Topptipset Tips Torsdag 10/6

Publicerad på 10 Jun 2021 - 07:55

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jun 2021 - 07:55

Damfotboll står i rampljuset denna torsdag när Topptipset är maxat med vänskapslandskamper. Kupongen är laddad med 250.000 i extrapengar och lånar dessutom lite tid av fredagen då USA - Portugal sparkar igång sen svensk nattetid. Målet är som brukligt åtta gröna bockar, nu kör vi!

Spelstopp: 17:591. Sverige - Norge X
Vi inleder äventyret i Kalmar där en skandinavisk batalj står på menyn. Peter Gerhardsson och hans adepter ska slipa på de sista detaljerna innan det är dags att spika truppen till OS som drar igång i juli. Nilla Fischers frånvaro i backlinjen är ett enormt tapp och här blir vi något förvånade över ettans hårda förtroende. Norge är absolut jämbördiga med svenskorna och med spelare som Graham Hansen och Thorsnes blir norskorna inte lätta att tas med. Hela spannet åker med redan på mindre system.

2. Frankrike - Tyskland 1
Högoktanig match från Arséne Wengers hemtrakter Strasbourg där Frankrike går i klinch med Tyskland. Tyskorna parkerar in som tvåa på världsrankingen och har i grunden ett lag som motsvarar detta, men denna samling saknas ett par normalt bärande pjäser. Doorsoun, Hendrich, Marozsán och Popp är en kvartett vars frånvaro kommer att märkas här. Frankrike kan sätta högkaratiga lirare som Renard, Majri, Katoto och Cascarino på banan och det lär räcka till åtminstone ett oavgjort resultat. 1X torde räcka i Strasbourg.

3. Danmark - Australien X
Australien ska precis som Sverige slipa formen inför kommande OS och innan australienskorna drabbar samman med just Blågult i en vänskapslandskamp ska de tampas med Danmark i Horsens. Grant, Gielnik, Kellond-Knight och inte minst Kerr är alla kvalitativa lirare hos gästerna som inte ska underskattas här. Danmark stod för ett starkt EM-kval och har absolut spets i en viss Pernille Harder, men här blir ettan alldeles för hårt betrodd. Alla tecken ska med ögonaböj då högersidan rensar fint.

4. Spanien - Belgien 1
Spanien har stått för en minst sagt positiv utveckling på damsidan på senare år och inte blev fotbollshysterin i landet mindre av att Barcelona gick och vann Champions League. I grunden är spanjorskorna att anse som det klart bättre laget än Belgien, men här saknas ett par spelare som gör att vi rynkar på näsan när ettan streckas i högsta laget. Utan Hermoso, Corredera och Losada tappar värdinnorna en hel del i rent kunnande. Belgien har en rad mindre imponerande resultat i ryggsäcken mot slutet, men här spås matchbilden passa gästerna ganska väl. Den lågt streckade tvåan är därför ett roligt komplement som rensar magiskt vid träff. Gubben (etta-tvåa) spelas!

5. Nordirland - Skottland 2
Efter ett nervigt EM-kval som sedan kulminerade i ett än mer nervigt playoff stod det till slut klart att Nordirland kommer att deltaga i EM 2022 i England. Glädjen visste inga gränser efter slutsignalen mot Ukraina som betvingades i playoffet. Upp till Skottlands nivå skiljer det med det sagt en hel del. Skotskorna har en riktig klasslirare i form av Arsenals Kim Little och även lagkaptenen Rachel Corsie är en spelare som Nordirland inte kan matcha. Duon lotsar Skottland till en seger här. Tvåan singlas.

6. Ungern - Serbien 1
Ungern och Serbien ska inom loppet av fem dagar stöta på varandra två gånger och det första mötet går av stapeln i Szeged. Värdinnorna drar således fördel av eget gräs och det är en faktor vi anser väger tungt denna afton. Ingen av aktörerna lyckades kvalificera sig för kommande EM-slutspel - Ungern hade bland annat problem mot Sverige medans Serbien inte rådde på Frankrike. Här gäller det istället att samla kraft inför kommande VM-kval och vi lutar åt att Ungern ska ses med favoritskapet. 1X räcker.

7. Jamaica - Nigeria 2
Vi lämnar vänskapslandskamperna från Europa därhän och rör istället blickarna mot USA där två kupongen hämtar sina två sista bidrag. Jamaica och Nigeria ska duellera i Houston och av allt att döma har vi en riktig målfest framför oss. Jamaica blandar och ger för jämna i sina matcher och här lär Hue Menzies beordra ut sina adepter till en ursinnig offensiv. Det kan dock straffa sig mot ett i grunden skickligare Nigeria. Afrikanskorna har flera spelare som till vardags tillhör Damallsvenskan och Barcelonas Oshoala är en annan som förtjänar ett omnämnande. Gubben får förtroendet.

8. USA - Portugal 1
Butiken stängs med mötet mellan USA och Portugal där de sistnämnda inte ska ha särskilt mycket att säga till om. Amerikanskorna har ett nästan overkligt bra lag på pappret. Rapinoe, Lloyd, Lavelle och Morgan är bara några av alla klasslirare som Vlatko Andonovski har att laborera med. Samma klass finns inte i Portugal även om Diana Silva håller hyfsat hög nivå. Detta vinner USA stort med rätt inställning och även om ettan streckas hårt är det likväl en ytterst trolig spik.

Kupongens kassaskåp
USA
USA är etta på världsrankingen och med spelare av yppersta mått på i princip varenda position är amerikanskorna en mardrömsmotståndare för vilket lag som helst. Portugal har inte en suck. Etta.

Varningens finger!
Australien
Att tampas med Danmark i Horsens blir inte enkelt, men här undervärderas Australien på tok för mycket. Högersidan är av högsta prio om det ska bli tal om hög utdelning.144 rader
1. Sverige - Norge 1x2
2. Frankrike - Tyskland 1x
3. Danmark - Australien 1x2
4. Spanien - Belgien 12
5. Nordirland - Skottland 2
6. Ungern - Serbien 1x
7. Jamaica - Nigeria 12
8. USA - Portugal 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto