Topptipset Tips Torsdag 22/4

Publicerad på 22 Apr 2021 - 08:04

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Apr 2021 - 08:04

Torsdagens Topptips är en kupong av mumsig art då flera europeiska storligor finns representerade. Toppen mot botten i England, Champions League-nerv i Italien samt mycket av det mesta från La Liga ska tittas till innan vi avslutar i Danmark. Midtjylland mot FC Köpenhamn går inte av för hackor. Kupongen är dessutom kryddad med 250.000, nu kör vi!

Spelstopp: 18:291. Leicester - West Bromwich 1
Leicester har inte varit nära en titel sedan den magiska säsongen 15/16, men efter helgens seger mot Southampton är Rävarna framme i final av FA-cupen. Insatsen var dock en relativt krampaktig sådan och det kommer att krävas mer av värdarna för att lägga ett pånyttfött West Bromwich på rygg. Två raka segrar med totalt 8-2 (!) imponerar från Big Sams gäng, men vi ställer oss ändå frågande till att The Baggies löser kontraktet. 1X är ett lås på King Power Stadium.

2. Roma - Atalanta 2
Framgångarna i Europa League har tagit udden av Romas ligaspel. En seger på de fem senaste är inte bra nog och faktum är att Giallorossi ser ut att gå miste om en Europaplats till nästa säsong. Det gör däremot inte Atalanta som går från klarhet till klarhet. 1-0-vinsten mot Juventus innebar La Deas nionde trepoängare på de tio senaste och i den här takten är Milan snart passerade på andraplatsen. Zapata, Malinovskyi och Muriel är en oerhört spetsig trio som Roma får stora problem med att hantera. Trolig tvåa.

3. Napoli - Lazio 1
Hyperintressant batalj om Champions League-platserna när femman Napoli tar emot sexan Lazio. Båda aktörerna är vid god vigör och mycket talar för att det här kommer att bli en målrik drabbning. Napoli kan fronta en trio bestående av Insigne, Mertens och Osimhen och på andra sidan finns inte minst Ciro Immobile. Napoli har godast chans att lyckas nå spel i höstens Mästarturnering, men här får de ändå se upp med gästernas pilsnabba omställningar. Gubben (1-2) spelas med gott hopp.

4. Atlético Madrid - Huesca X
Efter ett par svajiga insatser var 5-0 mot Eibar precis vad Atlético Madrid behövde. Både Real Madrid och Barcelona flåsar dock Madrassmakarna i nacken och när Suárez och Félix båda dras med skadebekymmer lockar inte den skyhöga procenten på ettan som spik. Huesca har trots allt ryckt upp sig mot slutet och gästerna har tidigare under säsongen stått upp bra mot topplagen. Det fick Atlético erfara i det vändande mötet (0-0) och när högersidan rensar magiskt väljer vi omgående att plocka med alla tecken.

5. Granada - Eibar X
Väldigt ovisst möte mellan två av La Ligas formsvagaste aktörer för stunden. Granada har fått vila sedan uttåget ur Europa League mot Manchester United, men med något bristande motivation är inte värdarna en favorit att hålla i handen denna torsdag. Eibar spelar för nytt kontrakt nere i botten där en seger innebär rejäl kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Baskerna har dessutom trivts bra mot Granada genom åren. Helst hela spannet.

6. Real Sociedad - Celta Vigo 2
Real Sociedad har under en längre period gått tungt i ligaspelet och den förmodade boosten från Copa del Rey-titeln har än så länge uteblivit. Rejäl bättring krävs om baskerna ska hota om en framskjuten ligaplacering. Celta Vigo kommer inte att bli en enkel nöt att knäcka och när Iago Aspas fortsatt visar fin form på topp vill vi varna för gästerna. Målrikt är ingen vild gissning och detta kan mycket väl komma att bli en match i matchen mellan Isak och Aspas. Gubben liras.

7. Barcelona - Getafe 1
Kupongens klaraste singelstreck hittas på Camp Nou där Barcelona tar emot Getafe. Ronald Koeman och hans adepter har lyckats förvandla en inledningsvis mörk säsong till en som kan bli något alldeles extra. Segern i cupfinalen mot Athletic Bilbao var solklar (4-0) och står Barca för en liknande insats här blir det åka av. Getafe har stora problem med att göra mål och förr snarare än senare kommer gästernas nolla att spricka. Därefter rinner det på. Ettan är helt given.

8. Midtjylland - FC Köpenhamn 1
I modern nutid är det inget snack om att Midtjylland och FC Köpenhamn är Danmarks två största drakar och här drabbar de samman på MCH Arena. På densamma är Vargarna otroligt starka och även om Sviatchenko saknas lutar vi något mer åt värdarna. FC Köpenhamn ser nämligen ut att få klara sig utan Bjelland och Zeca, två lirare som i normala fall är bärande pelare för de vitklädda. Huvudstadslaget har dessutom inte slagit Midtjylland på Jylland sedan 2016 i något sammanhang. 1X ramar in kupongen.

Kupongens kassaskåp
Barcelona
Det som tidigare ansågs som en miserabel säsong börjar nu ljusna oerhört mycket för Barcelona. Copa del Rey-titeln var lika självklar som siffrorna visade och Barca ska inte räknas bort från ligaguldet. Getafe körs över.

Varningens finger!
Huesca
Atlético Madrid brottas med tunga skadebekymmer och spelet har inte hållit önskvärd nivå mot slutet. Huesca har i sin tur spottat upp sig och här ska gästerna inte känna sig slagna på förhand. Högersidan är ett måste på alla seriösa kuponger.144 rader
1. Leicester - West Brom 1x
2. Roma - Atalanta 2
3. Napoli - Lazio 12
4. A.Madrid - Huesca 1x2
5. Granada - Eibar 1x2
6. Sociedad - Celta Vigo 12
7. Barcelona - Getafe 1
8. Midtjylland - Köpenhamn 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto