Topptipset Tips Tisdag 9/6

Publicerad på 9 Jun 2020 - 02:11

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jun 2020 - 02:11

Innan vi ger oss i kast med mer namnkunnig fotboll runtom i Europa ska tisdagens Topptips avverkas. Portugal, Tyskland, Österrike och Polen ståtar alla med bidrag och det ser ut att erbjudas fint värde direkt i inledningen. Mot åttlingen!

Spelstopp: 17:59. Topptipset Tips 9/6.


1. Gil Vicente - Famalicao 1
Portugal är först ut från startblocken och det är också mötet på Estádio Cidade de Barcelos som är det enda från Primeira Liga. Hit åker Famalicao som fick en rungande återstart då nykomlingarna sensationellt besegrade Porto med 2-1. Pedro Goncalves, mer känd som Pote, slog in segermålet med en dryg kvart kvar och det var sannerligen viktiga poäng för de blåvita. Gästerna skuggar topp-kvartetten i tabellen och när João Pedro Sousas gäng får ligga på omställning är de en livsfarlig motståndare för alla lag. Här blir dock strecken väl högervridna. Gil Vicente är ingen duvunge med inhemska mått mätt och i grunden är det här två jämbördiga lag. Att “Tupparna” då ska streckas ner som underdog köps inte. Allt värde till vänster.


2. Dynamo Dresden - Greuther Fürth 1
Dynamo Dresden lyckades via seger mot nästjumbon Wehen i lördags blåsa nytt liv i deras jakt på nytt kontrakt i Zweite. Stor matchhjälte blev Patrick Schmidt som bidrog med både mål och framför allt assist till den matchvinnande baljan. Tysken blev också lite väl het på gröten då han långt in på tilläggstiden drog på sig sitt andra gula och således missar denna fajt. Tungt för värdarna att sakna Schmidt, men också ruskigt viktigt att vara tillbaka i vinnarspåret när nu Greuther Fürth kommer på besök. Bortalaget har haft en medioker resultatrad sedan ligan drog igång igen, men kanske kan Håvard Nielsen vara tillbaka här? Norrmannen har missat de tre senaste matcherna på grund av hjärnskakning, men han kan nu alltså vara återställd. I så fall ett litet plus för Hrgota och company som famlat med formen. Känslan är att de famlar vidare här, 1x räcker gott.


3. St. Pölten - Admira Wacker 2
Vi förflyttar oss till Österrike där det vankas tre matcher från nedflyttningsrundan. Admira Wacker hänger på en skör tråd och är inför tisdagen en poäng under giljotinen. Corona-uppehållet verkar inte ha gjort besökarna gott då inte ett enda mål kommit i offensiv riktning sedan återstarten. Mörk återstart alltså, men här är i alla fall Sinan Bakis tillbaka från avstängning. Turken har stått för en genomgående stark säsong så här långt och han behövs verkligen i säsongens sluttamp. St. Pölten placerar sig tre poäng ovanför gästerna, men det är inte tack vare spelet på hemmagräs som så är fallet. Blott en seger på tolv försök är uselt och när då procenten ser ut att bli för stor på ettan är värdet till höger lockande att ha med.


4. Swarovski Tirol - Mattersburg X
Swarovski Tirol reste sig senast efter den hemska 0-5 smällen mot St. Pölten i omgången dessförinnan. 1-1 mot Altach var kanske inget att fira, men efter en sådan smäll är det viktigt att få med sig ett okej resultat i ryggen. Värdarna har en poäng ner till Admira Wacker i botten och när nu Mattersburg kommer på besök står det återigen livsviktiga poäng på spel. Gästerna har ett försprång på tre poäng mot Tirol, men det är lite antingen eller när Mattersburg lämnar Burgenland. Raden 5-1-6 vittnar om varför och nu står dessutom en hel drös spelare på fyra varningar, en till innebär avstängning. Svårt att välja sida här, alla tecken bör vara med direkt. 


5. Austria Wien - Altach 1
Det österrikiska äventyret avrundas i huvudstaden. Austria Wien har plockat fyra poäng av sex möjliga sedan ligan drog igång igen och med det skapat välbehövligt andrum nedåt. Kanske kan det få en del tyglar att lossna nu för värdarna som har en viss Christoph Monschein i laget. Anfallaren, som står noterad för 15 fullträffar så här långt, inledde på bänken senast men lär nu vara med från start. Lita på att österrikaren jagar nya mål mot Altach under tisdagen då han satte en kasse i det vändande mötet i februari. Gästerna kommer från två raka 1-1 kamper och lär inte heller ha några problem med att ordna nytt kontrakt vad det lider. Däremot har Altach varit svala på bortagräs under säsongen och bli inte förvånade om det adderas till den redan sju till antalet stora nederlagskolumnen här.


6. Lech Poznan - Pogon Szczecin 1
Vidare till Polen där två omgångar återstår innan Ekstraklasa delas upp i två delar. Lech Poznan och Pogon Szczecin lär inte ha något med ligatiteln att göra, men här är det kamp om viktiga Europa-platser som gäller. Poznan har inte riktigt fått det att stämma sedan återstarten, men med en sådan spelare som skytteligaledaren Gytkjaer i truppen är det bara en tidsfråga innan det lossnar för värdarna som har offensiven som sitt signum. Pogon ligger inför det här mötet ovanför tisdagens motståndare, men det lär det bli ändring på här. Gästerna trivs historiskt väldigt illa på Miejski och mot ett hungrigt Poznan kommer Cibicki och gänget få det tufft. Bra etta.


7. Zaglebie Lubin - Korona Kielce 1
Tiden börjar rinna ut för Zaglebie Lubin. Två matcher återstår av grundserien och i nuläget har “The Coppers” fyra poäng att hämta in för att nå en topp-8 placering. Att kapaciteten i laget för att nå dit finns råder ingen tvekan om, men samtidigt kommer värdarna att behöva en del tur på den korta vägen. I de två senaste matcherna har fyra poäng plockats mot Pogon och Lech Poznan, vilket bara understryker kvaliteten som finns. Nu ställs de orangea mot Korona Kielce, och på förhand är det en överkomlig uppgift. Gästerna kommer från en tung förlust mot Piast Gliwice, de regerande mästarna, och det som i så fall kan motivera gästerna här är den prestationen. Ettan är trolig, men krysset åker med då procenten till vänster är i högsta laget. 


8. Lechia Gdansk - Cracovia 2
Kupongen avrundas i Gdansk där tabellsjuan Lechia Gdansk tar emot sexan Cracovia. Viktiga poäng på spel således då båda lagen i nuläget är vidare till slutspelsrundan. Lechia Gdansk har blandat och gett i båda ändarna den senaste tiden och det är inte ofta en taktisk matchplan som Piotr Stokowiec ger sina adepter. Cracovia är det mer försiktiga laget av de här båda kombattanterna, men gästernas form är inte mycket att hurra över. Sex raka torsk är skandalöst och här lär besökarna försöka stänga varje liten yta ute på planen. Svårlöst, alla tecken är att föredra.


Kupongens kassaskåp


Lech Poznan
Lech Poznan är i grunden ett lag av hög kaliber och här väntar ett motstånd som passat bra genom åren. Pogon har en smickrande tabellposition men prestationerna motsvarar en annan. Framåt Poznan!


Varningens finger!


Gil Vicente
Famalicao är i ropet efter knallen mot Porto men här väntar en annan typ av match. Gil Vicente är likt gästerna nykomlingar och i grund och botten skiljer inget lagen emellan. Kanonläge att gå emot streck-favoriten!


144 rader
1. Gil Vicente - Famalicao 1x
2. D.Dresden - G.Fürth 1x
3. St. Pölten - A.Wacker x2
4. S.Tirol - Mattersburg 1x2
5. Austria Wien - Altach 1
6. Lech Poznan - Pogon Sz. 1
7. Z.Lubin - K.Kielce 1x
8. L.Gdansk - Cracovia 1x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto