Topptipset Tips Torsdag 20/4

Publicerad på 19 Apr 2023 - 11:28

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Apr 2023 - 11:28

Samtliga fyra kvartsfinaler från Europa League finns med på torsdagens Topptips som även innehåller två kvartar från Europa Conference League. Kalaset avslutas också med kontinentalspel då Copa Libertadores och Copa Sudamericana står på menyn. Mycket att titta på och vägen mot åttlingen startar nu.

Spelstopp: 20:59

1. Sevilla - Manchester United 2
Manchester United var förra veckan överlägsna Sevilla i 85 minuter. Avslutningen på matchen var dock en sällan skådad kollaps. Skador och eländiga baklängesmål lade fälleben för ten Hags gäng som åker till Andalusien utan Fernandes och Martínez som saknas på grund av olika anledningar. Rashford, Shaw och Varane är dessutom frågetecken, men med Casemiro tillgänglig är det likväl svårt att se United som annat än tydliga favoriter mot Sevilla. Spanjorerna hade i ärlighetens namn flyt som lyckades lösa delad pott för en vecka sedan och helgens 2-0-seger mot Valencia var inte i paritet med matchbilden. Med värdarnas missvisande resultat i bakhuvudet är detta Uniteds match att förlora. Tvåan är en tänkbar spik till runt 45-50 procent.

2. Sporting - Juventus 1
Juventus bollades upp som tydlig favorit hemma mot Sporting och efter 1-0 var allt frid och fröjd i det svartvita lägret. Eller? Sett till matchbilden var resultatet missvisande då Sporting dominerade händelseförloppet och Juve kommer få svårt att ta sig vidare om de inte höjer sig i Lissabon. Här är dock portugiserna erkänt starka och när skicklige Ugarte är tillbaka från avstängning ges värdarna utmärkt möjlighet att vinna det viktiga slaget om planens centrala delar. Goncalves och Chermiti är potentiella matchvinnare för Amorims mannar vars segerchans gillas skarpt. Ettan singlas upp till 45 procent.

3. Roma - Feyenoord X
Trots en relativt stark insats fick José Mourinho och dennes Roma konstatera 0-1 i brakan borta mot Feyenoord. Pellegrinis missade straff blev ödesdiger när Wieffer tryckte in 1-0 på volley i begynnelsen av den andra halvleken och känslan är onekligen att nederländarna är ett snäpp bättre än vid fjolårets finalförlust i Europa Conference League. Roma kan såklart hämta inspiration från fjolårets titelmatch och är det någon som kan karva ut ett resultat ur ingenting är det Mourinho. Med det sagt målas ettan upp alldeles för högt för att spikas. Kontringar är en formel som kan leda till nederländsk framgång på Olimpico där alla tecken behövs.

4. Royale Union SG - Bayer Leverkusen 2
Bayer Leverkusen fick större problem än förväntat hemma mot Royale Union SG. Med mindre än tio minuter kvar att spela kunde Wirtz kvittera Bonifaces ledningsmål och dessa offensiva kuggar kan mycket väl komma att spela varsin huvudroll även i Belgien. Nämnas bör att denna fight går av stapeln på Lotto Park som inte är belgarnas normala hemmaplan. Trots det väntas stort stöd i ryggen och Geraerts taktiska egenskaper ska inte skojas bort hur som helst trots att Xabi Alonso tillhör kontinentens kanske mest intressanta managers. Tvåan är en vettig utgång men finns det kräm över lockar krysset som stödhjul. X2 torde räcka för grön bock.

5. West Ham - Gent 2
West Ham lyckades hålla koll på Gents succéman Gift Orban, men missade målkungen Hugo Cuypers när denne kunde smälla in 1-1. Det blev slutresultatet i Belgien och det ska West Ham vara nöjdast med. Bland annat vann Gent hörnstatistiken med 8-3. Besökarna har garanterat inte gett slaget förlorat inför resan till London. West Ham gjorde en bra avslutande timme mot Arsenal i helgen, men under de första 20 minuterna var Moyes mannar fullständigt utspelade. Den skotske tränaren har haft svårt att få sitt gäng att prestera i 90 minuter under säsongen och visst kan West Ham få problem igen. När ettan streckas stenhårt behövs alla tecken.

6. Nice - Basel 1
Terem Moffi visade klassen i Schweiz med en vansinnigt vacker cykelspark. Nigerianen har verkligen gjort Nice anfall bättre och han stod för båda målen i 2-2-matchen. I övrigt var fransmännen dock en besvikelse. Basel dominerade händelserna under stora delar av förra veckans möte. De rödblåas framfart i Europa imponerar, inte minst då de går iskallt i den inhemska ligan. Nu får de dock klara sig utan avstängde Sergio López och i södra Frankrike lär mer än ett kryss vara en utopi. 1X räcker.

7. Racing Club - SD Aucas 1
Aucas stod för en skräll modell större i den första gruppspelsomgången av Copa Libertadores då ecuadorianerna slog tillbaka självaste Flamengo med 2-1. Det får sägas vara en av de största skalperna i klubbens historia, men den matchen spelades på hög höjd i Quito. Det lär bli tuffare nu. Argentinska Racing Club leds av Fernando Gago och står också på tre poäng efter den första omgången. Matías Rojas är formstark i anfallet och är en spelare att hålla ögonen på. Racing är ett bättre lag och vinner normalt detta. Med tanke på Aucas fina form är det dock värt att gardera utgångsettan med ett kryss.

8. San Lorenzo de Almagro - Fortaleza X
Mer ovisst är det i nästa match där San Lorenzo och Fortaleza gör upp i Copa Sudamericana. Gästerna krossade Palestino från Chile i den första omgången efter att argentinaren Tomás Pochettino hoppat in och stått för två mål och en assist. Den brasilianska ligan har dock precis startat och känslan är att Fortaleza inte snurrar på alla cylindrar än. San Lorenzo har fem raka tävlingsmatcher utan förlust och där inkluderas en bortaseger i denna turnering. Det är alltid mycket prestige när lag från Argentina och Brasilien möter varandra och här bär publiken fram sina hemmahjältar till minst en pinne. 1X räcker.

Kupongens kassaskåp!

Manchester United
Kassaskåp är verkligen att ta i, men Manchester United är ett bättre fotbollslag än Sevilla. Mittfältet med Casemiro, Fred och Eriksen blir avgörande för britternas avancemang.

Varningens finger!

Gent
West Ham var riktigt svaga i Belgien för en vecka sedan och ska vara glada att de har med sig 1-1 till denna retur. Sedan dess har The Hammers gjort en bra insats mot Arsenal vilket gör att de överstreckas rejält. Ett skickligt Gent ska inte räknas bort och högersidan får inte glömmas.

144 rader
1. Sevilla - Man United 2
2. Sporting - Juventus 1
3. Roma - Feyenoord 1x2
4. Royale USG - Leverkusen x2
5. West Ham - Gent 1x2
6. Nice - Basel 1x
7. Racing Club - SD Aucas 1x
8. San Lorenzo - Fortaleza 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto