Topptipset Tips Tisdag 9/5

Publicerad på 8 Maj 2023 - 16:17

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Maj 2023 - 16:17

Champions League-semifinalen mellan Real Madrid och Manchester City sätter färg på tisdagens Topptips. Har mesta mästarna det som krävs för att återigen besegra den stora oddsfavoriten? I övrigt hittar vi en hel del go svensk boll samt några skotska playoff-matcher. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Real Madrid - Manchester City 2
I fjol hade Manchester City greppet om Real Madrid i 180 minuter, men i returen klev Rodrygo fram och gjorde två mål på stopptid. Benzema avgjorde sedermera i förlängningen. Trots Real Madrids otroliga track record i den här turneringen är ändå känslan att City är rättmätiga favoriter i det här dubbelmötet. Med Haaland i fronten är britterna tveklöst spetsigare än i fjol. Skadeläget ser även optimalt ut medan Real får klara sig utan Militão som är avstängd. Modric och Benzema har även haft lite skadeproblem de senaste veckorna. Får vi tvåan runt 40 procent är det en gångbar spik att inleda med.

2. Hammarby - Mjällby 1
Martí Cifuentes börjar bli alltmer pressad på Bajens tränarbänk. Efter sex omgångar står Hammarby på fyra förluster och två vinster. Det skedde stora förändringar i truppen i vintras och så här långt har inte alls Cifuentes fått ihop det. Dock ska det sägas att Bajen vunnit sina två hemmamatcher planenligt mot Varberg och Degerfors. Mjällby gör sällan sina bästa insatser på konstgräs, men försvaret är stabilt och ett för dagen skakigt Bajen är absolut ingen given vinnare på Tele2. När lagen möttes i Svenska Cupen blev det gulsvart seger på Listerlandet. Ettan bör garderas med åtminstone skrällkrysset.

3. Värnamo - Varberg 2
IFK Värnamo har precis som Hammarby torskat fyra av sex matcher, trots att de blåvita stått för flera gedigna insatser. Förlusten senast mot BP (0-1) var blytung där stockholmarna avgjorde i den 89:e minuten. Netinho blev utvisad mot BP så brassen är avstängd nu. Jumbon Varberg fick sig en fotbollslektion senast mot Malmö FF (0-6) där det bara var ett lag på banan från start till mål. Men överlag har Varberg varit tajta bakåt, dessutom ska man ha med sig att Jocke Perssons gäng haft en förmåga att plocka poäng i “rätt” typ av matcher. När högersidan spränger många system är det läge att backa underdogen. X2 prioriteras.

4. Landskrona - Helsingborg 1
Skåne-derbyt i Superettan känns öppet. Helsingborg har underpresterat grovt och redan efter tre omgångar fick Granen, Santos och Lindström sparken. Stuart Baxter leder nu HIF som lyckades få med sig en knapp 2-1-seger i den femte omgången mot GAIS, trots att de rödblå var illa ute. Landskrona har sett bättre ut och precis som tidigare säsonger har BoIS varit starka på hemmaplan. De två senaste åren har de vitsvarta torskat blott fyra av 30 hemmamatcher i Superettan. 1X borde räcka långt.

5. Djurgården - Piteå X
Djurgården har stått för en märklig inledning i Damallsvenskan. Blåränderna har vunnit två av sex matcher och vinsterna har kommit mot Rosengård och Häcken – två av förhandsfavoriterna. Poängtappet senast mot Uppsala var en grov missräkning. Det har sett bättre ut för Piteå som fortfarande är obesegrade. Tre raka segrar har det blivit för de rödvita som har anfallarna Anam & Skoog i toppform. Norrländskorna får gälla som favoriter på Stockholms Stadion men till rådande procent är inte tvåan något tecken som spikas. En helgardering är att föredra.

6. Partick Thistle - Queen’s Park FC 1
I kvalet till Premiership väntar en kvartsfinal mellan Partick Thistle och Queen’s Park FC. Notera att de skotska kvalmatcherna spelas som dubbelmöten. Thistle avslutade Championship i vinnande stil och hemma på Fridhill Stadium i Glasgow har inte värdlaget torskat sedan början av februari. Queen’s Park fick smörj på den här arenan för en dryg månad sedan med 0-4 och faktum är att gästerna bara vunnit två bortamatcher det här året. Ettan kan gott spikas.

7. Alloa Athletic - Hamilton X
I kvalet till Championship spelas en semifinal mellan Alloa Athletic och Hamilton Academical på Recreation Park. Alloa landade in på en fjärdeplats i League One medan Hamilton slutade näst sist i andradivisionen. Även fast Athletic har presterat väldigt ojämnt under säsongen borde de ändå ha hyfsade möjligheter i det här dubbelmötet. Det finns nämligen gott om erfarna spelare i truppen som har rutin från den här typen av matcher, bland annat målskytten Connor Sammon som har både Premier League-spel och irländska landskamper på cv:et. 1X liras.

8. Airdrieonians - Falkirk 1
Nästa semifinal går av stapeln på Excelsior Stadium. Här är det League One-trean Airdrieonians som ställs mot tvåan Falkirk. Airdrieonians avslutade grundserien bäst av dessa kombattanter och värdlaget gjorde även flest mål i serien, till stor del tack vare Callum Gallagher som noterades för 22+8 i andradivisionen. Senaste gången lagen möttes var för en knapp månad sedan i Falkirks hemmaborg, då slutade det 2-2. Föga förvånande gjorde Gallagher båda Airdrieonians pytsar. Känslan är att 28-åringen mycket väl kan bli tungan på vågen här. Ettan går först.

Kupongens kassaskåp

Partick Thistle
Partick Thistle gick som tåget i slutet av grundserien medan Queen’s Park dippat tydligt under våren. Senaste mötet slutade hela 4-0 till Thistle för en dryg månad sedan.

Varningens finger!

Varberg
Det lär knappast bli någon walk in the park för Värnamo som sett uddlösa ut framåt. Fyra poängplock efter sex omgångar är inget dåligt facit för Varberg som absolut ska kunna stå upp bra på Finnvedsvallen.

144 rader
1. Real Madrid - Man City 2
2. Hammarby - Mjällby 1x
3. Värnamo - Varberg 1x2
4. Landskrona - Helsingborg 1x
5. Djurgården - Piteå 1x2
6. Partick T. - Queen’s Park 1
7. Alloa Athletic - Hamilton 1x
8. Airdrieonians - Falkirk 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto