Topptipset Tips Tisdag 4/5

Publicerad på 4 Maj 2021 - 08:07

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Maj 2021 - 08:07

Tisdagens Topptips bjuder på blandad kompott, men på lappen är alla lika värda. Semifinalen i Champions League mellan City och PSG blandas med matcher från de lägre ligorna i England, Sverige, Frankrike och Tyskland. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:291. Manchester City - PSG 1
En fransk härdsmälta satte prägel på det vändande mötet i Paris. PSG tog ledningen, men som så många gånger förr föll de ihop som ett korthus. Två minst sagt generösa försvars- och målvaktsingripanden samt en utvisning därtill gav Kevin De Bruyne och Riyad Mahrez chansen att skriva in sig i målprotokollet. Därmed står Manchestermännen redan med ett byxben i final och om Peps gäng har med sig huvudena bör de kunna utnyttja ytorna PSG tvingas ge bort när de jagar mål. Till dessa streck finns ett guldläge både för Guardiolas gubbar och för oss. Finfin etta.

2. GAIS - Öster X
En ny serieledare i Superettan ska utses på Ullevi, vinnaren kliver upp i toppen av tabellen efter fyra spelade omgångar. Gästerna gör sin andra bortamatch i Göteborg för säsongen, den förra slutade med uddamålsseger mot ÖIS, men här blir det tuffare emot. Makrillarna har haft ett halvt helvete de senaste säsongerna men nu verkar de äntligen fått lite lugn i laget som ännu inte släppt in ett mål den här säsongen. Den gamle gaisaren James Keene och övriga i ett favorittippat Öster har något att bita i, och då ska inget lämnas åt slumpen. Helgardera toppmötet.

3. Luton - Rotherham 2
Två måstematcher återstår för Rotherham den här säsongen. För att laget ska klara kontraktet behöver de plocka in tre poäng på Derby som ligger närmast ovanför strecket med en match mer spelad. Ett tufft men inte omöjligt läge, och Luton är ett tacksamt motstånd i sammanhanget. Värdföreningen, som byggt mycket av sin måttliga framgång på att jobba hårt, ligger tryggt i mitten av tabellen och med ena foten i halvt högläge på solstolen lär de knappast förta sig för att roffa åt sig betydelselösa poäng här. Motivation och värdet hittas i högerfilen, börja där.

4. Charlton - Lincoln 1
Från The Championship till League One där Charlton fortsätter jakten på en playoff-plats. Lincoln har redan säkrat sin, vilket bör innebära att de roterar lite för att komma så fräscha som möjligt till kommande slutspel. Det ska Charlton, som räddade en poäng borta mot Accrington den gångna helgen, kunna utnyttja. Värdarna är i god form med blott en förlust på sina 13 senaste matcher och sett till ingångsvärdena är känslan att det ska mycket till för att den sviten försämras. 1X räcker på The Valley.

5. Shrewsbury - Ipswich 1
Matchen på Greenhouse Meadow är endast av Topptipsmässig betydelse, varken The Shrews eller klassikerklubben Ipswich har något att spela för om man tittar till tabellen. Det öppnar för en lite lurig tillställning mellan två jämna men formsvaga lag, där det kan vara läge att låta värdet guida. Ipswich är en förening svenska folket känner igen och de har därför blivit klart överstreckade sett till de allmänna oddsen, där Shrewsbury står som favorit. Tvåan lockar inte över 30 procent, 1X spelas.

6. Blackpool - Doncaster 1
Vidare till Lancashire där Blackpool tar emot Doncaster. Värdarna krigar för att behålla greppet om sin kvalplats till The Championship och går in i matchen i behov av poäng. Detsamma kan inte riktigt sägas om Doncaster som parkerar på en trygg mittenplats, men gästerna är med det sagt inget lag som ska avfärdas helt. Laget kan spela utan press och det verkar passa dem ganska bra, något inte minst ett högmotiverat Rochdale blev varse när de åkte på däng med 2-1 senast. Blackpool har mer att spela för och ska gälla som favorit, men till dessa streck bör ettan inte lämnas ensam. 1X.

7. Holstein Kiel - Sandhausen 2
Zweite Bundesliga pockar på uppmärksamheten i Tyskland där Holstein Kiel och Sandhausen gör upp. Gästerna kommer till matchen i svag bortaform men med ett starkt behov av poäng i botten av tabellen medan ett halvknackigt Kiel krigar för uppflyttning. Två högmotiverade gäng således, vilket öppnar upp för en spännande match där värdarna ska gälla som favorit med reservation. Måstematcher i detta skede av säsongen är sällan några självskrivna historier på förhand och skillnaden mellan lag på den här nivån är inte så stor att det kan motivera den enorma förfördelning värdarna fått bland strecken. In med alla tecken och jobba in skrällen till höger.

8. Le Havre - Toulouse 2
Det gamla svensklaget från Toulouse jagar en plats i Ligue 1 till hösten. Inför mötet mot Le Havre ligger laget trea i tabellen, med goda chanser att avancera uppåt. Bortaformen måste dock förbättras, deras tre senaste matcher har bara genererat en pinne och även om värdföreningen är i dålig form och har mindre att spela för ska favorittvåan inte tas helt för given. Utgå från höger, men plocka gärna med krysset redan från start.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
City vände på steken i Paris och nu ligger vägen till Istanbul öppen. PSG har sett skakade ut både i liga- och Europaspel på senare tid och det mesta pekar mot att maskinen från Manchester är klassen bättre här. Etta.

Varningens finger!
Sandhausen
Sandhausen har blivit helt bortglömda på tisdagens lapp. Tabelläget gör att gästerna kommer kriga för varje meter och med tanke på att värdarna sett långt ifrån odödliga ut på senare tid är det läge att ta höjd. Högersidan måste med!

144 rader
1. Man City - PSG 1
2. GAIS - Öster 1x2
3. Luton - Rotherham 2
4. Charlton - Lincoln 1x
5. Shrewsbury - Ipswich 1x
6. Blackpool - Doncaster 1x
7. H.Kiel - Sandhausen 1x2
8. Le Havre - Toulouse x2I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto