Topptipset Tips Torsdag 10/12

Publicerad på 10 Dec 2020 - 08:40

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Dec 2020 - 08:40

Precis som Champions League ska även Europa League spela sin sjätte och sista omgång under veckan. Torsdagens Topptips består helt och hållet av matcher från turneringen där vi bland annat ska tita till storlag som Milan, Celtic, Lille och Tottenham. Visa lag är klara för avancemang medan andra har betydligt mer att spela för. Motivation kan mycket väl vara en faktor. Vi sätter igång i den tjeckiska huvudstaden där Sparta Prag tar emot Milan.

Spelstopp: 20:59

Topptipset Tips 10/12

1. Sparta Prag - Milan 2
Milan är klara för avancemang och siktar nu på att ta över förstaplatsen i gruppen. För att det ska hända måste de rödsvarta vinna medan Lille samtidigt tappar poäng i Glasgow. Räkna därför med att Piolis mannar sätter fart från början och troligen öppnar upp värdarna. Skulle dock rapporter komma från Skottland att Lille är i en klar ledning kan möjligen motivationen tryta. Sparta Prag har både Celustka och Dockal avstängda, men Moberg Karlsson och Krejci är två intressanta pjäser att hålla ögonen på. Skulle matchen bli en avslagen historia mot slutet finns absolut chans för tjeckerna att få med sig en pinne. X2 spelas.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Celtic - Lille 2
Lille har imponerat stort under i stort sett hela hösten. I helgen besegrade de Monaco i Ligue 1 och ligger därmed tvåa i ligaspelet, endast två pinnar bakom PSG. Den offensiva bredden är ruggig, Yilmaz, Yazici, David, Ikoné, Bamba och Weah är alla spelare med väldigt hög potential. De lär få sina chanser även i Glasgow. Celtic är i usel form och har faktiskt inte vunnit någon av sina fem senaste tävlingsmatcher. Närmast kommer de grönvita från en 1-1-match mot St. Johnstone och nu är dessutom Christie avstängd. Lille håller betydligt högre nivå och bör ta hem detta. Tvåan singlas.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Tottenham - Royal Antwerp 2
Tottenham stod för en perfekt genomförd match i derbyt mot Arsenal. De vitklädda ställde laget lågt och kontrade blixtsnabbt. Det ledde tillt två mål i den första halvleken och i den andra akten kunde Spurs sen parkera bussen. London-klubben ligger fortsatt med i toppen av Premier League och det lär vara helgens ligamatch mot Crystal Palace som värdarna har störst fokus på, inte denna relativt betydelselösa match mot Antwerp. Både Antwerp och Tottenham är redan klara för nästa runda och slåss nu enbart om förstaplatsen. Belgarna vann när lagen möttes i Antwerpen tidigare under hösten och med Refaelov och Mbokani på topp kan ett roterande Tottenham få problem. Plocka med alla tecken och jobba in den rensande tvåan.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Dinamo Zagreb - CSKA Moskva X
Dinamo Zagreb har varit omöjliga att bryta ner under hösten. 6-0 i målskillnad efter fem gruppmatcher säger det mesta. Rasmus Lauritsen, som hämtades in från IFK Norrköping, har varit en stor del i det stabila försvarsspelet. Framåt handlar det mesta om Bruno Petkovic och han är tyvärr avstängd här. Det kan ställa till det något för kroaterna som redan är klara gruppsegrare. CSKA Moskva kan nå tredjeplatsen men det är knappast något att aspirera efter. Frågan är därför hur motiverade ryssarna är inför resan hit. Detta kan mycket väl bli en avslagen historia och då lockar krysset mest. Gardera med ettan så är vi i hamn.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Slovan Liberec - Crvena Zvezda 2
Slovan Liberec har inte räckt till i sin grupp och det är enkelt att förstå varför. Det är trots allt ett mittenlag från den tjeckiska ligan det handlar om. Två segrar mot Gent finns på kontot men i övrigt har det bara blivit förluster för värdarna som därmed är utslagna ur turneringen. Crvena Zvezda är klar tvåa i gruppen och har således heller inget att spela för. Känslan är dock att serberna passar på att spela ihop sitt bästa lag i Europaspelet, i ligan leder de nämligen överlägset med den otroliga raden 15-2-0. Zvezda är bättre än Liberec och bör ta hem det här. Tvåa!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Wolfsberger - Feyenoord 2
I Österrike kommer det vara två väldigt motiverade lag som springer ut på mattan. Wolfsberger och Feyenoord ska göra upp om vilka som följer med Dinamo Zagreb till slutspel. Det är fördel österrikarna som har två poäng tillgodo på Feyenoord inför torsdagens tillställning. Holländarna har ett bättre spelarmaterial på pappret där Berghuis och Toornstra märks lite extra. En del skador stör dock. Wolfsberger har skickliga israelen Peretz på topp men är i övrigt ett hårt arbetande kollektiv som aldrig ger upp. Det kommer de inte göra nu heller. Tvåan är troligast, men då krysset räcker för att ta hemmalaget vidare plockas det tecknet också med.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Ludogorets - LASK Linz 2
LASK Linz imponerade mot Tottenham men fick nöja sig med 3-3, det gör att österrikarna nu inte längre har chans på topp 2 i gruppen. Ändå en klart godkänd Europahöst av LASK som står på sju pinnar. Johannes Eggestein är ett extremt lyckat nyförvärv som jobbar väldigt bra tillsammans med Goiginger. Grbic, Raguz, Michori och Filipovic är dock alla skadade och det är jobbiga avbräck. Ludogorets ligger sist i gruppen med noll poäng och 16 insläppta mål. Framåt har det dock inte sett så illa ut. Keserü och Despodov är en duo som inte ska underskattas. Detta blir en öppen tillställning mellan två anfallsglada lag. Då passar gaffeln (etta-tvåa) finfint.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Maccabi Tel Aviv - Sivasspor X
Vi avslutar kalaset i Israel där Maccabi Tel Aviv har satt sig i en drömsits för att ta sig vidare till slutspel. Två poäng skiljer ner till Sivasspor som står för motståndet här. Överhuvudtaget har Maccabi imponerat under hösten, bland annat pressade de RB Salzburg rejält i kvalet mot Champions League. Cohen och Peretz spelar i det israeliska landslaget och är en skicklig stomme i laget. Sivasspor har blandat och gett en del men visst finns det kvalitéer även hos turkarna. Förra veckan pressade de Villarreal i 90 minuter. Yatabaré och Gradel är en duo som verkligen vet vart målet är beläget. Här är det inte läge att ta ställning. Plocka med alla tecken.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Lille
Celtic visar oerhört svag form och har dessutom Christie avstängd. Med ingenting att spela för kan vi få se ett uppgivet skotskt hemmalag. Lille vill däremot plocka hem förstaplatsen och har ett betydligt bättre material att laborera med. Tvåan lämnas ensam.

Varningens finger!
Royal Antwerp
Royal Antwerp besegrade Tottenham i Belgien tidigare under hösten och har ett spännande lag med Mbokani på topp. Spurs kommer rotera en hel del inför helgens match mot Crystal Palace och streckas lite väl högt i norra London. Tvåan måste med!

144 rader
1. Sparta Prag - Milan x2
2. Celtic - Lille 2
3. Tottenham - Royal Antwerp 1x2
4. Din.Zagreb - CSKA Moskva 1x
5. Sl.Liberec - Crvena Zvezda 2
6. Wolfsberger - Feyenoord x2
7. Ludogorets - LASK Linz 12
8. Maccabi Tel Aviv - Sivasspor 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto