Topptipset Tips Torsdag 15/7

Publicerad på 15 Jul 2021 - 01:28

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jul 2021 - 01:28

UEFA:s nya tredjeliga, placerad bakom Champions- och Europa League i hierarkin, heter Europa Conference League. Denna torsdag spelas returerna från den första kvalomgången till just denna turnering och Topptipset består av inte mindre än åtta sådana fajter. Vi inleder på Irland och syr ihop säcken i Slovakien. Let’s go!

13 rätt i söndags! 2 st 12-or i går! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18:591. Bohemians - Stjarnan 1
Bohemians hålls som ett skickligare fotbollslag än isländska Stjarnan och de förstnämnda spås dra det längsta strået hemma i Dublin. Det slutade oavgjort på den blåsiga ön senast, men på det gröna ditot är “Bohemerna” svårslagna. Värdarnas coach Keith Long har svetsat samman ett starkt kollektiv som är toppat med fin spets i form av lirare som Ross Tierney och Georgie Kelly. Allt talar för att Atlason och hans kamrater tvingas resa hem till Norden som ett utslaget manskap. 1X torde räcka.

2. Breidablik - Racing FC 1
Yann Mabella stod bakom allt när luxemburgarna Racing FC rivstartade i det första mötet med Breidablik. Islänningarna, som är klart bättre på pappret, vaknade till liv efter kallduschen och räddade till slut sitt eget skinn i skatteparadiset. 3-2 till favör för kvällens värdar i match 1, och Thomas Mikkelsen, med förflutet i Blåvitt, och hans kamrater kommer därmed högst sannolikt att lyckas säkra ett avancemang hemma på Island denna torsdag. Gästerna, som lider av defensiva tillkortakommanden, kommer att behöva gå framåt på Kopavogsvollur vilket bäddar för en hemmaseger. Ettan står stadig allena.

3. Sligo Rovers - FH Hafnarfjördur 1
Vidare mot The Showgrounds på Irland där Sligo Rovers måste gå för seger. Hafnarfjördur frälstes nämligen, som så många gånger förr, av skotten Lennon som agerade matchvinnare hemma på Island senast. Räkna därför med att Olafur Johannessons gäster ställer sig på bromspedalen i denna fajt då ett kryss räcker för avancemang. Rovers är erkänt starkare än FHH och kommer att diktera villkoren på hemmaplan. Ettan ligger nära till hands, men det luktar trots allt målfattigt och då måste även krysset med i ekvationen. 1X.

4. Runavík - FC Honka 2
På Färöarna möts Runavík och FC Honka i vad som troligen kommer att bli en desperat kamp för gästerna att försöka få hål på hemmalaget. FCH dominerade den första ronden fullständigt, men lyckades inte hitta nätet. Det är inget snack om att Tim Murray och company är betydligt bättre än kvällens antagonister, men denna gång måste skärpan vara betydligt bättre om det här ska gå vägen. Räkna med att Allan Kierstein Jepsens färöiska gäng ställer tio man bakom bollen i jakten på ett smått bragdartat avancemang. Tvåan agerar utgångstecken och det inte alltför avlägsna krysset sluter upp bredvid om stålar finns.

5. Puskás Akadémia - FC Inter 2
Inter Turku ser inte ut att dra till sig någon större uppmärksamhet från tipparna, men faktum är att finnarna står långt ifrån chanslösa i Ungern. Sällskapens första möte i Finland slutade 1-1 och de Åbo-bördiga drar såklart stor fördel av att de är mitt inne i ligasäsongen – vilket kvällens värdar inte är. Unge Benjamin Källman har nu gjort mål i tre raka matcher och kan mycket väl bli den som skickar ut de favoritbetrodda ungrarna ur kvalet. Börja måla från höger och låt penseln vandra så länge plånboken tillåter.

6. The New Saints - Glentoran 1
Mot Park Hall i Wales där två brittiska klubbar brakar samman i en på förhand intressant drabbning. The New Saints kliver ut på hemmamattan som favoriter och befinner sig i ett trivsamt läge med tanke på 1-1-resultatet från lagens första drabbning. Glentoran från Nordirland är förvisso inget strykgäng, men här riskerar de att dra det kortare strået. GFC:s försvarsspel lämnar stundtals mer att önska och trebackslinjen, med rutinerade Luke McCullough som general, kan få bekymmer på nytt mot värdarnas kvicke kantspringare Leo Smith, som även nätade senast. 1X är ett lås i Franz Jäger-klass.

7. Slask Wroclaw - Paide 1
Slask Wroclaw fixade en 2-1-seger i Estland och eftersom de även besitter ett högre fotbollskunnande än Paide kommer värdarna troligen att lyckas kontrollera detta returmöte från start till mål. De grönklädda är framför allt skickliga på fasta situationer och har ungraren Mark Tamas som främsta vapen på dessa. Vjatseslav Zahovaikos gästande manskap står inför en minst sagt svettig afton. Dra till med 1X och håll tummar och tår för krysset i jakten på hög utdelning.

8. Spartak Trnava - Mosta 1
Vi avrundar kalaset i Slovakien där Spartak Trnava och Mosta från Malta ska göra upp på nytt efter en målrik historia senast. Rond ett slutade 3-2 till favör för malteserna som därmed klarar sig vidare om de lyckas fixa oavgjort i returen. Spartak å andra sidan måste framåt och i den egna borgen är Vlasko, Yusuf, Twardzik och grabbarna rejält starka. Det ska även sägas att slovakerna är klasser bättre i grunden och dessutom dominerade matchbilden senast. Håller ettan sig kvar under 65 procent är den kupongens överlägset bästa singel!

13 rätt i söndags! 2 st 12-or i går! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!Kupongens kassaskåp
Spartak Trnava
Tipparna låter sig luras av att maltesiska Mosta vann det första mötet mot Spartak Trnava. I Slovakien blir det andra bullar och fältherren Twardzik kommer mest troligt att leda sina spartaner till en komfortabel seger. Ettan är en bomb.

Varningens finger!
FC Inter
Inter Turku lyckades fixa oavgjort (1-1) hemma i de tusen sjöarnas land senast och står knappast chanslösa i returen mot Puskás Akadémia. När de Åbo-bördiga då ser ut att bli alldeles för lågt betrodda måste X2 plockas tidigt. Alla tecken helst.

144 rader
1. Bohemians - Stjarnan 1x
2. Breidablik - Racing FC 1
3. Sligo R - Hafnarfjördur 1x2
4. Runavík - FC Honka x2
5. Puskás Akad. - FC Inter 1x2
6. New Saints - Glentoran 1x
7. Slask Wroclaw - Paide 1x
8. Spartak Trnava - Mosta 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto