Topptipset Tips Torsdag 17/12

Publicerad på 17 Dec 2020 - 08:34

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Dec 2020 - 08:34

Veckans midweek-omgångar fortsätter i både Premier League och Serie A. På torsdagens Topptips hittar vi dessutom stormöte i den danska cupen och med flera ovissa matcher ska vi nog kunna leta oss till hyfsad utdelning på åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 17/12

1. Aston Villa - Burnley 1
Emiliano Martinez stod för en kandidat till årets målvaktsinsats i lördags när Aston Villa slog Wolverhampton på bortaplan. När alla trodde att domaren skulle blåsa av en mållös tillställning slog El-Ghazi i stället in en straff för gästerna som därmed tog med sig alla tre poäng hem till Birmingham. Även Burnley fick med sig en 1-0-vinst från helgen då ett odugligt Arsenal besegrades på bortaplan och därmed klev Dyches mannar över nedflyttningsstrecket. Victorian på The Emirates innebär att “The Clarets” nu har tagit åtta poäng på de fem senaste matcherna, men spelmässigt har de inte alls imponerat. Grealish och company sitter på betydligt högre kvalité och en etta runt fina 50 procent spikas.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Sheffield United - Manchester United 2
Det ser ut att bli en lång säsong för Sheffield United. Tabelljumbon har bara tagit en poäng på de tolv första omgångarna, endast gjort fem mål och spelmässigt ser det bedrövligt ut. I söndags var “The Blades” utspelade mot Southampton och frågan är hur länge Chris Wilder blir kvar som huvudtränare. Nu ställs Wilder mot en annan ifrågasatt tränare i form av Ole Gunnar Solskjaer, men till skillnad från sin tränarkollega vinner norrmannen och Manchester United matcher. Innan 0-0-derbyt mot City i lördags hade “The Red Devils” fyra raka ligasegrar och efter en knackig säsongsinledning har de rödvita nu häng på toppen. Tvåan är ett solklart första streck oavsett procent, men till under 20 procent åker rensarkrysset med.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Roma - Torino 2
Det tog inte mer än 15 minuter för Roma att avgöra söndagens möte borta mot Bologna. 3-0 efter en kvart blev till 5-1 i halvtid och den andra halvleken blev en rejäl transportsträcka. Således bör det finnas gott om sparade krafter här när Torino kommer på besök till Stadio Olimpico. Turinlaget fick i sin tur slita betydligt hårdare i helgen när de förlorade med 2-3 hemma mot Udinese och med bara sex poäng på elva matcher blir krisen allt djupare. Med skyttekungen Andrea Belotti i form är det dock svårt att inte snegla lite mot tvåan här, speciellt inte då hemmalaget blir rejält överstreckade. Helgardering och jobba skrällen!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. FC Köpenhamn - Midtjylland 2
Efter en och en halv månad på tränarposten börjar Jess Thorup få ordning på FC Köpenhamn. Med tre raka segrar börjar FCK rädda upp sina katastrofala säsongsstart och har häng på toppen, men nu väntar det åttondelsfinal i cupen mot Superligan-ledaren Midtjylland. Laget från Herning avslutade i förra veckan Champions League-gruppen med att kryssa mot Liverpool och kan nu helt fokusera på det inhemska spelet. I och med Europaäventyret har Cajuste och company matchats hårt, men prestigen att besegra Köpenhamn bör väga tyngre än eventuell vila på nyckelspelare. Strecken ser ut att fördelas jämnt, så vi målar på.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Mechelen - Club Brügge 2
Club Brügge var i förra veckan en vinst borta mot Lazio ifrån att avancera till Champions League-åttondel i februari. I stället fick belgarna nöja sig med ett 2-2-resultat och därmed fortsätter äventyret runt kontinenten efter nyår med spel i Europa League. På hemmaplan toppar de blåsvarta inte helt oväntat den inhemska ligan efter 16 omgångar och nu ställs tabellettan mot bottenhärjande Mechelen. Det svenskkoloniserade laget är bättre än vad tabellen visar, men till Club Brügges nivå är det långt. De sistnämnda har dessutom inte förlorat mot Mechelen på lagens 14 senaste möten. X2 är ett stabilt lås.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Erzgebirge Aue - Karlsruhe 1
Segersviten på fyra raka vinster tog i förra omgången slut för Karlsruhe. Kristoffer Peterson och Düsseldorf vann med 2-1, men spelmässigt fortsätter KSC att imponera. Precis under sig i tabellen på en tiondeplats finns Erzgebirge Aue. Med firma Testroet/Krüger i spetsen har de violettklädda gjort en okej säsongsinledning, men i söndags slarvades en 2-0-ledning bort till 2-2 borta mot bottenlaget St. Pauli. På hemmaplan slår Aue däremot sällan av på takten och mot Karlsruhe har inte värdarna förlorat sedan 2016. Gästernas form gör dock att en lite underspelad tvåa får komplettera utgångsettan.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Servette - Sion 1
Efter att bara ha vunnit en av säsongens sju första matcher har Servette nu tre segrar på de fyra senaste bataljerna. För att understryka värdarnas form ytterligare blev fjolårsfyran första lag att besegra tabellettan Young Boys i söndags och avståndet upp till Europaplatserna är helt plötsligt bara fyra poäng. Sion har det i sin tur betydligt tuffare och med fyra raka förluster ser sistaplatsen ut att stå mellan dem och Vaduz. När Servette och Sion möttes för några veckor sedan vann förvisso de sistnämnda med 2-0, men “Les Grenats” var spelmässigt överlägsna och är ett klart bättre lag. Till under 60 procent får ettan stå ensam.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Figueirense - América MG 2
Med tio omgångar kvar av brasilianska Série B ser det ut som att América är påväg att ta steget upp. I skrivande stund ligger laget från Belo Horizonte på andraplats och har åtta poäng ner till närmast jagande lag utanför uppflyttningsplatserna. Nu ställs “kaninerna” mot Figueirense som har haft en betydligt tyngre säsong. Tack vare tre raka segrar ligger de svartvitrandiga nu ändå över nedflyttningsstrecket, men bara med två poängs marginal. Med ett sådant momentum ska inte hemmalaget underskattas, speciellt inte då de helgens trepoängare kom mot tabelltrean Cuiaba Esporte. Börja från höger och jobba dig inåt.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Servette
Så sent som för tre veckor sedan ställdes Servette mot Sion på bortaplan. Trots stor dominans av gästerna vann hemmalaget med 2-0 och nu är det dags för revansch. “Les Grenats” är ett mycket bättre lag i grunden och blixten slår inte ner två gånger på samma ställe.

Varningens finger!
Torino
På en kupong utan några större favoriter får vi sikta in på att försöka fälla där vi kan rensa som mest. Roma är givetvis favoriter hemma mot ett formsvagt Torino, men att gästerna streckas till under tio procent går inte att bortse från. “Il Toro” vann trots allt lagens möte på Stadio Olimpico i fjol och har kapacitet att göra det igen.

144 rader
1. Aston Villa - Burnley 1
2. Sheffield U - Man United x2
3. Roma - Torino 1x2
4. Köpenhamn - Midtjylland 1x2
5. Mechelen - Club Brügge x2
6. Erzgebirge - Karlsruhe 12
7. Servette - Sion 1
8. Figueirense - América MG x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto