två kvalkamperna mot HJK. Förra veckans 2-1-seger var odiskutabel sett till all tänkbar statistik men finnarna var läskigt nära att nypa en pinne på Stadion i Malmö. Det råder ingen tvekan om att MFF är det bättre laget, det bör ge utslag i Helsingfors dit Christiansen och Colak kommer med pigga buggar. Finnarna måste gå framåt i returen och då har Tomassons trojka ett kanonläge att åter såra huvudstadslaget. Stabil starttvåa.

2. Flora Tallinn - Legia Warszawa 2
Den polska representanten i mästarturneringens kvalspel har en gyllene situation inför trippen till Baltikum. Legia Warszawa imponerade storligen genom att lägga regerande norska mästarna på rygg både hemma och borta i föregående runda. Efter 2-1-vinsten hemma mot Flora Tallinn har Michniewicz mannar åter satt sig i förarsätet. Flora agerar underhundar även i returen, med endast balter i bygget bör det bli lurigt att kliva fram i banan på A. Le Coq Arena när Legia kan släppa loss sina brassar och portugiser i djupled. Firma Emreli/Luquinhas sänkte de skadeskjutna baggarna i Bodö och till korrekta streck ges fullt förtroende till en favorit i repris. Tvåan bankas in.

3. Zalgiris - Ferencváros 2
Förarsätet är bekvämt även för Ferencváros efter 2-0-vinsten hemma i Budapest. Ungrarna vann både hemma och borta mot Prishtina med god marginal och ser ut att upprepa bedriften här i andra kvalrundan. Zalgiris hade tur med lotten i första rundan då Linfield från Nordirland svarade för motståndet, Ferencváros med pjäser som Mak, Nguen och Somalia erbjuder en helt annan nöt att bita i. Virtuoserna från Vilnius var aldrig nära att hota Strogers sällskap på Groupama Stadium och mer än kryss i returen kan knappast värdarna hoppas på. X2 är ett äkta lås.

4. Omonia Nicosia - Dinamo Zagreb 2
Medelhavsmatchen i Nicosia innehåller gott om profiler i båda läger. Värdlaget styrs av VM 94-hjälten Henning Berg, hans landsman tillika ex-göteborgaren Mix Diskerud håller till centralt på cyprioternas tremannamittfält. Kanske skulle Berg ha låtit bli att byta ut Mix efter en timmes spel på Maksimirstadion i förra veckan, Dinamo Zagreb satte därefter både 1-0 och 2-0. Det kryllar av klass hos kroaterna där Krznar kan bolla med landslagsstjärnor som Livakovic, Orsic samt Gavranovic. Till saken hör att Dinamo fick maxutdelning i första fighten plus att Omonia är riktigt hemmastarka, något lag som Olympiakos och Crvena Zvezda fick smaka på under fjolårets Europaspel. Tvåan cirkulerar i skrivande stund kring 65 procent och då är den icke singelbar. Alla tecken!

5. Öster - Jönköpings Södra 2
På blågul mark serveras ett småländskt supermöte mellan klassiska Öster och frejdiga Jönköpings Södra. Värdföreningen slutade på den försmädliga fjärdeplatsen i förra årets upplaga av Superettan, av årets inledande tolv rundor att döma blir det ingenting annat än mellanmjölk 2021. Blott tio gjorda mål är för skralt och innebär en mittenplacering inför derbyt på Visma Arena. Jönköpings Södra kom trea i fjol och har pangat in dubbelt så många baljor som Öster. Anfallet med Book, Omondi och Hamidovic håller högsta snitt på denna nivå. Gästerna har kammat in 16 pinnar av de senaste 18 möjliga och erhåller dessutom en förkrossande fördel vad gäller inbördes möten. Fyra raka derbyn har slutat med grönklädd viktoria. Tvåan är troligast.

6. Helsingborg - Falkenberg X
Derbi della Henke Larsson! Fjolårets två allsvenska nedflyttningslag har inlett vacklande på undervåningen, i synnerhet Falkenberg. Mot Jönköping senast hade FFF ledningen både en och två gånger men kvällen slutade ändå i moll för Tobias Tuvessons trojka som därmed förankrats under giljotinen. Helsingborg kommer från en torskmåltid här hemma mot IFK Värnamo och skåningarna har visat vitt skilda ansikten beroende på spelplats. På bortabana är Jörgen Lennartssons lag ligans enda obesegrade manskap men på Olympia har värdarna dragit dött i hälften av striderna. Fyra raka inbördes möten har slutat med delad ära, jag finner åter krysset som det mest troliga tecknet. Bongens mest givna helgardering.

7. Tyskland - Elfenbenskusten 2
Agnarna ska sållas från vetet i OS-grupperna, de flesta lag har alltjämt chansen att avancera till kvartsfinal. Kombattanterna på Miyagi Stadium är något reducerade, Tysklands Pieper sitter i utvisningsbåset tillsammans med Elfenbenskustens Kouassi. Avbräcket bör vara snäppet tyngre för tyskarna då stoppklossen från Bielefeld gjorde 30 matcher i Bundesliga den gångna säsongen. Å andra sidan har Die Mannschaft redan läckt in sex bollar på två gruppspelsmatcher. Elfenbenskusten ser mer solida ut och har bara släppt in ett mål hittills. Krysset räcker för ivorianskt avancemang och när ettan överstreckas blir valet enkelt. X2.

8. Spanien - Argentina 1
Det är svårt att vara mer solid än vad Spanien varit. EM-keepern Unai Simon har inte ens behövs duscha, La Roja har bara haft ett skott mot sin rödgula bur på 180 minuters spel. Med fyra pinnar på kontot räcker det med en poäng mot Argentina för att spanjackerna ska avancera till slutspelet. Den argentinska premiären var likblek då de blåvita förlorade med ett par bollar mot Australien som stod i sju gånger degen. Batistas boys följde upp med en håglös leverans även mot Egypten där de tre pinnarna erövrades med mycket möda och stort besvär. Solklar vänsterfattning i Saitama.

Kupongens kassaskåp!
Legia W
Flora Tallinn störde Legia Warszawa mer än förväntat på polsk mark men nu när öppna spjäll är att vänta lär klasskillnaden ta ut sin rätt. Polackerna vann mot Bodö/Glimt både hemma och borta, “The Militarians” gasar även i medvind.

Varningens finger!
Falkenberg
Helsingborg är synnerligen svaga på eget gräs och blir knappast stärkta av att sportchefen är ute på stan för att utkämpa spontana street fights mot dörrvakter. Falkenberg har ett gyllene läge att fixa högtryck i kuponghögen!144 rader
1. HJK - Malmö FF x2
2. Flora Tallinn - Legia W. 2
3. Zalgiris - Ferencváros x2
4. Omonia N. - Dinamo Zagreb 1x2
5. Öster - Jönköpings Södra 2
6. Helsingborg - Falkenberg 1x2
7. Tyskland - Elfenbenskusten x2
8. Spanien - Argentina 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto