Topptipset Tips Torsdag 11/6

Publicerad på 11 Jun 2020 - 01:01

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Jun 2020 - 01:01

Det finns något för alla på torsdagens Topptips, men det råder ingen tvekan om vart den stora höjdpunkten utspelar sig. På Ramón Sánchez Pizjuán är det derby mellan Sevilla och Real Betis i La Liga! En riktig godbit som ser mer oviss ut än vad strecken antyder. Värt att observera är att kupongen spelas över två dagar. Vamos!

Spelstopp: 19:59. Topptipset tips 11/6.


1. Sevilla - Real Betis 2
La Liga är äntligen tillbaka! Redan i “den första omgången” vankas det derby i Sevilla. Ett derby som alltid bjuder på fantastisk stämning, något som kommer att saknas den här gången. Spanien drabbades hårt av coronapandemin och statusen på de olika lagen är givetvis oviss. Real Betis visade dock fin form innan uppehållet då de besegrade Real Madrid på Benito Villamarín med 2-1. Sevilla har i sin tur bara vunnit två av de nio senaste tävlingsmatcherna vilket gör det här derbyt väldigt svårtippat. Rödvita Sevilla ska ses som favoriter men med tanke på alla unika förutsättningar känns det givet att plocka med skrällen.

2. Belenenses - Guimaraes 2
Belenenses vann återstarten mot jumbon Desportivo Aves med 2-0 och har nu hållit nollan i fyra raka matcher i Primeira Liga. Den sviten lär dock blir svår att hålla i nu när ett starkt Vitória Guimaraes står för motståndet. Vitória tog poäng av Sporting CP (2-2) och offensiven ser alltjämt riktigt vass ut. Spelare som Edward, Davidson, Duarte och Teixeira håller hög klass. Innan uppehållet visade Vitória fin form och vann bland annat borta mot Famalicao med hela 7-0, den tidigare nämnda kvartetten fanns då alla med i målprotokollet. Att Belenenses ska orka stå emot är mindre troligt. Fin tvåa.

3. Tondela - Aves 1
Det ska till ett mirakel för att Desportivo Aves ska lyckas hålla sig kvar i det portugisiska finrummet. Nuno Santos gubbar är tvärsist i serien med endast 13 inspelade poäng efter 25 omgångar. Sett till de sex senaste ligamatcherna har Aves bara knåpat ihop en pinne. Tondela är inte heller någon vinstmaskin, för att hitta senaste hemmasegern måste man backa till november då 1-0-triumfen mot Sporting CP gick av stapeln. Men poängen mot borta mot Benfica i återstarten var riktigt stark och nu när jumbon står som gäster ska Tondela ses med vettig vinstchans. Utgå från ettan men se till att gardera i större system.

4. Málaga - Huesca X
Den spanska bollen rullar vidare under fredagen då Segunda División står på programmet. Huesca har gjort en stark säsong och återfinns på fjärde plats efter 31 omgångar, detta trots att gästerna varit direkt usla på bortagräs. Att Huesca är det laget som tagit näst minst poäng på resande fot är såklart väldigt anmärkningsvärt. Málaga är ett klassiskt gäng som under stora delar av hösten hade det väldigt kämpigt. Innan coronan gjorde entré spelade dock andalusierna upp sig avsevärt och hemma på La Rosaleda kan de definitivt sno poäng av Huesca. 1X gillas.

5. Fuenlabrada - Tenerife X
Nykomlingen Fuenlabrada är en klubb som döpt sin arena efter hemmasonen Fernando Torres. På Estádio Fernando Torres har Madrid-gänget varit relativt svårslagna under säsongen och här kan mycket väl Tenerife stöta på problem. Gästerna gick trögt under hösten, men efter att den före detta landslagsmittfältaren Rubén Baraja började leda klubben spelade Tenerife upp sig. Det är dock hemma på Kanarieöarna Barajas grabbar är som bäst. Krysset ska ligga nära till hands så utgå från mitten. Vid en eventuell gardering ska den först och främst ske från vänster med tanke på hur strecken sitter.

6. Sandhausen - Arminia Bielefeld
Från den spanska andradivisionen till Tysklands dito som toppas av Arminia Bielefeld med relativt tydlig marginal. Die Blauen har ett stabilt försvar som leds av bland annat Jocke Nilsson, offensivt håller även Bielefeld toppklass i den här serien med gubbar som Klos och Voglsammer. Duon har tillsammans gjort 28 mål i ligaspelet den här säsongen. Sandhausen huserar i sin tur på den undre halvan. Det vitfärgade hemmalaget har visat fin form sedan återstarten men när seriens bästa lag står för motståndet lär Sandhausen få det svårt. Runt 40 procent är Bielefeld en vettig spik.

7. FC Minsk - FC Isloch 2
I den vitryska högstaligan drabbar två relativt färska Minsk-klubbar samman. FC Minsk grundades så sent som 2006 och är långt ifrån något topplag i Belarus. De rödblå fick smörj med hela 1-6 i den förra omgången mot Dinamo Brest. Att FC Minsk har något tilltufsatt självförtroende är ingen vild gissning. FC Isloch Minsk ska hållas marginellt högre. Isloch slutade på den övre halvan av Vysshaya Liga i fjol och spelare för spelare ska gästerna hålla hyfsat hög nivå för den här serien. Tvåan ska ses som knapp favorit och då den streckas lågt blir det enkelt att ta ställning. Utgå från höger.

8. Gorodeya - FC Slutsk 2
FC Slutsk är inne i en negativ trend men återfinns ändå på den övre halvan av tabellen. När Gorodeya väntar i den 13:e omgången ska Slutsk kunna lösa ett trendbrott. Gorodeya ser nämligen usla ut och parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det grönklädda hemmalaget har sett trubbiga ut framåt under en längre tid vilket lett till att vinsterna har lyst med sin frånvaro. Gorodeya står på sju raka matcher utan någon seger och faktum är att värdarna inte gjort mer än ett mål i en enda match den här säsongen. X2 ska vara ett lås.

Kupongens kassaskåp


Guimaraes
Guimaraes har varit rena mardrömmen för Belenenses det senaste året. På två möten har Vitória gjort 10-1 på Åhman-Perssons gamla Belenenses. Tvåan ser trots detta ut att bli lågt streckad vilket gör Guimaraes till en utmärkt spik!


Varningens finger!


Real Betis
Ett derby är alltid ett derby, och utan publik är känslan att det nästan blir ännu mer ovisst. Räkna inte bort Betis i stadsderbyt!


144 rader
1. Sevilla - Real Betis 1x2
2. Belenenses - Guimaraes 2
3. Tondela - Aves 1x2
4. Málaga - Huesca 1x
5. Fuenlabrada - Tenerife 1x
6. Sandhausen - Bielefeld 2
7. FC Minsk - FC Isloch x2
8. Gorodeya - FC Slutsk x2

Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto