Topptipset Tips Torsdag 15/4

Publicerad på 14 Apr 2021 - 12:16

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Apr 2021 - 12:16

Det är blandad kompott som gäller denna torsdag. Europa League inleder på högkaratigt vis med fyra kvartsfinal-returer där samtliga fajter har mer eller mindre nerv i sig. Därefter tar vi en avstickare till engelska The Championship innan vi avrundar med lägre divisioner i Skottland. Siktet är precis som brukligt inställt på åtta rätt!


Spelstopp: 19:59

TOPPTIPSET TIPS 15/4


1. Roma - Ajax 2
Öppet möte att vänta i Rom efter den rafflande första bataljen i Amsterdam. Ajax hade då 1-0 att gå på efter den första halvleken och holländarna fick också en straff i inledningen av den andra. Dusan Tadic sumpade dock den elvametaren, men trots ett konstant tryck från Ten Hags mannar lyckades Roma kvittera och när Ibanez skickade in 2-1 ett par minuter från slutet var vändningen fulländad. Rättvis var den med det sagt inte och här får romarna se upp. Tvåan ser ut att erbjuda smygvärde och funkar då ypperligt på egna ben. Ajax känns något hetare för stunden.


2. Manchester United - Granada 2
Manchester United levde farligt i Andalusien men Ole Gunnars pojkar kunde till slut rida ut stormen och åka hem med 2-0 i ryggsäcken. Frågetecken finns dock för viktiga Martial och när dessutom Maguire, McTominay och Shaw är avstängda lockar den högt streckade ettan föga. United har tidigare under säsongen haft problem med att tända till när de haft ledningar att gå på. Granada visade som sagt framfötterna senast och en spelare som Herrera var ständigt ett hot framåt. Lösa ett kryss eller vinna denna enskilda fajt kan gästerna mycket väl göra, men om det räcker till avancemang återstår att se. Ettan är ett fräckt avslag.


3. Slavia Prag - Arsenal X
“Boring boring Arsenal” har varit tillbaka fler gånger än önskvärt under Mikel Artetas ledning och den första kvartsfinalen mot Slavia Prag var inget undantag. Tekniskt var engelsmännen överlägsna tjeckerna, men via hårt jobb och viss finess löste Slavia ändå 1-1 i den 94:e minuten efter att Pépé givit The Gunners ledningen drygt tio minuter innan. Returen på Sinobo Stadium är således vidöppen och gästerna gynnas inte av att Luiz och Tierney saknas samtidigt som Aubameyang, Saka, Ödegaard och Smith-Rowe dras med frågetecken. Slavia har en del bekymmer även dem, men här går det inte att räkna Trpisovský och company. Måla tvärs över.


4. Villarreal - Dinamo Zagreb X
Villarreal blev första gäng att besegra Dinamo i Zagreb under väldigt lång tid och Europa League-chefen Unai Emery och hans manskap har således skapat sig enormt slagläge inför returen. Den gula ubåten följde dock upp segern med att torska mot Osasuna i helgen, ett resultat som oroar inför denna kamp. Dinamo har trots allt spets i lirare som Orsic och Petkovic och stärkta efter vändningen mot Tottenham kan kroaterna bjuda upp till dans även i Valencia. Högersidan rensar alldeles för bra för att inte testas. Alla tecken.


5. Rotherham - Coventry 1
Vi lämnar Europa League därhän och fokuserar istället på en otroligt viktig kamp i bottenstriden av The Championship i England. Coventry har haft det kämpigt den senaste tiden och mycket tyder på att The Sky Blues kommer att strida om nytt kontrakt hela vägen fram till vi avrundar senare i vår. Rotherham har i sin tur börjat spotta upp sig och då The Millers har ett par matcher till godo på bland andra Coventry ser de ut att kunna lösa förnyad biljett i andraligan. 1X torde räcka på New York Stadium.


6. Clyde - Dumbarton 1
Vi avrundar äventyret hos kiltbärarna i Skottland. League One står på tapeten inledningsvis när vi landar in på Broadwood Stadium i Glasgow. I skuggan av giganterna Celtic och Rangers trängs även Clyde i huvudstaden och i fjol tillhörde värdarna de nedre regionerna av League One. Det gjorde även Dumbarton och det ser inte ut att bli någon ändring på placeringarna i år. Clyde trivs bäst i den egna borgen där Danny Lennon och hans soldater besegrat torsdagens besökare i två raka inbördes tävlingsmöten. En tredje raka ligger definitivt i luften. 1X är ett lås.


7. Partick Thistle - Montrose 1
Partick Thistle rimmar med högre divisioner än så här men efter den svaga fjolårssäsongen tvingades The Jags ta nya tag i League One. Truppen är dock stark och i Brian Graham finns en målskytt som var målet är beläget. Montrose har inte förlorat på sex raka tävlingsmatcher vilket får anses som en styrka, men här stundar en av säsongens på förhand tuffaste uppgifter. I november torskade gästerna hemma mot torsdagens opponenter och här är ett nytt nederlag att vänta. Ettan är en solid spik upp till åtminstone 55 procent.


8. Stranraer - Stenhousemuir 1
Stenhousemuir har tagit sig upp på säker mark efter två raka hemmasegrar och därmed ska det inte vara någon fara för kontraktet i League Two. Bortaspelet är dock under all kritik och mot ett i grunden betydligt starkare Stranraer får The Warriors en svettig afton framför sig. Värdföreningen trillade ur League One i fjol och målet är att direkt ta sig tillbaka. Här vill vi dock varna för The Blues svajiga hemmaspel som återspeglas väl i raden 4-1-3. Stenhousemuir kan trots allt blixtra till titt som tätt och då ettan riskerar att springa iväg är den lågt streckade tvåan ett lockande komplement.


Kupongens kassaskåp


Partick Thistle
Partick Thistle drattade ur The Championship i fjol och värdarna är i ärlighetens namn för bra för den här nivån. Montrose kommer från två raka kryss mot beskedligt motstånd och får ruskigt svårt mot ett formstarkt värdgäng.


Varningens finger!


Granada
Granada var inte alls oävna hemma i Andalusien och spanjorerna ska definitivt kunna bjuda upp till dans även på Old Trafford. Man United har mellan varven visat att motivationen inte alltid är på topp när de inte behöver vinna. Våga skippa ettan!


144 rader
1. Roma - Ajax 2
2. Man United - Granada x2
3. Slavia Prag - Arsenal 1x2
4. Villarreal - Din.Zagreb 1x2
5. Rotherham - Coventry 1x
6. Clyde - Dumbarton 1x
7. Partick Thistle - Montrose 1
8. Stranraer - Stenhousemuir 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto