Topptipset Tips Torsdag 17/6

Publicerad på 17 Jun 2021 - 07:23

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jun 2021 - 07:23

Torsdagens goe Topptips bjuder på enkom landslagsfotboll. Fotbolls-EM och Copa América står för bidragen på kupongen som är i spel hela vägen till natten till lördag. Sverige är ett av lagen som ska synas, häng med!

NYHET: Gå med i vårt andelslag – 100 kr/andelen – köp här!

Spelstopp: 17:591. Danmark - Belgien X
Helgens tillställning på Parken blev en helt fruktansvärd historia. Tack och lov mår Eriksen helt okej efter omständigheterna. Säga vad man vill om att matchen spelades klart samma kväll, men det gjorde den, och torsk blev det för danskarna med 0-1 mot Finland, detta trots att de rödvita noterades för ett övertag på 23-1 i målchanser! Ett De Bruyne-löst Belgien fick med sig tre bekväma poäng i premiären mot Ryssland, men det blev en dyrköpt vinst då både Castagne och Vertonghen ådrog sig skador. Med tre poäng i bagaget lär gästerna vara relativt nöjda med ett kryss på Parken. Mitten-tecknet står därför som utgång, vid eventuell gardering lockar den lågt streckade hemmasegern mest.

2. Nederländerna - Österrike 1
Nederländerna lyckades montera ner Ukraina i den första omgången hemma i Amsterdam, men det var med nöd och näppe. Framåt ser De Oranje fina ut men bakåt finns det vissa frågetecken. Både målvakten Cillessen (covid) och Van Dijk (skadad) saknas det här mästerskapet, De Ligt missade även premiären på grund av en skada. Detta kan mycket väl ett oberäkneligt Österrike med vassa gubbar som Sabitzer och Alaba utnyttja. Nederländerna ska gälla som favorit, men krysset skadar inte som komplement.

3. Colombia - Venezuela 2
Colombia inledde Copa América krampaktig och kravlade sig med nöd och näppe förbi Ecuador med 1-0. Landet från jordens mittpunkt – eller åtminstone linje – skapade flest målchanser, vann bollinnehavet, sköt mest och spelade till sig 9-1 i hörnor men Colombias Edwin Cardona blev mot alla odds matchens enda målskytt ändå. Med den insatsen i minnet, samt det faktum att både Falcao och James Rodriguez saknas, skulle det inte förvåna om laget från landet med det vita guldet får problem även med Venezuela. Gästerna har besegrat Chile och tagit poäng av Uruguay i det pågående VM-kvalet, de kan göra detsamma här. Skrällen till höger jobbas.

4. Brasilien - Peru 1
Brassarna ser stabilare ut än på länge. I VM-kvalet har de krossat allt motstånd och landet gick in i Copa América på hemmaplan som storfavorit. Värdnationen
vann också mycket riktigt öppningsmatchen övertygande mot Venezuela med klara 3-0. Neymar prickade in både mål och assist då och med den bäste brassen av dem alla på spelhumör är Los Selecao extremt svåra att tas med. Utsikterna för Peru blir inte bättre av att de saknar sina kanske två viktigaste spelare i Farfán och den evigt unge garantin Guerrero. Känslan är att peruanerna inte har mycket att sätta emot mot hemmanationen. Ettan spikas.

5. Sverige - Slovakien 1
Sverige fick en perfekt start på mästerskapet. Att ta poäng borta mot en guldkandidat är verkligen inte fy skam. Säga vad man vill om matchbilden, men Blågult skapade faktiskt flera riktigt bra chanser. En lirare som verkligen stack ut var Isak som var ett ständigt hot för Spaniens backlinje. Nu är det slovaker i Sankt Petersburg som svenskarna ska mäta sig mot. Hamsik och hans kumpaner inledde mästerskapet med att besegra Polen med 2-1 där verkligen allt studsade Slovakiens väg. Mot Jannes vikingar kommer det att bli tuffare. Även fast tvåan erbjuder visst form av spelvärde känns 1X tillräckligt för både hjärnan och hjärtat.

6. Kroatien - Tjeckien 2
Tjeckien fick en drömstart på mästerskapet tack vare en magisk Schick. Leverkusen-anfallaren gjorde båda målen i 2-0-segern mot Skottland, varav ett riktigt drömmål. Nu ska tjeckerna återigen upp i ringen på Hampden Park. All press ligger på Kroatien som stod för en slät figur mot England (0-1) i den första omgången. Nationen från Balkanhalvön ser långt ifrån lika vassa och hungriga ut som för ett par år sedan. Ett sammansvetsat Tjeckien med råg i ryggen kan absolut bli en tuff nöt att knäcka. Här ska inget lämnas åt slumpen. Måla rakt över!

7. England - Skottland 1
I det brittiska derbyt på Wembley lär klasskillnaden väga över. Skottland såg trubbigt ut mot Tjeckien (0-2). Lägen skapades men skärpan framför målet fanns varken hos Christie eller Dykes. Mer spets finns det tveklöst hos The Three Lions som leds av Kane. Framåt har Southgate en otrolig spets och framförallt bredd i form av spelare som Grealish, Rashford, Sancho, Sterling och Mount. Jobbet gjordes som väntat mot Kroatien i den första omgången och någon mina lär inte heller engelsmännen gå på mot dessa skottar. Banketta!

8. Argentina - Uruguay X
Messis frisparksmål dödade dödläget i matchen mot både Chile och Cristiano Ronaldo. Chilenarna lyckades sedermera kvittera till 1-1, men CR7 kommer få kämpa för att komma ikapp vad gäller mål på liggande boll. Krysset var Argentinas tredje raka, VM-kval inkluderat, och med tanke på att spelet fortsätter hacka tyder mycket på att även kampen mot Uruguay kommer bli jämn. Även om uruguayanernas gyllene generation börjar bli lite till åren råder ingen tvekan om att spelare som Godín, Suárez och Cavani håller oerhört hög klass. Den riktigt vågade går all in på spikkrysset, men en helgardering är inte dumt om man har råd.

Kupongens kassaskåp
Brasilien
Brasilien går som tåget och ett sargat Peru är inget som får värdnationen att vackla.
Neymar & Co är klassen bättre hemma i Rio!

Varningens finger!
Venezuela
Venezuela har hållit lag som Chile och Uruguay stången i VM-kvalet. Colombia saknar viktiga spelare och går en jobbig match till mötes efter den trötta starten mot Ecuador. Tvåan måste med!144 rader
1. Danmark - Belgien 1x
2. Nederl. - Österrike 1x
3. Colombia - Venezuela 1x2
4. Brasilien - Peru 1
5. Sverige - Slovakien 1x
6. Kroatien - Tjeckien x2
7. England - Skottland 1
8. Argentina - Uruguay 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto