Topptipset Tips Torsdag 15/10

Publicerad på 14 Okt 2020 - 18:53

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Okt 2020 - 18:53

Torsdagens Topptips är rena rama Finnkampen. Fyra blåvita bidrag från Veikkausliiga och tre blågula kamper från Superettan hittar in på kupongen där också ett möte från Eerste Divisie ska synas. Notera att de svenska matcherna spelas under fredagen. Nu åker vi!


Spelstopp: 17:29

TOPPTIPSET TIPS 15/10


1. FC Honka - Mariehamn 2
Kupongen sparkar igång i Esbo där FC Honka tar emot Mariehamn. På förhand kan detta ses som ett ensidigt möte då värdarna parkerar betydligt högre upp i tabellen än Mariehamn, men en ruskigt tung faktor talar emot de gulsvarta här. Jean Marie Dongou, överlägsen målkung, saknas och därmed tappar Honka mer eller mindre hela sin offensiva kapacitet. IFKM knep en poäng av torsdagens opponenter i det senaste mötet lagen emellan och när nu Dongou fattas är det läge att gardera för en favorit i repris. Skippa ettan helt och hållet.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

 
2. FC Inter - KuPS X
Toppmöte mellan trean och ettan i serien. FC Inter innehar bronspengen för stunden och den största anledningen till det är den enorma trivselfaktorn i egen borg. 7-1-1 är siffror som talar sitt tydliga språk, men här väntar en av säsongens svåraste uppgifter. KuPS kommer hit i egenskap av serieledare och är tillsammans med FC Honka de enda gängen som hittills inte torskat en enda resa. Med andra ord är det upp till bevis för KuPS och då känslan är att det här mötet kan gå åt vilket håll som helst är alla tecken att föredra.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport

 
3. HIFK - FC Ilves 2
Två lag med motsatta formkurvor drabbar samman i huvudstaden. HIFK har inte vunnit på en dryg månad och ser ut att kunna tappa sin slutspelsplats på grund av den mörka formraden. Muntrare miner är det dock hos FC Ilves. Gästerna har plockat åtta poäng av de senaste tolv möjliga och skakade även om irländska Shamrock Rovers i kvalet till Europa League. Där räckte det dock inte hela vägen fram, men en slutspelsplats i den inhemska ligan lär Ilves inte ha några problem med att lösa. Tvåan är en kanonspik upp till 45-50 procent.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

  
4. Seinajoen - HJK Helsingfors 2
De mesta finska mästarna HJK Helsingfors har den här säsongen fått rejäl konkurrens i toppen av Veikkausliiga. KuPS har bestämt sig för att ge huvudstadslaget en rejäl kamp om bucklan och inför torsdagen är HJK tre poäng bakom förstaplatsen. Gästerna ska dock ses med goda möjligheter till en seger borta mot beskedliga Seinajoen, men en liten brasklapp ska petas in för truppläget. En hel drös med spelare har varit iväg på diverse landslagsuppdrag hos HJK och därför får krysset agera säkerhetsbälte åt tvåan.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


5. Den Bosch - Almere City X
Vi lämnar Finland och tar oss istället till Holland där torsdagen går i mål i Eerste Divisie. Almere City har inlett äventyret i andraligan på imponerande vis. Fem segrar och en oavgjord på sex kamper är starka papper, men här blir gästerna alldeles för hårt betrodda. Den Bosch må hålla till i botten, men då ska det också påminnas om att säsongen är ung och i fjol var värdarna ett respekterat mittenlag. Här är det verkligen läge att plocka med samtliga tecken och jobba in den understreckade vänstersidan.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


6. GAIS - Norrby 2
Över till fredagen och drabbningarna från Superettan. GAIS har så här långt en stark höst i ryggen där göteborgarna vunnit fem av sju matcher sedan starten på september. Den raden har inneburit ett rejält lyft i tabellen, men också ett rejält förtroende från det svenska folket. I grund och botten är Makrillarna är ganska beskedligt gäng och här blir streckningen på tok för vänstervriden. Norrby kan mycket i sina bästa stunder och har spets i offensiva lirare som Akpoveta och Strömberg. När tvåan blir så pass undervärderad som den blir här ligger chansspiken nära till hands.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


7. Akropolis - AFC Eskilstuna X
Akropolis är Superettans överlägset mest kryssbenägna herrskap. Stockholmarna kommer till spel mot AFC Eskilstuna med fyra raka oavgjorda matcher i ryggsäcken och vi får lägga till ytterligare nio för att komma upp i det totala antalet. Hade nykomlingarna haft ett par fler vinster istället för enstaka pinnar hade de garanterat krigat om kvalplatsen till Allsvenskan, men nu ser de drömmarna ut att förbli just drömmar. AFC Eskilstuna kommer formtoppade till huvudstaden, men här får gästerna känna sig belåtna om de löser en poäng. 1X är ett starkt lås.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


8. Umeå FC - Trelleborg 1
Ångesten är enorm uppe i norr där kupongen avslutas med ett riktigt bottenmöte. Varken Umeå eller Trelleborg har rosat marknaden på ett bra tag och med tanke på respektive lags tabellplaceringar lär det vara en försiktig matchbild på plastmattan. Umeå ska ses med liten fördel med tanke på underlaget och Trelleborgs usla facit på främmande mark, men att spika ettan blir det inte tal om. Plocka med krysset då norrlänningarna inte direkt är några segermaskiner.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


Kupongens kassaskåp


FC Ilves
FC Ilves håller i grund och botten en något högre nivå än HIFK. Formen på gästerna pekar också uppåt, något den inte gör hos värdarna. Här kopplar Ilves ett fast grepp om en av slutspelsplatserna.


Varningens finger!


Mariehamn
Det faktumet att Jean Marie Dongou är borta från spel hos Honka tycks inte ha nått varken oddssättare eller svenska folket. Mariehamn har stora möjligheter att få med sig poäng härifrån.


144 rader
1. Honka - Mariehamn x2
2. FC Inter - KuPS 1x2
3. HIFK - FC Ilves 2
4. Seinajoen - HJK x2
5. Den Bosch - Almere 1x2
6. GAIS - Norrby 2
7. Akropolis - AFC Eskils. 1x
8. Umeå FC - Trelleborg 1x


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto