Topptipset Tips Tisdag 6/7

Publicerad på 5 Jul 2021 - 21:27

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Jul 2021 - 21:27

EM och Copa América är framme i semifinal och det är såklart där de riktiga höjdarna hittas. När finallagen ska vaskas fram är det idel toppmatcher som gäller innan tisdagens Topptips rundas av med säsongspremiären av Champions League. Mot åttan!

Spelstopp: 18:59

13 på Stryket, 11 på EU & 8 på Topptipset!
Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!1. Italien - Spanien X
Både Spanien och Italien var outsiders inför mästerskapet men när de riktigt stora favoriterna underpresterat (hela “dödens grupp” rök i åttondelen) har sydeuropéerna stått starka. Med det sagt osar det lite kring krysset när medelhavsderbyt på Wembley går av stapeln. Spanien lär som vanligt äga en hel del boll men med den kroniske målsumparen Morata på topp saknar spanjorerna spets medan Italien, hur märkligt det än kan låta, fortfarande ser ut att sakna något. Inte minst turneringens hittills bästa ytterback Spinazzola som drog av hälsenan senast. Mitten först, men helgarderingen är trots allt att föredra.

2. England - Danmark 1
Det kommer hjem? Efter Eriksens oerhört obehagliga kollaps har vännerna (?) från andra sidan sundet blivit hela fotbollseuropas andra lag. Sympatierna har burit fram Minkland till semifinal och att döma av procentfördelningen kommer det inte stanna där. De svenska stugorna är allmänt sunt skeptiska till britterna, vars högmod är väldokumenterat, men ordentligt osunt optimistiska till dansken som får skyhögt förtroende trots att de saknar sin stora stjärna. Att England ännu inte släppt in mål verkar också gått de flesta förbi. Southgates gäng har imponerat genom att inte imponera i detta EM och när stora sparkapitalet Kane nu börjat hitta smygform känns ettan vass. Till dessa streck blir 1X ett fint lås på Wembley.

3. Argentina - Colombia 1
Blir det Messis mästerskap tillslut? Den lille magikern bar sitt land genom kvartsfinalen med ett mål samt dubbla assist och efter trogen tjänst i 15 år kan man nu knappast missunna mannen det landslagsguld som fram till nu alltid blivit till sand. Colombia måste klaras av på vägen, men det ska inte vara någon omöjlighet. Laget från landet som gett oss Escobar har passerat zenit och i kvarten krävdes straffar för att slå ut ett ålderstiget Uruguay. Med tunga ben blir ett stjärnspäckat Argentina ännu svårare att tas med. 1X räcker långt.

4. Eslöv - Balkan 2
Eslöv hängde mot repen i Division 2 Västra Götaland i fjol och starten på den här säsongen bar tydliga spår av detta. Fjorton baljor plockades ur eget nät på de fyra första fajterna och även om EBK i skrivande stund står uppradade bredvid tre raka trepoängare så är det inget topplag vi har att göra med. Det är inte heller Balkan, men att det ska vara sådan klasskillnad som strecken gör gällande går inte att köpa. Framförda av Rask har gästerna bombat in sju mål på sina två senaste matcher och här står de med god poängchans. X2 är av högsta prio när stålarna ska in.

Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!

5. Cluj - Borac 1
Champions League! Jovars, kvalet till Svampcupen drar härmed igång. Cluj är en gammal räv i dessa sammanhang och laget som mer eller mindre prenumererar på den rumänska ligatiteln har fått en tacksam lottning till att börja med. Bosniska Borac har inte fått känna på den här nivån på ett bra tag och den inhemska ligan har generellt haft svårt att få ut sina lag i Europa på senare år. Borta mot ett rutinerat och kompetent Cluj, som träningsmatchat mot starkt motstånd som Dynamo Moskva och Ludogorets inför, lär inte sviten av svåra år brytas. Högst trolig etta.

6. Zalgiris - Linfield 1
Zalgiris från Litauen tar emot Linfield från Nordirland. Inga fotbollsnationer det sprudlar om, men vännerna från Vilnius importerar relativt friskt och kan på så sätt bygga sig ett slagkraftigt lag. Den hemvändande kroaten Tomislav Kis är ett bra exempel. Efter en ettårig utflykt till Sydkorea är han tillbaka i Zalgris där han skickade in hela 27 mål säsongen 2019. Tillsammans med ghananen Kyeremeh och fransmannen Vidémont bildas en vass offensiv trojka som skjutit laget till toppen av den litauiska ligan. Linfield jobbar mer med en hemvävd tredjesortering av britter och det räcker inte riktigt till i dessa sammanhang. 1X står sig bra.

7. Fola Esch - Lincoln Red Imps 1
Lottningen för Fola Esch från Luxemburg kunde knappast blivit bättre. Lincoln Red Imps, hemmahörandes i Gibraltar är inte på någon vidare nivå. Klubben håller en semiprofessionell standard i den lilla nationen där samtliga lag delar broderligt på arenan Victoria Stadium. Fola vann å andra sidan den luxemburgska ligan före klassiska klubben Dudelange, som i fjol tog sig till gruppspelet av Europa League. Det bör innebära viss klasskillnad. Ettan spikas.

8. Shkendija - Mura X
Jämnare kamp att vänta i det lilla landet med det stora prefixet, Nordmakedonien. I Goran Pandevs spår går Shkendija med siktet inställt på Europa. Mästarlaget har ett par spelare med god landslagsrutin i truppen och det är inte att fnysa åt efter landets insats i sommarens EM. Det är inte heller Mura från Slovenien. Slovenernas fotboll tar kliv för var år som går och i fjol slog de ut danska Aarhus från Europa League. I år är de ännu bättre. Ovisst. Alla tecken.

Kupongens kassaskåp
Fola Esch
Halvtidsproffsen från Gibraltar har inget att hämta i företagsmeckat. På egen matta ska Fola Esch vara både en och två klasser bättre. Ettan spikas till magisk procent.

Varningens finger!
Balkan
Balkan har fått bra fart på offensiven och ska ha goda chanser att störa Eslöv. Bottenlaget från i fjol har sprungit över sin förmåga och till dessa streck måste ettan synas pronto. Högersidan är av högsta vikt.144 rader
1. Italien - Spanien 1x2
2. England - Danmark 1x
3. Argentina - Colombia 1x
4. Eslöv - Balkan x2
5. Cluj - Borac 1
6. Zalgiris - Linfield 1x
7. Fola Esch - Lincoln 1
8. Shkendija - Mura 1x2

Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto