Topptipset Tips Tisdag 7/1

Publicerad på 6 Jan 2020 - 22:41

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jan 2020 - 22:41

Det är dags för ett nytt Topptips som spelas över två dagar. Under tisdagskvällen bjuds vi bland annat på ett derby från Manchester då det vankas semifinal i Ligacupen. Den andra semin spelas under onsdagen mellan Leicester och Aston Villa. Vilka klubbar kan sätta sig i förarsätet inför returerna?

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 20.44


1. Manchester United - Manchester City 2
Old Trafford ställer till med semifinal i Ligacupen. Manchester City har revansch att utkräva efter senaste derbyt då stadens röda lag gick segrande med 2-1 på Etihad för exakt en månad sedan. Det råder ingen tvekan om att City är stadens bästa lag i grunden, sedan senaste derbyt har de ljusblå vunnit sju av åtta tävlingsmatcher. Man United kommer från torsk i ligan mot Arsenal och en mållös historia i FA-cupen mot Wolverhampton. Oavsett rotation ska Guardiolas grabbar gälla som stora favoriter med tanke på truppbredden. Tvåan ser ut att erbjuda mer värde än den borde och kan spikas med trygg hand.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 5.00 - 4.35 - 1.68
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365
bet365/11/"> bet365 livestreamar matchen


2. Doncaster - Shrewsbury X
Vidare mot den engelska tredjedivisionen vid namn League One. Det stundar ett möte mellan tabellgrannar på Keepmoat Stadium. Doncaster har svajat på denna gräsmatta senaste tiden, endast en viktoria har det blivit sett till de senaste fem tävlingsmatcherna. Vinsten mot Oxford på nyårsdagen var efterlängtad för Rovers. Shrewsbury trivs ypperligt på främmande gräs. Endast en gång har The Town torskat på sina senaste tio resor, det var mot League Ones serieledare Wycombe. Motsvarande möte har slutat med bortaseger i två av de senaste tre tillställningarna, den tredje blev oavgjord. X2.


3. Hartlepool - Eastleigh 1
Vi rör oss ner i seriesystemet till National League. Hartlepool United och Eastleigh FC är två klubbar som håller till strax under mitten av tabellen. Pool har åkt på ett par förluster under de senaste veckorna men hemma på Victoria Park är värdarna förhållandevis stabila. Blott två av de tio senaste hemmamatcherna har Hartlepool förlorat. Eastleigh har i sin tur bara vunnit en av de nio senaste matcherna på främmande gräs vilket gör den lågt streckade ettan till en bra utgång. Gardera sedan efter budgeten.


4. Reims - Strasbourg X
På Stade Auguste-Delaune går en kvartsfinal i Coupe de la Ligue av stapeln. Strasbourg är regerande mästare och Le Racing har radat upp fem raka segrar i tävlingssammanhang. Överlag presterar dock gästerna rätt ojämnt och på Auguste-Delaune känns den här cupmatchen väldigt öppen. Reims tränas av David Guion som har fått ut väldigt mycket av små medel. Det rödvita hemmalaget har ett kompakt försvarsspel och på hemmaplan har värdarna förlorat vid blott ett tillfälle den här säsongen. Gardera upp detta!


5. Valencia - Real Madrid 2
Det är semifinal under onsdagskvällen i den spanska Supercupen. Observera att matchen spelas i Saudiarabien. Valencia var ytterst nära att besegra Real Madrid i La Liga i mitten av december på Mestalla. Nu när lagen möts på neutral plan ska det dock vara rätt tydlig fördel för Zinedine Zidanes gäng som kommer från en riktigt bra insats i 3-0-segern mot Getafe. Real är obesegrade i 14 raka matcher och Marängerna har hållit nollan i de tre senaste matcherna, trots att Barcelona bland annat stått för motståndet. Inled med den lågt streckade tvåan.


6. Leicester - Aston Villa 2
Ny semifinal i Ligacupen. Aston Villa har besegrat Crewe, Wolves, Brighton och Liverpools dagis på vägen fram till semin. Dean Smiths lejon har visat rätt fin form på slutet i Premier League, framförallt Grealish som gjorde det avgörande målet i den förra omgången mot Burnley. Villa har dock ett par tunga skador i truppen och på King Power Stadium målas Leicester upp som en skyhög favorit. En alldeles för stor sådan sett till oddsen. Visst har Brendan Rodgers rävar gjort en strålande säsong men Leicester är knappast betrodda till dessa skeva streck. Gå för skrällen och jobba in Lejonen i det engelska djurmötet!


7. Lille - Amiens 1
Kvartsfinalerna i Coupe de la Ligue rullar vidare. Lille firade jul- och nyår med 1-5 i baken från Monaco. Hemma på Stade Pierre-Mauroy är LOSC klart mer stabila. Här har Lille resultatraden 8-2-0 i Ligue 1, därmed var Christophe Galtiers mannar Frankrikes mest framgångsrika hemmalag under höstsäsongen. Amiens är ett bottenlag i det franska finrummet som kommer från en sur straff-förlust mot Rennes i Coupe de France. Gästerna har varit riktigt klena på resande fot under säsongen och i Lille ska man sitta väldigt lugn i båten med 1X.


8. PSG - St. Etienne 1
Sist men inte minst kommer PSG till spel. Parisarna avslutade 2019 med sex raka segrar och i söndags körde PSG över stackars Linas-Montlhery med hela 6-0 i Coupe de France. Detta trots att stjärntrion Mbappé, Icardi och Neymar bland annat vilade. Mot St Etienne förväntas Thomas Tuchel mönstra bästa tänkbara lag och då ska inte de grönklädda gästerna ha en suck på Parc des Princes. När lagen möttes på Stade Geoffroy-Guichard i mitten av december vann PSG med 4-0. Liknande utfall lär det bli i den franska huvudstaden under onsdagskvällen. Banketta!


Kupongens kassaskåp


PSG
Tuchels världslag tillhör den absoluta toppen i samtliga tävlingar. Ett lag som St. Etienne har inte medel för att störa ett ordinarie PSG i Paris. Slösa inga tecken! 


Varningens finger!


Aston Villa
Rodgers rävar blir kraftigt övervärderade. Grealish och hans Aston Villa ska ha betydligt större chanser i den här cupmatchen än vad procenten visar. Den lågt streckade tvåan måste med! 


144 rader
1. Man United - Man City 2
2. Doncaster - Shrewsbury x2
3. Hartlepool - Eastleigh 1x
4. Reims - Strasbourg 1x2
5. Valencia - Real Madrid x2
6. Leicester - Aston Villa 1x2
7. Lille - Amiens 1x
8. PSG - St. Etienne 1

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto