Topptipset Tips Torsdag 18/6

Publicerad på 17 Jun 2020 - 23:35

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jun 2020 - 23:35

Allsvenskan vilar inte på hanen direkt och under torsdagen smäller det med fem nya högintressanta fajter! Toppmöte stundar på Hisingen och kan Varberg fortsätta på inslagen väg när Göteborg kommer på besök? Två möten från La Liga och en dansk avstickare tar oss sedan i mål. Vi åker!

Spelstopp: 18:59. Topptipset tips 18/6.

1. Häcken - Malmö FF 2
Nyblivne lagkaptenen Anders Christiansen visade vägen för Malmö i premiären mot Mjällby. Dansken satte båda målen i 2-0 segern, men det var inte en helt fläckfri insats från de mesta mästarna. Mjällby hade ett par klara chanser som hade kunnat ge nerv åt matchen, men det krävs också att sådana chanser förvaltas för att kunna rå på MFF. Här lär dessutom Jon Dahl Tomasson låta namn som Rieks, Traustason och Kiese Thelin ta plats i startelvan, vilket lär ge ett mer spetsigt bortalag. Häcken åkte å sin sida ner till Falkenberg i måndags och fick vända hem med en pinne. Daleho Irandust agerade poängfixare och känslan är att mycket vilar på ynglingens axlar i offensiv väg. Mot Malmö krävs det att fler träder fram, annars blir det tufft. X2 räcker gott.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

2. Östersund - Sirius 2
Östersund går en tuff allsvensk säsong till mötes. Premiären mot Hammarby torskades med 0-2, men även om det inte är ett resultat att skämmas över såg det väldigt skralt ut i offensiv riktning. Kadiri har potential, men klarar 20-åringen av att bära ÖFK en hel säsong? Ytterst tveksamt. 0-2 förlorade också Sirius med mot de regerande mästarna Djurgården, men spelmässigt höll Henke Rydströms gäng jämna steg med huvudstadslaget. Stefano Vecchia dominerade långa stunder på mittfältet och kan han hålla sig kvitt sina skadebekymmer har gästerna alla möjligheter att göra en bra säsong. Här är det superläge att gå emot både odds och streckning genom att plocka bort ettan helt och hållet.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

3. Varberg - IFK Göteborg 1
Astrit Seljmani, lägg det namnet på minnet. Den förre Torn-spelaren hade stor premiär-show mot Helsingborg och byttes ut med två mål och en assist på kontot. Joakim Persson på tränarbänken var såklart mer än nöjd med både lagets och sin lagkaptens insats och nu väntar Göteborg på Påskbergsvallen. Blåvitt stod för en blek insats mot Elfsborg och det syntes att Giorgi Kharaishvili saknades. Sargon Abraham ersatte georgiern då, och det var också en misslyckad bakåtpass från Abraham som ledde till Elfsborgs segermål. För att inte tappa mark direkt på topplagen skulle gästerna må bra av en trea här, men segerjakten sker utan August Erlingmark som blev utvisad sent i premiären. Defensiva problem för Göteborg alltså, mot ett Varberg som garanterat kommer att blåsa på, då smakar “gaffeln” bäst.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


4. Kalmar FF - Helsingborg 1
Östersunds bleka premiär mot Bajen har nämnts, men frågan är om inte Helsingborg svarade för den sämsta insatsen av alla lag i första omgången. Landsfadern Andreas Granqvist fick på grund av sjukdom följa fadäsen mot Varberg från tv-soffan och frågan är om lagkaptenen såg klart hela matchen? 0-3 i baken ger huvudbry för tränare Mellberg som lär be till högre makter att Granen återhämtar sig inför mötet med Kalmar. Smålänningarna kammade noll borta mot Norrköping, men det är inte på Östgötaporten som KFF ska lösa kontraktet. Här lär värdarna få gott om omställningslägen då HIF vill framåt och visa att premiären var en parentes, och då är ettan en tänkbar värdespik under 50 procent.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

5. Mjällby - Falkenberg 1
Det allsvenska äventyret avslutas i Listerlandet där två lag med mersmak från premiären drabbar samman. Mjällby skakade om Malmö rejält och en annan dag hade värdarna mycket väl kunnat få med sig poäng från Stadion. På idylliska Strandvallen har Marcus Lantz gäng ett välförtjänt, svårslaget rykte och det blir någonting för Falkarna att bita i. Gästerna knep en välförtjänt pinne av Häcken i måndags, men utanför den alkoholfria arenan är FFF ett mer beskedligt lag. Att det ska bli ytterligare en pinne på kontot här finns det möjligheter till, men inte mer än så.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

6. Real Madrid - Valencia 1
Så till Spanien där det står otroligt viktiga poäng på spel i toppen av La Liga. Real Madrid avfärdade Eibar på en dryg halvtimme i söndags och som vanligt när det nalkas vår- och sommarluft runt Medelhavet ser Marängerna till att växla upp. Eden Hazard har tack vare Corona-uppehållet hunnit bli kvitt sin skada och belgaren hann med en assist innan han klev av efter en timmes spel, stort plus för Zidane och company att ha honom tillbaka. Valencia stod för ett dråpligt poängtapp i sin återstart mot Levante. Rodrigo sköt 1-0 precis innan klockan tickade upp på 90 minuter, men i den 98:e (!) tilläggsminuten kvitterade Levante via en straff, och således är Fladdermössen kvar utanför Europaplatserna. Mot Real blir det ingen ändring på det, hamra in ettan på tillfälliga Alfredo di Stéfano Stadium!
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


7. Alavés - Real Sociedad X
Vidare till Baskien där det är derbydags i Álava. Alavés fick stryk av Espanyol i återstarten och det får Pacheco ta på sig. Slipsen använde händerna långt utanför straffområdet 20 minuter in i matchen och då blir det svårt att få med sig poäng. Utvisning följde givetvis och således får Pacheco följa detta äventyr från sidan. Det får även Mikel Merino göra när hans Sociedad nu kommer på besök. La Real gladde inte heller särskilt i sin senaste match då det blev delad pinne mot Osasuna. Alexander Isak byttes in med en halvtimme kvar, men gästernas stora bollinnehav försattes aldrig i några avgörande lägen. Trots det streckas tvåan på i rask takt här vilket innebär att finfint värde uppenbarar sig till vänster. Det får inte missas i garderingen!
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

8. Midtjylland - Bröndby X
Kupongen avrundas i Danmark där Mästerskaprundan är i full gång. Midtjylland har stått för en strålande säsong såhär långt och det ska till ett smärre mirakel för att guldet inte ska hamna i Herning. Det visade sig så smått i värdarnas senaste hemmamatch mot Horsens som förlorades med 0-1. Det är alltså ingen orubblig serieledare som Bröndby ska ta sig an under torsdagen. Gästerna behöver en seger i jakten på direktplatser till Europa League-kval och har således allt att spela för under torsdagskvällen. På MCH Arena har Simon Hedlund och gänget trivts ganska bra i modern tid och med rådande streck bör det absolut inte blundas för högersidan.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR

Kupongens kassaskåp
Real Madrid
Real Madrid skuggar Barcelona i tabelltoppen och av gammal vana är de vita alltid starka under sluttampen av säsongen. Zidane har inga större namn på sin skadelista och mot Valencia har Real toppchans till ny viktoria.

Varningens finger!
Alavés
Real Sociedad spelar med kniven mot strupen för att hålla fast vid Champions League-platsen som laget har inför torsdagen. Alavés kan slappna av betydligt mer då säker mark är hyfsat intagen och på hemmagräs är värdarna oerhört svårslagna, kupong-rens till vänster!

144 rader
1. Häcken - Malmö FF x2
2. Östersund - Sirius x2
3. Varberg - IFK Göteborg 12
4. Kalmar FF - Helsingborg 1
5. Mjällby - Falkenberg 1x
6. Real Madrid - Valencia 1
7. Alavés - Real Sociedad 1x2
8. Midtjylland - Bröndby 1x2

Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto