Topptipset Tips Torsdag 20/5

Publicerad på 20 Maj 2021 - 07:06

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2021 - 07:06

Det är ett spretigt Topptips som erbjuds denna torsdag. Allsvenskan, Superligaen och Eliteserien sätter skandinavisk prägel på inledningen och sedan bär det ut i övriga Europa. Belgien, England och Italien bidrar alla med spännande kamper. Åtta rätt är precis som brukligt målet, nu gasar vi!

Spelstopp: 18:291. Malmö FF - Elfsborg 1
Med en hel del frågetecken gick Malmö FF in i mötet med Kalmar FF, men efter 90 minuter hade de mesta mästarna givit svar på tal. Det höga presspelet fick brutal effekt och Antonio Colak, som hittills varit något ifrågasatt, blev stor matchhjälte med två baljor och en målgivande passning. Ackompanjerad av Christiansen, Berget och Birmancevic bildar kroaten en svårstoppad offensiv som även Elfsborg kommer att få stora problem med att hantera. Varken Okumu eller Väisänen är i full matchform och när dessutom Jarjué går skadad riskerar gästernas bakre led att blottas i Skåne. Det gjorde de minst sagt senast då Halmstad vände 0-2 till 3-2 på Borås Arena. Detta vinner Malmö.

2. Aarhus - Bröndby 1
Spännande fajt från den danska Mästerskapsgruppen där Bröndby åkte på en tung smäll mot FC Köpenhamn senast. Derbytorsken innebar att det skiljer två poäng upp till Midtjylland, ett avstånd vi inte tror minskar denna afton. Snarare tvärtom. Viktiga duon Lindström/Jung är avstängda och med skador på ytterligare kuggar får de gulblå svårt att hävda sig på Ceres Park. Aarhus har trivts bra mot just Bröndby de senaste åren och då David Nielsens mannar har häng på tredjeplatsen lär de komma ut med full fart på den egna mattan. Patrick Mortensen avgör till Aarhus fördel, etta!

3. Rosenborg - Brann X
Vidare till Norge och Eliteserien där Rosenborg i vanlig ordning får stort förtroende av svenska folket. Åge Hareide och company såg visserligen ruskigt starka ut i hemmapremiären, 5-0 mot Viking, men att ettan ska streckas upp över 80 procent för det är svårt att köpa. Grabbarna från Trondheim torskade hemma mot Brann förra säsongen och även om gästerna har inlett svagt är det långt ifrån omöjligt att de får med sig något härifrån. Bergens stoltheter slår absolut ur underläge, men skrälläget på Lerkendal är alldeles för bra för att missa. Alla tecken!

4. Genk - Royal Antwerp X
Genk har gått bäst av samtliga fyra lag i den belgiska Mästerskapsrundan, men när Club Brugge besegrade Royal Antwerp senast stod det också klart att det ska väldigt mycket till för att värdarna ska hinna ikapp serieledarna. Istället får Smurfarna sikta in sig på att säkra andraplatsen som leder till Champions League-kval, något de gör vid en pinne på de avslutande två matcherna. Risk finns därmed för en falsk trygghet och när ettan streckas iväg i rask takt denna torsdag väljer vi omgående att blicka mot garderingar. Royal Antwerp har gått tungt i Mästerskapsrundan, men besökarna har fortfarande rejäl vittring på tredjeplatsen. Med en värdefylld högersida åker alla tecken med ögonaböj.

5. Anderlecht - Club Brugge 2
Regerande mästarna Club Brugge inledde Mästerskapsrundan darrigt, men efter den förlösande viktorian mot Royal Antwerp kan de blåsvarta säkra guldet vid seger mot Anderlecht. Lirare som Vanaken, Lang och Dost har alla spetsegenskaper som inte riktigt finns hos värdarna och då Anderlecht säkerligen redan har visst fokus på den avgörande matchen mot Royal Antwerp lockar högersidan allra mest på Lotto Park. Vincent Kompanys manskap kommer inte att sälja sig lättvindigt, men till mer än en pinne räcker det inte. X2 ramar in de belgiska bidragen.

6. Tranmere - Morecambe 1
I England står kvalspel på menyn när Tranmere och Morecambe drabbar samman i playoffet mot League One. Värdarna från Liverpool bjuder sällan på några målfyrverkerier och det var också stabiliteten som tog The Super White Army till playoff. Lurigt motstånd väntar nu på Prenton Park, men vi anser ändå att Tranmere ska ses med god chans till åtminstone ett oavgjort resultat. Morecambe pangade in hela 14 mål fler än torsdagens opponenter i ligaspelet, men med poängtapp i 13 av 23 bortamatcher är gästerna inte att lita på utanför hemtrakterna. 1X torde räcka.

7. Lecce - Venezia 1
Kupongen avrundas på pastastöveln där returmöten i playoff-semin mot Serie A ska gå av stapeln. Venezia har ena benet i final efter 1-0 i hemmamötet mot Lecce, men här kommer besökarna att få det hett om öronen. Lecce gjorde tillsammans med Empoli flest mål av alla lag i grundserien och på Via del Mare är Corinis adepter normalt svåra att tas med. Att Lecce vänder på underläget är långt ifrån otänkbart och med 1X sitter vi lugnt i båten i Apulien.

8. Monza - Cittadella 1
Precis som Lecce har även Monza ett underläge att försöka vända, men skillnaden är att Balotelli och grabbarna står inför en betydligt marigare uppgift. 0-3 i brakan borta mot Cittadella var ett blytungt resultat för Silvio Berlusconis nya projekt och chanserna att nå Serie A ser nu små ut. Nämnda Balotelli, Gytkjaer och Boateng måste bevisa sig från sin bästa sida denna afton. Cittadella kan i sin tur räkna med fina omställningslägen och i förmodat vidöppen matchbild är gubben (etta-tvåa) ett spännande och även sunt val.

Kupongens kassaskåp
Malmö FF
Malmö visade klass mot Kalmar och på Stadion är de regerande mästarna ruskigt svåra att tas med. Ett formsvagt och skadedrabbat Elfsborg kammar noll i Skåne.

Varningens finger!
Royal Antwerp
Royal Antwerp har haft en dyster Mästerskapsrunda så här långt, men chans finns fortfarande att nå tredjeplatsen. Då krävs en bra prestation mot Genk och när tipparna väljer att övervärdera ettan ger vi även plats åt högersidan fortast möjligt.

144 rader
1. Malmö FF - Elfsborg 1
2. Aarhus - Bröndby 1
3. Rosenborg - Brann 1x2
4. Genk - Royal Antwerp 1x2
5. Anderlecht - Club Brugge x2
6. Tranmere - Morecambe 1x
7. Lecce - Venezia 1x
8. Monza - Cittadella 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto