Topptipset Tips Tisdag 31/8

Publicerad på 31 Aug 2021 - 09:07

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Aug 2021 - 09:07

Tisdagens Topptips bjuder på en salig blandning. Superettan, damernas Champions
League-kval, skotska League Two, engelska National League och VM-kval mellan Kazakstan och Ukraina tar alla plats. Vångavallen är först ut, häng med!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18:591. Trelleborg - Öster 1
Trelleborg gick på en riktig mina mot Falkenberg och laget behöver nu tre poäng för att inte tappa för mycket mark i toppen. Mot Öster ska chanserna anses vara goda. Med den gamla GAIS-hjälten James Keene som trubbig spets har gästerna vunnit blott två av sina elva senaste fajter. Sju av dessa har de lämnat mållösa och även om det inte ringer i egen bur överdrivet ofta heller så är känslan att den pågående formsvackan mer eller mindre gör att säsongen nu handlar om att inte bli indragna i bottenstiden. TFF har mer att spela för, är i bättre form och har hemmaplan därtill. Strecka från vänster.

2. Rosengård - Hoffenheim 2
Den tyska damfotbollen har gått om den svenska sedan länge. Efter att de brittiska storklubbarna spänt musklerna är tyskorna inte riktigt lika dominanta, men jämfört med de blågula lagen står de sig mycket bra. Rosengård är vassa med svenska mått mätt och Seger, Schough med flera håller bra nivå, men fjolårets Bundesliga-trea är på rejäl frammarsch med flera spännande spelare. Exempelvis snittade österrikiskan Nicole Billa över ett mål per match och vann den tyska skytteligan på ett förkrossande sätt i fjol framför en hel drös med spelare från Bayern och Wolfsburg. En tuff kamp väntar vårt svenska bidrag och tvåan rensar för bra för att ignoreras. Alla tecken behövs dock.

3. Real Madrid - Manchester City 2
Kosovare Asllani saknas i Real Madrids hittills viktigaste match för säsongen. Ett positivt Corona-besked är anledningen och det är ett stort avbräck för marängerna som ännu ligger en bit efter i sin damsatsning både i Spanien och Europa. I helgens genrep förlorade de klart hemma mot Real Sociedad (0-2). City har kommit längre och bortsett förlusten mot de regerande Champions League-mästarna Barcelona i våras är de ljusblå obesegrade detta år. Det ändras inte här. X2 räcker mer än väl.

4. Twente - Benfica 2
Vidare till Enschede i Nederländerna där UWCL går vidare. Twente har inte imponerat i inledningen av detta år. I den förra omgången behövde de förlängning för att slå ut serbiska Spartak Subotica och Benfica är ett snäpp upp i nivå. Gästerna tappade bara tre poäng i den portugisiska ligan i fjol och förlusten i dubbelmötet mot Chelsea i Champions League är knappast något för stjärnor som Nazareth och Silva att skämmas för. Högersidan först.

5. Arsenal - Slavia Prag 1
Vänstertrafik gäller i London där Arsenal är flera klasser bättre än sina tjeckiska gäster. Senast dessa lag möttes i ett dubbelmöte vann The Gunners damer med förkrossande 13-2 varav mötet på Meadow Park var en ren och skär asfaltering med 8-0. Klyftan har inte direkt minskat under de två år som gått sedan dess, snarare har de engelska lagen dragit iväg ytterligare. Hade det varit herrlagen som möttes hade skrällen synats men nu är det bara att spika av Miedemas brittiska maskin. Etta!

6. Stockport - Grimsby 1
Den engelska femtedivisionen, National League, är i sin linda. Fjolårets tabelltrea Stockport gör här sin tredje match för säsongen, nyligen nedflyttade League Two-laget Grimsby blott sin andra. Med det sagt är detta två lag som bör vara med och kriga om Playoff när säsongen ska summeras, och vad gäller Stockport kan högre platser än så vara på tapeten. En stor anledning till detta är spelet i egen borg där de stora målskyttarna Reid (skytteligafyra i fjol) samt Rooney (två kassar redan) trivs ypperligt. Här förlorade de bara två av 21 fajter förra säsongen och även nu ska värdarna gälla som favorit. 1X.

7. Cowdenbeath - Stranraer X
Skotska League Two är en oviss historia i stort, men klart är att varken grabbarna från golfmeckat Cowdenbeath eller en av världens allra äldsta klubbar Stranraer (grundad 1870) har något med toppen att göra. Gästerna ligger sist inför detta möte och värdarna, vars hemmaarena Central Park Stadium i utkanterna av Edinburgh har helt sanslösa elva (!) golfbanor inom en kvarts bilfärd, har bara plockat två poäng fler. Den här typen av matcher kan sluta hur som helst och således är det hög tid att brassa på. Alla tecken!

8. Kazakstan - Ukraina 2
En landskamp från onsdagen tar också plats när Gulo Gulos ukrainska banemän i sommarens EM åker till Kazakstan för att möta Grupp D:s sämsta lag. Ukraina har startat gruppspelet ganska slött med tre raka kryss, varav ett kom i det vändande mötet mot just Kazakstan, men de senaste årens europeiska landslagsraket ska ha väldigt goda möjligheter att förbättra det resultatet här. Yaremchuk, Yarmolenko, Malinovski samt Zinchenko sticker ut i en trupp som tog sig till kvartsfinal i somras och som är bättre än kazakerna på samtliga positioner. Detta tappar de inte i jakt på tre kritiska poäng. Tvåa.

Kupongens kassaskåp
Arsenal
Det är nivåskillnad när Prag kommer på besök. Uppbackade av herrlagets Premier League-miljoner tar Arsenals damer jättekliv för var år som går och med tanke på den senaste kölhalningen ska det inte vara något snack. Etta.

Varningens finger!
Benfica
Twente har inte imponerat i öppningen av säsongen och Benfica kan mycket väl få med sig ett bra resultat hem till Lissabon. Tvåan måste med.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Trelleborg - Öster 1x
2. Rosengård - Hoffenheim 1x2
3. Real Madrid - Man City x2
4. Twente - Benfica x2
5. Arsenal - Slavia Prag 1
6. Stockport - Grimsby 1x
7. Cowdenbeath - Stranraer 1x2
8. Kazakstan - Ukraina 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto